Актове, давности, закони - разяснения
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Re: Актове, давности закони - разяснения
Имам фиш за 20 лева от м. Май. Миналата седмица ходих да плащам акт и да си взема талона от КАТ. Никой не ме пита за фиша защо не е платен.
Последна промяна от Varbona на Вто 20 ное 2012 13:45, променено общо 1 път.
Причина: и кво - ние ли да те попитаме
Причина: и кво - ние ли да те попитаме
- vodkoleq
- Автомобил:
- Двигател:
Varbona написа:Задължението за плащане на глобата може да се погаси по давност, след като изтекат две години от влизане в сила на наказателното постановление.
Давността обаче се прекъсва, ако компетентните органи извършат действие, с цел да приведат в изпълнение наказанието. След като преустанови това действие, започва да тече нова давност. Независимо от прекъсването и спирането на давността, глобата се погасява, ако са минали три години от влизане в сила на наказателното постановление.
Тази давност обаче не важи, ако в двугодишния срок е образувано изпълнително производство по събиране на глобата.
и като отида в кат какво да им кажа даите ми талона че е минала давност?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
и като отида в кат какво да им кажа даите ми талона че е минала давност?
Нищо няма да има казваш...
Ще ти го върнат.. И ще духат супата...
Просто отиваш и си го взимаш. Толкова е просто.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
golf_td написа:днес ми писаха фиш за 30 лв - велика глупост и голям карък , просто спрях на автобусна спирка за 10 мин , за да купя букет за рожден ден , точно като никой път имаше ченгета на 10 м от въпросната спирка, видях ги и реших да изчакам да се махнат , но уви , тъй като съм си признал вината - фиш за 30 лв , въпроса ми е ако не платя фиша в 7-дневен срок наистина ли става акт, и още нещо - имах през март 2011 фиш за 50 лв , не го платих - нищо не последва , но го платих едва сега преди около месец когато трябваше да си подновявам книжката - тъй като изтече , тоест ако нямам никакви ангажименти , няма да продавам колата и няма да ходя в чужбина и няма да регистрирам фирма - мога не го платя този акт и ще изтече по давност? Вижте , преди да ми кажете "плати си фиша , 30 лв са нищо" - ще отговоря така - не ми се свидят 30 лв , просто не се чувствам нарушител - за 10 мин на спирка където дори не минават автобуси в неделя , а само микробуси и то спирка с доста голям "джоб".
Точно това ме интересува и мен в момента, ако не се плати в 7 дневен срок снимка от камера, акт ли става или ?
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Не, просто в седем дневния срок имаше отстъпка мисля, иначе колко повече да стане акт от това здраве му кажи...
А и както знаем не се отнемат точки със снимка така че не знам какво значение има акт ли или глоба със снимка?
А и както знаем не се отнемат точки със снимка така че не знам какво значение има акт ли или глоба със снимка?
-
nobody_lbg
- Автомобил:
- Двигател:
да питам и аз нещо по темата:
миналата година 2011 фебруари месец ми написаха акт за преминаване в насрещното движение, виновен си бях за това няма спор.
сега преди една седмица ми дойде писмо че трябва да платя 20лв глоба за нарушението тогава.
чудя се какво да правя, да плащам или да изчакам още година и половина да му мине давноста.
какво ще ме посъветвате
миналата година 2011 фебруари месец ми написаха акт за преминаване в насрещното движение, виновен си бях за това няма спор.
сега преди една седмица ми дойде писмо че трябва да платя 20лв глоба за нарушението тогава.
чудя се какво да правя, да плащам или да изчакам още година и половина да му мине давноста.
какво ще ме посъветвате
- ivo_vn
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVB
Здравейте колеги, снощи ми написаха акт за "без колан и не спазване на знак, задължителна посока"...
Някой има ли престава, колко пари ще ми е акта и колко точки ще ми вземат? За без колан знам че е 50лв.
Цялата работа стана на излизане от бензиностанция.. направих ляв като имам задължителна посока на дясно, и оп от нищото изкочи катаджия ниджа..
бяха се скрили зад един автобус.
Някой има ли престава, колко пари ще ми е акта и колко точки ще ми вземат? За без колан знам че е 50лв.
Цялата работа стана на излизане от бензиностанция.. направих ляв като имам задължителна посока на дясно, и оп от нищото изкочи катаджия ниджа..
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Днеска ми дигнаха колата в Пловдив на ул. Любен Каравелов.. И си я получих срещу 41лв и 20ст (до 1 час) 

Последна промяна от yoan4o на Вто 18 дек 2012 14:19, променено общо 1 път.
Причина: Какво общо има това с темата?!
Причина: Какво общо има това с темата?!
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Re: Актове, давности, закони - разяснения
Не съм сигурен дали въпроса ми е за тук, но реших да не отварям нова тема.
Днес ми бяха откраднати/изгубени личните документи (шоф. книжка, лична карта, малък талон на колата, etc...). Ходих до РПУ-то, написаха ми акт, след което полицая ми каза да подавам заявление за нова лична карта. Подадох и платих около 21лв за заявлението. Вечерта обаче ми се обадиха, че документите са ми намерени
Акта, ясно че ще си го платя - 30лв+3лв такса, до колкото разбрах. Въпроса ми е, парите за заявлението на новата лична карта дали ще ми ги върнат? Полицая каза, че щели да анулират заявлението за новата карта и ще си карам със старата, тъй като изтича след доста време.
Днес ми бяха откраднати/изгубени личните документи (шоф. книжка, лична карта, малък талон на колата, etc...). Ходих до РПУ-то, написаха ми акт, след което полицая ми каза да подавам заявление за нова лична карта. Подадох и платих около 21лв за заявлението. Вечерта обаче ми се обадиха, че документите са ми намерени
Акта, ясно че ще си го платя - 30лв+3лв такса, до колкото разбрах. Въпроса ми е, парите за заявлението на новата лична карта дали ще ми ги върнат? Полицая каза, че щели да анулират заявлението за новата карта и ще си карам със старата, тъй като изтича след доста време.- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re5Pec7 написа:..
Колега, имаш ли представа какъв щастливец си?
Почерпи този дето ги е намерил, и върнал, с още около 3х21лв.
Или предпочиташ да си собственик на фалирала фирма с дългове?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
bobocamaro написа:Re5Pec7 написа:..
Или предпочиташ да си собственик на фалирала фирма с дългове?
Не е чак толкова трагично положението.
След като е декларирал, че си е изгубил личната карта в РПУ-то, след тази дата, каквото и да е извършено с личната му карта не го интересува, на него са му чисти ръцете.
Иначе по въпроса, не вярвам да ти върнат парите, не е в компетенцията на деловодителките в паспортното, те няма как да издадат сторно и да ти ги върнат. По принцип държавата много трудно връща пари, трябва да се издават актове, тромава процедура...
Здравейте, искам да попитам дали правилно ме глобиха днес, не бях на къси светлини, а със афтърмаркет фарове ала Илиенци.
Мерси.
Мерси.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Какво значи афтърмаркет фарове? Имаш предвид допълнително монтирани светлини освен фаровете на автомобила ли?
Ако светлините са сертифицирани за ползване в европейският съюз и са монтирани според наредбите са те глобили неправилно.
Ако светлините са сертифицирани за ползване в европейският съюз и са монтирани според наредбите са те глобили неправилно.
-
ivanov72
- Автомобил:
- Двигател:
http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-li-sa-dnevnite-svetlini?page=3 - Според Красимир Костов допълнително монтираните светлини са незаконни.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Това е старо.
Ето и поста на колегата kris11 и неговият личен опит в такъв случай.
Ето и поста на колегата kris11 и неговият личен опит в такъв случай.
kris11 написа:Доживях да ме спрат за диодни светлини за движение през деня с;ед повече от 1,5г.
На 25.12 към 14 часа попаднах на хранилка - явно очакваха някоя 20 левка.
След завой на 90 градуса ме спира патрул на полиция - звериха се в лепенките за гражданска и преглед на стъклото .. и така документите за проверка.
-Спряхме Ви заради светлините - е и какво ?
Ами в закона пише къси
- да ама в закона пише светлини за движение през деня
- за промяна на конструкция спираме от движение и се пише акт, минава се наказателно през валкяците
- в закона да има упоменато някъде, че не е разрешено монтирането на светл;ини за движение през деня и , че е нарушение на конструкцията? Автомобила така си дойде от Германия и е минал регистрация в КАТ !!
- добре - пиши си акта , ще заведа дело за акта , но ще заведа и гражданско дело за пропуснати ползи с/у лицето написало акта -автомобила е фирмен .
- Сега да не си разваляме празничното настроение
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”