Дано да не живеете в центъра на София !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Дано да не живеете в центъра на София !

Мнениеот Stivi » Пон 13 ное 2006 19:14

Целия център става платена зона,на живеещите там се полага паркомясто за 1 автомобил срещу 100лв год.такса всеки следващ се таксува като спрял в синя зона....! Гледайте новините /Календар по БТВ след малко/!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 19:33

Ко да гледаме? Полицаи правят обири на банки. Заплати по 180 лева. Спират АЕЦ. Поскъпват цени. Егати глупостите ги приказват тия вече. Само ме дразнат и направо не знам ... :twisted:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 13 ное 2006 19:34

Абе ако ти гарантират мястото защо да неим ги плащаш ?
СПоред мен ако е с гарантирано място е нормална цена и доста хора ще се съгласат.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 19:39

Хаха. Да да. Гарантирано място? :roll: След малко ще искаме и патрулка да ни пази мястото и колата. Няма такъв филм просто. В центъра никой не може да ти гарантира място дори и в прословутите сини зони.
Кога ще разберете че всичко е за пари. Но кой ви гони интересите срещу тия пари? Никой...... Жалко но факт. :? :(
А и 10 000 парко места няма да стигнат само за жителите там камо ли за тия които работят. Примерно ние имахме повече сужебни коли отколкото служители във фирмата. И всичките бяха в движение непрекъснато. За паркиране няма да говорим щото тогава става ад. Не 100 ами и 1000 лева да се плащат пак файда нема. Всичките коли се водеха в ценъра. Кво да дава привилегии нещо това ли? Няма такива филми. Отиваш плащащ си както беше за боклука и после седиш и чакаш некой да мине поне 1 път месечно да го събере. Пък може и по 2-3 месеца да чакаш идващото лято. Един лев данък вече няма да дам на тая държава за нищо. Щото ми писна. :twisted: :evil:

Последна промяна от black` на Пон 13 ное 2006 19:47, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 13 ное 2006 19:40

blacki написа:Ко да гледаме? Полицаи правят обири на банки. Заплати по 180 лева. :
верно тва увеличение на заплатите го обявиха все едно че са станали по 2000еУро ,тия се базикат с народа просто.А иначе по темата ,то в София от доста време е по добре да си ходиш с трамвая по работа в центъра

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 20:08

абе хора, кой от вас работи на минимална заплата (реално да получава толкова)?

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пон 13 ное 2006 20:11

musura написа:абе хора, кой от вас работи на минимална заплата (реално да получава толкова)?

аз, ама на кой ли му пука :(

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 20:14

Мноо хора работят на минимална заплата. Аз сега докато уча също съм почти на минимална. Щото иначе за повече не мога да си завърша учението. :drinking:
Пък за хората по провинцията да не говорим. Там сигурно всеки втори е на минимална. Ай че ми писна сядам да ... :drinking: mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 13 ное 2006 20:25

абе вие не сте добре.кат не ви харесва ае променете го.кво само плачете?има работа за всеки, просто не на всеки му се работи......всеки иска да взима 800 лв заплата,ама .........
ако бехте толко кадърни и знаещи нямаше да чакате някой да ви подхвърля 200-250 лв а щяхте да имате хора да работят за вас.
който живее в центъра не е за оплакване.ако някой се оплаква заменям апартамент в Х.Димитър с 2 гаража, за такъв в центъра.на лс ще си дам телефона.ае да видиме колко ще се обадят :evil:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 21:09

Кадърни е едно. Да работиш и да учиш е друго бре. Как мислиш може да се съчетае работа за над 500 лева примерно с ученето. Почти невъзможно е. :idea:
Пък ако става въпрос когато работех за доста над минималната въобще не се изискваше кадърност или някакво висше примерно. А само да бъхтиш бетер общите работници по строежите. Сам си прави изводите за кво говорим. Водех се оператор, а изхвърлях строителни боклуци и кви ли не други неща. Тва ли е кадърноста за 800 лева бре? А наистина сегашната ми работа е за кадърни обаче парите са толкова кво да напраим? :roll: Да стана пак нещо като общак с висше ли бре. Хаха я чупка. :lol: Мерси аз викам на такава кадърност. :lol: 8)
Па да не говорим тия "кадърни" шефове дето ги има в България кви са. Само един пример: "Шефе кво да бачкаме бре?" "Като нема кво ти ще ми кажеш какво." :shock :shock :shock Много са кадърни тия дето работим за тях заеби. :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 21:41

Хора, много ясно, че докато бачкате и учите ще е по-трудно. И много ясно, че няма такъв филм да станеш на 20 години и да бачкаш като началник! Вие искате на по 21-22 години вече да сте в джаза. Е, някой го могат, няма значение поради каква причина, но за всички важи правилото, че всичко се постига с труд и упоритост. И всичко ще си дойде на мястото с времето. Ще минат 10-15 годинки и като се обърнете назад, ще видите разликата и от къде сте тръгнали и до къде сте стигнали. Е, ако още бачкаш на минимална заплата, значи нещо не е в ред и е време за промяна.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 21:57

Човеко. Под мене живее една патоложка. Предполагам знаете каква професия е това. Която мога да ти кажа че е минимум 10 пъти по-кадърна от 80% от така наречените шефове в България. И цял живот работи на средна заплата. Да не кажем минимална. Знаете колко взимат най-кадърните хора в държавата. Учители, лекари .... Така че тези коментари които правите най-малкото изглеждат смешни и не на място. :? Пък не виждам какво не им е наред на тия хора че взимат смешни пари? :roll: Не търсете причината в хората, а в държавата. Не може навън най-кадърните да карат мерцедеси и бмв-та чисто нови, а тука само мутрите. А тука да бачкат 30 години за една лада. Мутрите ли са кадърни бе? Та ще ни управляват цял живот и ще им се кланяме за 200 лева. Егати примерите вадите.... Нямам думи. :?
Е и кои го могат на 20 да са шефове? Тия като тая ку..ва лиляна от Биг брадър примерно ли бре? Тия могат само на магистралата св..ки да праят и сичко им идва от небето. За друго не стават. То си личи. Или разни други наследили 5 милиона и айде шефове били. Ми дай ми ги на мене тия пари да видим дали нема да мога да командвам 3-ма некадърници. Ай че ми писна да пиша в тая тема вече. :drinking:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 13 ное 2006 22:11

Аз как уча и работя ??? :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 22:11

Учителите и лекарите ако бяха много кадърни и образованието ни щеше да е наред и здравето. А то и двете не са!

Това първо.

Второто е, че е нормално, човек цял живот да работи качествено и да взима средна заплата! Това е така наречената "средна класа". Това в идеалния случай ще са около 60% от българите, ако всичко върви в правилната посока.

Трето, така наречените "шефове" освен ум имат нужда от много-много качества. Като може би "акъл"-а не е точно най-важното. То затова има много гладни доценти и професори, защото имат много "акъл" но само толкова. Нямат спортна злоба, нямат хъс и желание за победа, нямат силно изразени инстинкти, нямат усет към хората и лидераски качества ...

И последно, понякога за да успееш е достатъчно да рискуваш в правилния момент. Много хора поставени в кризисна ситуация и с възможност за избор и промяна (разбирай 99% от всички) избират да запазят настоящото положение. Докато, тези които в крайна сметка успяват, са готови на риск. Много пъти не успяват, но това не ги спира да опитват. Дори най-големите милиардери в света са фалирали и са почвали от нула и пак са стигали върха. Познавам хора които имаха страшно много пари, загубиха всичко, ходиха по гурбети няколко години и сега пак са в БГ и пак са в играта. Просто човек ако му е в кръвта да прави пари, ги прави.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 22:19

Бре исках да кажа че тука нищо не ми се струва наред откакто работя дистанционно за чужда фирма макар и на минимална заплата. :twisted: Първо говорим за организация ,точност ,хъс ,знам как дето му викат и най-важното-голямо уважение както към обикновения работник, така и към шефа. Всеки говори добро за фирмата дори да го е ощетила в дадени моменти. Срокове часове минути се спазват стриктно.(а това най-много ме радва) Тоя модел на фирма в тая държава едва ли ще се наблюдава в близките 10 20 години. Та после ми обеснявайте кой колко кадърен бил и кво можел. :lol: Но съм сигурен че 90 процента от хората в тая страна закъсняват най-малко с 1 минута за работа или дори една обикновена среща, а след това следва че няма нито едно изпълнено условие от по-горните. Изводите ги оставям за "кадърните" и "знаещите" .... :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”