Проблем с маслото на двигателя на Голф 4 , 1.6 ?
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с маслото на двигателя на Голф 4 , 1.6 ?
Гумичките са евтини .За Голфа бяха около 3 лв и то маркови.Обаче си мисля ,че при теб няма да мине с гумички.
- radiboi
- Автомобил:
- Двигател:
И защо си мислиш така ?
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
radiboi написа:И защо си мислиш така ?
Ами казваш ,че не са били в много лошо състояние.Затова мисля!Но те се и втвърдяват и пак може да не вършат работа.Дано да не съм прав!
- radiboi
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така се надявам.
- Liam
- Автомобил: Passat B5_5
- Двигател:
Колеги и аз имам същия проблем, 10000 км около 2л масло, взел съм гумички ще видя какъв е резултата. Използвам Repsol 10W40, колата е passat B4.
А да ли е проблем ако се кара на минимум 1000 км.?
А да ли е проблем ако се кара на минимум 1000 км.?

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, от мин до мах е почти 1 литър. Зависи какъв е мотора и колко масло събира.
Да споделя последно какво установих за загубата на масло на голф 4 1.6 АКЛ. Като сменях съединител видях, че задната част на двигателя е силно омаслена, теча идва от гарнитурата на капака на клапаните. Една част от маслото попада върху изпускателните колектори и се изпарява, а надолу се стича малко и капе на земята , но като се спре оставя съвсем малко петно. Като се вгледах отпред на двигателя, маслото се стича и се сбира в леглата на свещите. Явно доста тече от гарнитурата, ще я сменям, но като гледам ще е доста трудоемко поне 3-4 часа да се свали и закачи всичко. Ще чакам да се стопли малко, че сега е много студено.
Да споделя последно какво установих за загубата на масло на голф 4 1.6 АКЛ. Като сменях съединител видях, че задната част на двигателя е силно омаслена, теча идва от гарнитурата на капака на клапаните. Една част от маслото попада върху изпускателните колектори и се изпарява, а надолу се стича малко и капе на земята , но като се спре оставя съвсем малко петно. Като се вгледах отпред на двигателя, маслото се стича и се сбира в леглата на свещите. Явно доста тече от гарнитурата, ще я сменям, но като гледам ще е доста трудоемко поне 3-4 часа да се свали и закачи всичко. Ще чакам да се стопли малко, че сега е много студено.
- Liam
- Двигател:
1.6i, AEK мотор, събира 3,5л масло. Май ще е по добре да капна малко масалце. Дали ще е проблем ако долея от масло на друг производител, в момента е със Repsol 10W40. Снощи бая се рових из форумите
- има най различни мнения от А до Я. Пресичало се - не се пресичали, било голям проблем - не е било проблем и така неможах да установя конкретен отговор
.
А за теч по двигателя - за сега не съм установил, но преди да действаме за гумичките май ще е по добре да го огледам обстойно...

А за теч по двигателя - за сега не съм установил, но преди да действаме за гумичките май ще е по добре да го огледам обстойно...
-
Колега, аз също го карам с 10W 40 Кастрол лятото му доливах, какво ли не, Арал, Елф, Кастрол 15W40 нищо не му стана - всички масла които имах в гаража ги изгорих. След това промивах двигателя, но процедурата я бях замислил предварително. Гледах да свърши маслото което имам. Към Репсола съм с резерви, миналата година в Метро беше около 20 лв 4литра - много ефтино. Така, че избора си е твой. Мнения ще чуеш всякакви. От преди 20 години карам коли, при смесване на двг масло от един производител с такова на друг ппроизводител не ми се е пресичало, Пресича се с вода, става като боза. Но ти си прецени, кое е по-добре за теб, не искам да ангажирам никой с моето мнение. Успех!
- Liam
- Двигател:
Долях друга марка, изминал съм около 400км. За сега проблеми няма. А за маслото 4л. съм платил 48лв. Уж синтетика...

- Liam
- Двигател:
А самото измиване на двигателя? Как и с какво се прави? Дали е задължително и какви са ползите от това ако има такива?
Мерси предварително!!!
Мерси предварително!!!
-
Като купих колата /внос от Италия/ при смяната на маслото бях смаян, толкова мръсно масло не бях източвал от бензинов двигател. Налях новото, за 1000км и то потъмня. Това ме накара да правя промивка. Има тънки масла за промивка, в който магазин за масло питаш ще ти кажат, мисля, че беше 4лв литъра. Изтече голяма гадост. След промивката съм минал 4000км и маслото е светло няма нищо общо с това което беше.
- Liam
- Двигател:
Ще се поинтересувам. Благодаря за отделеното време. 

- Liam
- Двигател:
Здравейте, колеги смених въпросните гумички вече остава да следя за разхода на масло. Но имам един проблем след самата смяна, при работа двигателя леко тресе - не работи както преди - оборотите са си на 800 няма проблеми със температурата (т.е. тресе и като е топъл двигателя ). В началото тресеше повече, а сега като чели понамаля ( също така предръпва и няма тяга ). Та въпросът ми е следният дали има нещо общо със самата смяна на гумичките или майстора е направил нещо грешно.
Благодаря бредварително.
Благодаря бредварително.
Я питай майстора как е махал смук.колектор, за да стигне до гумичките на клапаните: откачал ли го е от главата, или само горната му половина (без да маха долната половина от главата).
И ако го е разкачал от главата, сменлил ли е после О-пръстените.
И ако го е разкачал от главата, сменлил ли е после О-пръстените.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По-добре прегледай белезите на центровката. По-вероятно е там да е объркал работата майсторът 
Колектора не виждам защо да го маха при смяна на гумички? Просто се разкача ангренажа, вади се валът и се действа. Това говорим ако се сменят без да се обезглавява колата де.
п.п. а, сетих се защо споделяш за колектора. Малко се пада отгоре над капака за клапаните
Моля, да бъда извинен.

Колектора не виждам защо да го маха при смяна на гумички? Просто се разкача ангренажа, вади се валът и се действа. Това говорим ако се сменят без да се обезглавява колата де.
п.п. а, сетих се защо споделяш за колектора. Малко се пада отгоре над капака за клапаните

Моля, да бъда извинен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”