Добавки за дизел
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Re: Добавки
Ако помага за почистване на геометрията , както пише(което ме съмнява) може да си заслужава.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
tonilom1 написа:Какво ще кажете за това,за пръв път го виждам.Не е евтино,но ако върши работа?Дали е безопасно за мотора?http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5751
Някой дали може да каже с точност какво е съдържанието и (състав)
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
tonilom1 написа:Какво ще кажете за това,за пръв път го виждам.Не е евтино,но ако върши работа?Дали е безопасно за мотора?http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5751
Марката се ползва със доста добро име така че ме съмнява да продава нещо което да навреди на двигателя,вече друг е въпроса какъв ще е ефекта от тези не малко дадени пари

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Интересно ми е, че пише да се сипе на резервоар от 30л, и да не се кара с повече от 3500 оборота докато се изразходва същия резервоар.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
От вчера и аз съм с добавка на Кастрол и сложих по предписанието на тубата. Все още не е достигнало температури имащи нужда от добавка, но по добре тя да е вътре и да действа от колкото да я наливам после
. Та по надолу ще изясня и причината толкова рано да почна да наливам добавка въпреки че досега при температури -6 -8 палех без грешка.
Докато наливах вчера нафтата в резервоара от тубите
, забелязах че е с променен цвят и освен това не се филтрира. Тъй като преди да я налея в резервоара аз и правя двойна филтрация, първо я наливам през една кошница от бензинова помпа(доста фина цедка има и прецежда добре), и след това през фуния с вградена в нея метална цедка. Ефекта бе, че през кошницата само капе слабо слабо. Затова реших само през металната цедка. Там тръгна добре, но като се събра някаква бяла слуз по нея започна и тя слабо да пропуска(предполагам е парафина). Та тази нафта ми я дадоха за зимна но нещо и тя е започнала да се сгъстява и да не се филтрира през фината цедка. Та боднах и кастрола и се надявам да нямам проблеми.
Но за по големите студове мисля да комбинирам кастрол + газ ,че не запалили колата съм безработен
.

Докато наливах вчера нафтата в резервоара от тубите

Но за по големите студове мисля да комбинирам кастрол + газ ,че не запалили колата съм безработен

-
- Автомобил:
- Двигател:
За първи път чувам цедка да прецежда добре.Колко микрона е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
продават се по строителните магазини финни бояджииски цедки хартиени с финна цедка по средата,струват стотинки,а вар6ат страхотна работа за прецеждане на гориво,ина4е за добавка само CASTROL TDA 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Продължавам да слагам само Max motion на ОМВ.Не слагам добавка ,защото горивото си я има.Не виждам разлика ,но продължавам !
- Psychopath
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте,да ви попитам мога ли да сложа от тези двете добавки зимата едновременно,защото досега ги слагах поотделно,съответно едната само лятото,а другата съответно зимата?
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Всяка зима ползвам кастрол тда,но сега съм решил да пробвам тази добавка :
http://www.merkury-bg.biz/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB-2104.htm
От доста "дизелджий" чувам,че е добра пък ще видим дали ще има разлика със "кастрол тда"
http://www.merkury-bg.biz/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB-2104.htm
От доста "дизелджий" чувам,че е добра пък ще видим дали ще има разлика със "кастрол тда"

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Аз пък от скоро дочух че някой слагали спирачна течност. И на всичкото отгоре помагала при вече замръзнала нафта в резервоара от 50-60л да се налеят 200мл спирачна течност и нафтата се размръзявала
. Е да де , ама системата ще издържи ли на разяждащите качества на течността. И какво толкова помага като тя е само хигроскопична и "попива" водата, и спомага изгарянето и. Някой рискувал ли е да налива в нафтата си от нея.
И освен това другото което прочетох беше че трябвало добавки от тима Кастрол, Лики Моли и всякакви такива да се наливат при температурата около и над 0-та за да се свесели по добре с нафтата. Е зимата при -15 от къде да извадя 0 че да се омеши както трябва бъркоча в резервоара
. Това поредния мит ли е или истина.

И освен това другото което прочетох беше че трябвало добавки от тима Кастрол, Лики Моли и всякакви такива да се наливат при температурата около и над 0-та за да се свесели по добре с нафтата. Е зимата при -15 от къде да извадя 0 че да се омеши както трябва бъркоча в резервоара

- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колеги аз ползвам само Кастрол ТДИ и съм бил винаги доволен,колата палеше и на -20 без проблем,но не знам мога ли да я сипвам и на КОМЪН-РЕИЛА,пише че става ама не съм много сигурен,вие кажете
Сипвах няколко пъти лятото и останах доволен ама като не съм сигурен,че става и спрях.

Сипвах няколко пъти лятото и останах доволен ама като не съм сигурен,че става и спрях.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Луд,като спреш на колонката сипваш добавката и отгоре нафтата.цистерните са заровени под земята и ти гарантирам че нафтата е с температура над нулата.Освен ако не идеш където никой не е зареждал цял ден и сипеш 3-5 литра дето са само по маркучите и тръбите.Другия вариант е в туби и в хола на топло да си ги омешаш
шегичка
.Ама в мазе става.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
borri написа:колеги аз ползвам само Кастрол ТДИ и съм бил винаги доволен,колата палеше и на -20 без проблем,но не знам мога ли да я сипвам и на КОМЪН-РЕИЛА,пише че става ама не съм много сигурен,вие кажете![]()
Никакъв проблем ! Слагай си

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Jonkata_v написа:Всяка зима ползвам кастрол тда,но сега съм решил да пробвам тази добавка :
С тази добавка съм минал около 30-40к на предишната ми кола която бе ПД наистина е добра!!!
Сега я слагам на роторна помпа. Няма проблеми.
Върни се в “Дизелови агрегати”