Голф 4 1.6 акл високи обороти на празен ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
siriko
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.6 акл високи обороти на празен ход

Мнениеот siriko » Пет 07 дек 2012 22:44

Здравейте колеги ,след почистване на дросела и смяна на О прастените на смукателния колектор колата държи1700 оборота . Дросела е адаптиран по описаният на4ин с ваг ком .Преди по4истването колата гаснеше по светофарите и оборотите много играеха .

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.6 акл високи обороти на празен ход

Мнениеот pedalchobaba » Съб 08 дек 2012 0:02

По кой "описан начин" адаптира дросела?
Питам, защото в сайта на Ross-Tech никъде няма писано за адаптирането при хранене със Siemens.

Потребителски аватар
djuni_ibiza
Автомобил: Golf MK4 1.6sr
Двигател: AKL

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 08 дек 2012 5:04

Мога жестоко да се лъжа извинете ме ако е така не съм барал ваг ком а от година и нещо но мосля че проблема ти не е от дросела тоест при голф 4 няма начин дори и да не е адаптирана да вдига толкова обороти но мисля че кода за адаптация беше 098 не помня но не е от това най вероятно от някъде смуче повечко въздух огледай за всички въздушни пътища вакумни тръби. И един въпрос относно аванса про потегляне без газ чика ли чива ли се леко тракане? Съмнява ме отвореноделко. Можеби уска малко да я завърташ на ляво. Но виж за маркучите.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Съб 08 дек 2012 9:27

Ibiza, AKL няма делко в буквалния смисъл. Датчика на хол, разпределянето на кой цилиндър кога да хвърли искра става по друг начин ....
Иначе и аз първо си помислих дали колегата правилно е зацепил жилото на газта, дали е закачил всички вакуми и т.н. но все ми се струва, че чак толкова е грамотен и ги е проверил тези работи.
Така, като го чета разбирам, че е имал проблем с празния ход преди това и след почистването на дросела не го е отстранил. Само не разбрах дали тези 1700 сега са стабилни или пак подритва.

siriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siriko » Съб 08 дек 2012 19:16

колега оборотите в момента не играят ,стоят си като заковани .

Потребителски аватар
djuni_ibiza
Автомобил: Golf MK4 1.6sr
Двигател: AKL

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 08 дек 2012 20:14

pedalchobaba написа:Ibiza, AKL няма делко в буквалния смисъл. Датчика на хол, разпределянето на кой цилиндър кога да хвърли искра става по друг начин ....
Иначе и аз първо си помислих дали колегата правилно е зацепил жилото на газта, дали е закачил всички вакуми и т.н. но все ми се струва, че чак толкова е грамотен и ги е проверил тези работи.
Така, като го чета разбирам, че е имал проблем с празния ход преди това и след почистването на дросела не го е отстранил. Само не разбрах дали тези 1700 сега са стабилни или пак подритва.

Извини ме колега както написах горе не съм наясен с акл двигател тъй като от 15 дена имам голф 4 с акл но нямам никакво време за да видя на какъв принцип работи , но от личен опит преди имах apq двигател на една ибиза и от там ми е останало спомен за делкото , но чак пък да да държи 1700 оборота директно ме насочва за вакумни пътища и екстра въздух от някъде :)

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Съб 08 дек 2012 21:06

Колега, щом си сменял О-пръстените огледай вакуумите. Аз като сменях моите едно от Г-образните маркучета, за които са закачени пластмасови тръбички се беше откачило /от топлината и 10-12 години се разширяват/, смених ги с мамкуч за обратна нафта 3.2мм. Засега няма проблем работи отлично.

siriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siriko » Съб 08 дек 2012 22:24

утре ще сменям и гледам пак ,благодаря за помоща колеги .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”