Проверка на реални километри

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Проверка на реални километри

Мнениеот Aprilia » Нед 02 дек 2012 15:56

Много от колите са връщани още докато са били в Италия/Германия, моя Голф го взех на 107к по сервизна книжка и по сервизна история, а с вагком се оказа с 50к отгоре, а го купих от частно лице в Италия, първи собственик от нова, при това жена mhihi явно е връщан или заради гаранцията или заради обслужванията, не е ясно ама :roll: 160к също не са много, но по-добре 300к магистралното отколкото 160 градско и то на 10годишна кола :wink: :wink:

Потребителски аватар
spears
Автомобил: VW VENTO
Двигател: 2.0 16v ABF

Мнениеот spears » Сря 05 дек 2012 23:17

аз какво да кажа за моето венто на което за 2 години му навъртях само 60к а го взех от бг на 131 000 км а е само на 18 годинки колко преди мене са го търкаляли а ние си мислим че караме коли на малко км :screwy mhihi mhihi

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 05 дек 2012 23:40

А дали е възможно с вагком да си върна километража на колата? Не мисля да я продавам,искам да си го зануля за да ми е по-лесно и за смяна на масла и тн,защото карам доста а малкия километраж ми се нулира на всеки 3000км или пък направя на 100 000,може ли да се направи? Много по-удобно ще ми е така отколкото да се занимавам със зануляване на сервизна инспекция примерно!

Потребителски аватар
SuN_CiTy
Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
Двигател: BMM 2006

Мнениеот SuN_CiTy » Чет 06 дек 2012 10:14

lion_heart002 написа:А дали е възможно с вагком да си върна километража на колата? Не мисля да я продавам,искам да си го зануля за да ми е по-лесно и за смяна на масла и тн,защото карам доста а малкия километраж ми се нулира на всеки 3000км или пък направя на 100 000,може ли да се направи? Много по-удобно ще ми е така отколкото да се занимавам със зануляване на сервизна инспекция примерно!

Трябва ти "Интерфейс (кабел) VAG Tacho 2.6 (+3.01) + Opel Immo 2.0" или "Интерфейс (кабел) VAG K+CAN COMMANDER Full 1.4"

послепис: Чети тук кой кабел какви функции има http://sklad66.com/cms/vag-vw-audi-seat-skoda.html

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Чет 06 дек 2012 11:20

Шурето е на гости.Работи в германия.Работата му е да ръководи обекти за фотоволтаици.Точно заради темата го попитах какъв километрж минава.Каза между 2500-3000 на месец.Нооо се било случвало да минава 3200 км за седмица.Налагало му се е един път да пътува 24 часа с негов колега на двойна езда 1700 км scare .Колата е Омега комби с бмв мотор дизел.В момента била на около 600 хиляди(не помнел точно). Преди това е била личен на шефа му.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пет 07 дек 2012 9:13

Има разлика в навъртяните километри между семеен и фирмен автомобил.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Чет 27 дек 2012 11:09

lion_heart002 написа:Смея да твърдя,че имам поглед над много коли,купувани и карани не само в бг!Напълно си прав,българина е прост и иска да го лъжат!Това е неоспорим факт!Купувал съм кола на 891 000 км-Ауди-ми не можеш да му ги дадеш на тоя двигател-въртиш ключа и си пали и си върви и на 5-а си взима най-стръмните баири и така!Една кола години и километри не я плашат-плаши я само калпава поддръжка!!! Купих си преди месец и на 120 000-Фолксваген! Едната от бг,другата-не!Ако вярвате,че някой си купува нова кола и не я кара,може ама една на 100!Аз едно време като беден български студент въртях по около 50 000км на година...Европейците смятай как карат!Виждал съм 3 годишна бора на 760 000 км! Ако само можехте да си разберете истинските километри на колите...Истината е,че в бг масово се връщат километражи,но не за друго,ами заради акъла на българина(и джамбазина си е виновен де)!Има си и доста карани коли навсякъде.Намират се и на малко км обаче...Докато гледате километри и година на производство,читава кола трудно ще си купите... :wink:

аз съм от тия колега,дето си купуват нови коли и не ги карат много,моята за скромните три години е на 72000км,явно съм от тези сто,единият :да:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 30 дек 2012 9:34

Borri aз правя до 7-8х на година в рядки случай до 12к на година. И хората даже ме питат за кво ми била колата? :lol:
Сменял съм масло на 7хил, щото е изтекла 1год от предишно обслужване.. facepalm

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Нед 30 дек 2012 11:29

Няма такива митове за 10-15 годишна кола да е на 140 000 реални километри.. Давам пример:Карам тигуан 2.0 TDI и е на няма и 4 години и вече е на 160 000 км.. Но колата е поддържана в оторизиран сервиз на ФВ, когато нещо тропне веднага се сменя.. Да чукна на дърво, колата е като чисто нова и няма никакви проблеми.
Както някой казваше по-назад - не са важни километрите, важна е поддръжката. :) :да: love.vw

Последна промяна от goshy на Пет 18 яну 2013 11:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Нед 30 дек 2012 12:12

StS написа:Borri aз правя до 7-8х на година в рядки случай до 12к на година. И хората даже ме питат за кво ми била колата? :lol:
Сменял съм масло на 7хил, щото е изтекла 1год от предишно обслужване.. facepalm

колега и аз съм така,с изключение,че всяка година имам едно пътуване България-Испания и обратно.
е па що да нямаме коли,какво като караме по малко :screwy
Поздрави и весело посрещане на Новата година :beer :beer :beer

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 02 яну 2013 11:37

Колата е Волво 2007-ма, наскоро се появи сериозен проблем по двигателя и е ходилила във сервиз на Волво и там като са я закачили на компютъра - въртян километраж. А уж човека я взе нова поддържана от Германия, но явно няма прошка ..
П.П по празниците като си подреждах нещата, изрових огириналната книжка на пасата и от нея изпадна една касова бележка, 2002-а е минавала някакъв преглед на климатика в Италия, и отдолу пишеше километри 198 200. Колата дойде 2007-ма в България на 137 000 !!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 02 яну 2013 11:42

Аз силно се съмнявам да има вкарана кола от чужбина на която да не са върнати километрите, дори и да има УШ сервизна книжка. До колкото знам тия сервизни книжки се продават по 50eu подписани и подпечатани и от там можеш да си пишеш каквото искаш в тях, така че вяра на сервизни книжки нямаите!

Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tsapo » Сря 02 яну 2013 13:12

Колата ми я взех на 96 000км. по километраж. Няколко месеца след това случайно видях на лявата врата, че има лепенка на Shell Helix. Писаното беше много избледняло но успях да видя "19.07.2007г. 81 000км." Колата дойде в БГ месец ноември на 2008г. и беше точно на 9г. Това не ме кара да вярвам, че километрите са реални но не е и изключено. Общо взето не ме интересуват показанията а състоянието. Имам познат, който си купи чисто нова кола, която за 60 000км. съсипа тотално. Интериора беше много захабен, удари я няколко пъти, палеше трудно. И всичко това е в следствие на душманско каране и некоректно обслужване.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Чет 03 яну 2013 11:50

Мен ми се струва, че нашите джамбази си иамт определени райони за набавяне на маскирани (така да кажа) автомобили. И аз да си кажа моя случай. Колата е Пасат Б6 2006 г. Взех я от познат, който я е карал в Бг 30 хил. км. Както е дошла от Германия освен консумативи нищо друго не е сменено. Или е здрава бройката или малко преди износа е имало ремонт/смяна. Та преди няколко дни се загледах в сервизната книжка. През 2008г. колата е била в сервиз и е била на 100 хил.км. :screwy Това за 2 год. И от там нататък няма данни. Така като гледам няма скъсано никъде по книжката. Защо и как чисто нова кола (на 2 год.) е била лишена от официални сервизи иди разбери. Сега е на 220 хил.км. Да чукна на дръвце... добре е. Джамбази има всякакви и на всякъде... за жалост :? Всичко си ни е до късмет. Хайде да си караме колите със здраве и т'ва е :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 03 яну 2013 13:46

gamble написа:Мен ми се струва, че нашите джамбази си иамт определени райони за набавяне на маскирани (така да кажа) автомобили. И аз да си кажа моя случай. Колата е Пасат Б6 2006 г. Взех я от познат, който я е карал в Бг 30 хил. км. Както е дошла от Германия освен консумативи нищо друго не е сменено. Или е здрава бройката или малко преди износа е имало ремонт/смяна. Та преди няколко дни се загледах в сервизната книжка. През 2008г. колата е била в сервиз и е била на 100 хил.км. :screwy Това за 2 год. И от там нататък няма данни. Така като гледам няма скъсано никъде по книжката. Защо и как чисто нова кола (на 2 год.) е била лишена от официални сервизи иди разбери. Сега е на 220 хил.км. Да чукна на дръвце... добре е. Джамбази има всякакви и на всякъде... за жалост :? Всичко си ни е до късмет. Хайде да си караме колите със здраве и т'ва е :beer

Просто е водена в оф. сервиз докато е била гаранционна колега - 2г. :да:

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”