Туристическа агенция ОДАНС - пълни измекяри и смешници

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Туристическа агенция ОДАНС - пълни измекяри и смешници

Мнениеот connor cane » Пет 07 дек 2012 15:28

Еми това е - за тези цървули става дума:
http://www.odans-travel.com/index.php

2 пъти преди съм пътувал с тях, все нещо в последния момент се променяше, все уговорки, прехвърляния и т.н.
Първия път ходих в Прага, Виена и Будапеща с Александър тур и се оказа, че те продават екскурзията на Оданс като агенти - не знаех кой е туроператорът, а и дотогава не бях имал лош опит с тях. Горе долу добре мина, но промениха датите в последния момент, едното от момчетата с нас едва си смени отпуската и в Будапеща ни настаниха в хотел с по-ниска категория от този, за който си бяхме платили.

Втория път ме прехвърлиха на екскурзия (баварски замъци), която реално се оказа ъпгрейд, но беше по-скъпа заради това че беше със самолет. От нея останах много доволен - тя беше с тази агенция
http://www.bulcomtour.com/index.php - много читави хора.
Доплатих си и си изкарахме прекрасно, но тъпаците от Оданс отново до последния момент ме лъгаха, че тяхната ще се състои и в един момент бам - прехвърляме ви, ако не искате, можем да ви върнем парите. Това 4-5 дни преди екскурзията, и отпуска пусната и всичко, а дните бяха повече и се тръгваше по-рано.

Бях се зарекъл да не ползвам Оданс повече, но ми пратиха мейл с оферта за Нова година в Мадрид със самолет, а там не съм ходил, и си казах - тоя път няма как да отменят нищо, нали са самолетни билети.

Резеврвирах за 4 души, платих капаро, 100 пъти ги питах сигурно ли е, че ще се пътува - няма проблем, казаха, купили сме самолетни билети от БГ Еър, хотела е предплатен, няма връщане назад.

Е да, ама не.
Вчера обаче ми се обаждат - екскурзията няма да се състои, нямаме хора за група. maikomila
И с ваучери я били пускали - http://grabo.bg/nova-godina-v-madrid-3- ... let-073hds - нямали клиенти.

Е хубаво де - защо ме лъгахте, че е сигурна и даже и имейл с потвърждение ми изпратихте?
Върнаха ми депозита и ме гледаха като нас_ани - радвайте се, вика, че поне не сме ви завлекли с парите и ви ги даваме. :shock :screwy

Ще ходя другаде с друга агенция, а тия измекяри долни не искам да ги чуя повече.
Пускам темата за колеги, които ако попаднат на тия, да бягат с 200. Пълни смешници и най-вече лъжци са. :beat_butt2

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Туристическа агенция ОДАНС - пълни измекяри и смешници

Мнениеот Layer » Пет 07 дек 2012 15:53

Що си мисля че не си много прав.
ми няма хора бе човек ,кво толкова.

фирмата те прехфърля ,постарва се и тем подобни.
25 дена предварително ти казват ,че няма хора.
ми ако бяха ти съобщили на 28 декември ,а ? защото ако беше некоректна фирма щеше да чака до края, все пак има шанс да се запишат и други.
не са те оставили някъде на къна в Г.за ,без информация.
както е практика на много туристичиски агенций напоследък.

ПП. не се заяждам ,не ми дреме за фирмата.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 07 дек 2012 15:57

Проблемът е, че 10 пъти ме ЛЪГАХА, че е сигурна на 100%, гарантирана, резервирана и т.н.
Няма лошо при липса на туристи да не пътуват - тия тъпаци ще се самозакрият, защото се е_ават с хората, а пазара е пълен с агенции и като влезеш в Гугъл да ги потърсиш, повечето мнения за тях никак не са ласкави. И има защо.
Да не лъжат обаче и да не потвърждават - освен телефонни разговори имам и имейл с потвърждение.
Изричното ми условие, за да резервирам, беше да е сигурно, че ще се пътува - увериха ме, че това е така, защото е със самолет.

Оказа се обаче, че са платили само депозит на БГ еър и горят с него.
Сигурен съм, че и още щяха да ме мотаят, но от авиокомпанията са им изискали или да резервират, или да връщат билетите, защото тия дати са много заети. scare

И като не са ме завлекли с пари или оставили някъде на някое летище без билет и хотел, да не мрънкам, че са мошеници и лъжци, така ли?

Трябва да спрем да бъдем покорна РАЯ, колеги, и да си търсим правата на европейски граждани в модерно демократично общество. :beer

Хубаво е да се знае кои са читавите, а подобни гниди да се махат от пазара, за да остане хляб за агентите, които работят почтено и коректно. 8)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 07 дек 2012 16:46

ми точно ,за мен тази компания е читава.
25 дена преди това те е предупредила,а това че 10 пъте си питал дали е сигорна почивката е без коментар.
няма компания която да започне да се занимава с нещо и да не си мисли в началото че е сигорно :wink:
но пак казвам 25 дена

Много лоши отзиви има за всички агенции в нета. Само се разровете за коя да е, произволно избрана, също и за препоръчаните в темата такива чудесии ще прочетете............ Основна причина е субективния фактор. В очите на всеки нещата стоят по различен начин.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 07 дек 2012 16:50

Layer написа:няма компания която да започне да се занимава с нещо и да не си мисли в началото че е сигорно :wink:
но пак казвам 25 дена

В Бохемия ти казват коя екскурзия е гарантирана и коя не е.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 07 дек 2012 16:58

maxpayne написа:
Layer написа:няма компания която да започне да се занимава с нещо и да не си мисли в началото че е сигорно :wink:
но пак казвам 25 дена

В Бохемия ти казват коя екскурзия е гарантирана и коя не е.

Точно към тях съм се ориентирал сега - собственикът Байко Байков ми беше преподавател в СУ. :D

Резервирах за Атина с рейс - 2 автобус се пълни, още 2 или 4 човека им трябват, за да потвърдят със сигурност, но не казват 100% е - едва ли ще върнат 20++ души от този втори рейс, но докато не се потвърди на 100%, не лъжат хората.
Така е честно.

А ония мършляци от Оданс наистина съм ги питал поне 10 пъти - обаждах се по различните офиси, защото ги знам, че са подлеци и им направих "cross check" - отсвсякъде потвърждение, че пътува на 100% + имейл. Потвърждението от шефката им отделно. :D

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 08 дек 2012 8:24

Пише разграбена в Грабо?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 08 дек 2012 17:53

chefito написа:Пише разграбена в Грабо?

А всъщност нямало и един ваучер продаден. :D
Поне така ми казаха онези лъжци, но на тях не им вярвам за нищо, тъй че наистина не знам. :?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”