Съвет за марка навигация
- Kilara37
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.6 SR
Съвет за марка навигация
Здравейте колеги предстои ми да си закупя навигация и тъй като не съм наясно с тях коя марка е за предпочитане търся съвет от вас ,трябва ми да е с напътствия на български и да лови камери и радари някъде 200-300 лв ,мерси
- todosz
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: TDI 1999 AGR
Re: Съвет за марка навигация
Вземи си ГАРМИН навигация и няма да сгрешиш 

- Kilara37
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.6 SR
todosz написа:Вземи си ГАРМИН навигация и няма да сгрешиш
Ok колега мерси за съвета.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Всяка една навигация за 100-130лв с подходящия софтъер би се справила не по-лощо от прехвалиния Гармин.
Не се хващай на номера че с по-големия екран е по-добъра навигацията - 3,5 инча са предостатъчни.
Навигацията предимно се слуша ,а не се гледа.
Не се хващай на номера че с по-големия екран е по-добъра навигацията - 3,5 инча са предостатъчни.
Навигацията предимно се слуша ,а не се гледа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е обратното - повече гледам, отколкото слушам. Така съм свикнал просто.
Както и при другите неща - колкото е по-скъпа навигацията толкова е по-хубава.
Но, при наличието на смартфон с достатъчен по размер екран и стойка за колата, смятам, че може да се мине и с него.
Ползвал съм GPS-си (отделни у-ва, не в телефон) на TomTom (XXL IQ, нещо си там), Garmin (3790T) и една no-name с Igo, нисък клас.
Garmin-ът се справя супер със всичко, най-много ме кефи, но пък е скъп. И в момента чака нов екран (натиснах го
).
Както и при другите неща - колкото е по-скъпа навигацията толкова е по-хубава.
Но, при наличието на смартфон с достатъчен по размер екран и стойка за колата, смятам, че може да се мине и с него.
Ползвал съм GPS-си (отделни у-ва, не в телефон) на TomTom (XXL IQ, нещо си там), Garmin (3790T) и една no-name с Igo, нисък клас.
Garmin-ът се справя супер със всичко, най-много ме кефи, но пък е скъп. И в момента чака нов екран (натиснах го

Когаго ходих по огледи на автомобили още бях въоръжен с моя китаец за 130лв. Френда без да подозирам ми изкара неговия Гармин за 300лв. В конкретния град моя китаец намери блока, обаче. Единствено съм му слагам файла с блоковете на кварталите, а неговия имал ежемесчно безплатен доживотен ъпгрейт на картите, не знам може и да е вярно.
Понеже по пътя ги "редувахме" на запалката мога да кажа само едно
"Тоя Гармин имаше страшна батерия!", малко по-малък беше дисплея от моя 5-инчов обаче държи с часове и то включен.
Моя я издържи, час я не, обаче неговия изкара почти целия път(2-3 часа ) еи така - без жица, още повече в работен режим.
Един съвет: не си взимай 5-инчов дисплей, голям. Вземи нещо малко, за да може лесно да се прибира по джоба като слизаш от автомобила.
НИКОГА НЕ ГО ОСТАВЯЙ НА ДОВЕРИЕ В АВТОМОБИЛА, ЛЕСНО МОЖЕ ДА БЪДЕШ ОБЛЕКЧЕН ОТ НЕГО!
Понеже по пътя ги "редувахме" на запалката мога да кажа само едно
"Тоя Гармин имаше страшна батерия!", малко по-малък беше дисплея от моя 5-инчов обаче държи с часове и то включен.
Моя я издържи, час я не, обаче неговия изкара почти целия път(2-3 часа ) еи така - без жица, още повече в работен режим.
Един съвет: не си взимай 5-инчов дисплей, голям. Вземи нещо малко, за да може лесно да се прибира по джоба като слизаш от автомобила.
НИКОГА НЕ ГО ОСТАВЯЙ НА ДОВЕРИЕ В АВТОМОБИЛА, ЛЕСНО МОЖЕ ДА БЪДЕШ ОБЛЕКЧЕН ОТ НЕГО!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”