Чудя за халогените какви крушки ще са най-подходящи?
Ясно е , че ако са жълти , то ще се вижда по-добре в мъгла, но пък халогенни крушки с боядисани стъкла ще светят слабо ми се струва ?! Освен едни Найдбрейкъри..
най-добрата халогенна крушка?!
-
wolff1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: най-добрата халогенна крушка?!
JC написа:Чудя за халогените какви крушки ще са най-подходящи?
Ясно е , че ако са жълти , то ще се вижда по-добре в мъгла, но пък халогенни крушки с боядисани стъкла ще светят слабо ми се струва ?! Освен едни Найдбрейкъри..
Philips Xtreme-Vision

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
JC написа:Чудя за халогените какви крушки ще са най-подходящи?
Е те не са боядисани бе братчед, примерно моделите на филипс и осрам за по-жълта светлина са с почти прозрачен балон, който при поглед от различен ъгъл или жълтее или лилавее.
-
Pinto_mm
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой е ползвал Osram H4 ULTRA LIFE, моля да сподели личните си впечатления. При това целодневно каране на къси, май, че са актуални като асортимент. До сега карам все с Osram Cool Blue и съм доволен, но са с малко по-къс живот от стандартните. От друга страна светят с по-бяла, т.н. "дневна светлина, а ULTRA LIFE са със стандартна жълта светлина.
hitman0013 написа:JC написа:Чудя за халогените какви крушки ще са най-подходящи?
Е те не са боядисани бе братчед, примерно моделите на филипс и осрам за по-жълта светлина са с почти прозрачен балон, който при поглед от различен ъгъл или жълтее или лилавее.
Аз имах предвид едни много жълти крушки, само в нета съм ги виждал.
Иначе на късите са ми Найдбрейкъпи , а на дългите Филипс Екстрем вижън, но последните ще ги преместя в халогените, да видя дали ще има разлика !
- b60_460
- Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
- Двигател: BXE 2006
Колеги,сори малко за спама ама оставяйте ги тия халогени.И аз като вас преди години се чудех в коя халогенна крушка да вложа пари , щото видете ли китайските ксенони са циганска работа.И сумати тестове и форуми изчетох и накрая се изсипах с 40лв. за 2 крушки Осрам Найтбрейкър Н7.И бях много доволен-светят си силно и бяло,ама отзад на опаковката пише , че са с 30%(или нещо такова) по-кратък живот от обикновените и понеже карам и денем на фарове(щот съм си европеец нали ха-ха)след има-няма и година едната издаде багажа.Смених я с обикновена щото не ми се наливат още 20лв. ама след седмица ми писна и срещу 100 кинта изкочих с китайчета.Малко беше занимавка с монтажа ама баджанака ги усеща работите и след 30мин. човъркане така им скри кабелите и баластите , че изобщо не се виждаха.Та мнението ми е , че като ще давате пари за крушки дайте още някой лев отгоре и си вземете ксенон.
ПП:само да се доуточня , че говоря за ксенон на фарове с лупи.Иначе на рефлекторен фар и мене много ми е грозно син ксенон.
ПП:само да се доуточня , че говоря за ксенон на фарове с лупи.Иначе на рефлекторен фар и мене много ми е грозно син ксенон.
-
Pinto_mm
- Автомобил:
- Двигател:
Да де, ама ксенон на обикновени фарове нещо не ми се връзва. Има изисквания и независимо дали ни харесват или не трябва да ги спазваме.
- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
Pinto_mm написа:Да де, ама ксенон на обикновени фарове нещо не ми се връзва. Има изисквания и независимо дали ни харесват или не трябва да ги спазваме.
Колега, та е.
Обаче има ксенови китове с 4300К, та дори и вече по - ниски 3200К.
Там нещата като цвят са трудно различими от халогенна крушка.
Да не говорим и че повечето халогенни гонят цветови утенък на ксенона!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да, ама тук проблемът не е в келвините, а в силата на светене, която надвишава доста тази на халогенната лампа. Дали ксенонът ще е 4300 или 9000К силата му на светене е все еднаква, просто цветът е по-различен.
-
StrEagle
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Ксенон не е за стари норални фарове без лупи.. заслепяваш насрещното движение, освен ако не ги наведеш много надолу, но тогава няма смисъл от тях.
- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
StrEagle написа:Ксенон не е за стари норални фарове без лупи.. заслепяваш насрещното движение, освен ако не ги наведеш много надолу, но тогава няма смисъл от тях.
В този ред на мисли само да спомена, че отдавна се продавах ксенонови крушки за рефлекторни фарове.
Там има една ограничаваща разпространението на светлината пластинка.
По този начин не достига над необходимия хоризонт!
-
StrEagle
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Това е интересно.. ще потърся.
Н7 за към 15-20лв.бр. - препоръчайте марка и модел
За Пловдив май tmt-elkom е представител на водещите марки

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
BG_Golf4e написа:Н7 за към 15-20лв.бр. - препоръчайте марка и модел![]()
Осрам Кул Блуе те тва е .. на късите си жълтеее леко а на дългите белее
цена за брой в ОМВ 18.90
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
За тия пари осрам наистина-в практикер, метро, тех-ко, омв, SNG на кукленско шосе, ауто+
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”