Разочарован от банка ДСК !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
KOKO ГЕОРГИЕВ

Re: Разочарован от банка ДСК !!!

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 24 ное 2012 15:40

yoan4o написа:Имам една кр.карта подарък от МТЕЛ за 1000лв.

Точно със същата карта и с този лимит имах голямо преживяване тези дни.
На 20 ноември около 11 ч внасям 500 лв и за мое огромно учудване към 18 ч ми идва СМС, който съгласно правилата ми казва, че ако не искам да плащам лихва трябва да внеса още 950 лв, които е абсурд защото лимита е 1000 лв.
Звъня на клиентския телефон, но явно попаднах на некомпетентен младеж.
Направих повторно запитване и вече каката ги чаткаше нещата. След като ме разпита подробно за ЕГН, адрес и още абсолютно безпредметни въпроси ми каза, че не можело да ми каже колко трябва да внеса защото имало забрана да споменават цифри. :shock
След моето настоятелно запитване ми беше подсказано по елегантен начин, че сумата ми е около 500 лв плюс последната ми покупка преди 20-ти в Билла, но след като й казах точната сума за да се убедяла, че това съм аз. Аз направо бях втрещен от тази недоверчивост на ДСК към клиентите, но поне успях да разбера, че системата им е сгрешила защото е несъвършена. :не:
Другото много дразнещо е, че винаги се чака и персонала, който основно е от едни лелки е крайно неприветлив и доста мързелив. mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 24 ное 2012 15:43

Нищо ново !!Много мои колеги ,отдавна си плачат!Такава лихва даже и на черно заложните къщи не слагат.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 27 ное 2012 20:50

Преди 5-6 година ме ощипаха с 50 лв под предлог ,че не 100% ами 1000% ще ме одобрят за искан от мен кредит.От мен се искаше само да заплатя 50 лв за разглеждане на документи.Е да ама не ,след няколко дни отивам при същия господин - консултанта който ми гарантираше ,че парите са ми в кърпа вързани понеже няколко дни ни вест ни кост от банката.Та въпросния измамник ми съобщи ,че са ме отхвърлили и нищо не можело да се направи.Сега като се замисля по-добре ,че не ме обуха ,условията им бяха най-отвратителните от всички банки в които ходих.
Не очаквайте нищо хубаво от банка която се притежава от фамилията Ротшилд,тия са най-големите мошеници измекяри в света !

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 28 ное 2012 22:13

Ще се включа и аз с наглед дребен, да не кажа дребнав момент в условията за внасяне на суми на името на трети лица. Ще дам пример, за да е по-лесно за онагледяване.Семейството на моят съдружник има ипотечен кредит на името на съпругата, когато тя внася съответната вноска естествено такса няма, но по ред причини понакога се налага колегата да внася вноската и тогава таксата е 1 (един)лев. Преди месец-два таксата беше 0,50 лв., сега са я направили левче, наглед малко, но на колко хора се налага да внасят пари по сметка на роднини или познати, та левче по левче пълна торба с жълтици. И така заради едното левче ще се търси друга банка, не че ще е по-по-най от ДСК, но ....

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Чет 29 ное 2012 0:25

Това с глобата по левче ДСК ми ги взимат от половин година. Вярно преди бяха по 50ст. Това обаче е нищо. Със същия благовиден предлог в ПИБ ми взеха 3 лв. Така било от 6 август. Ако съм станел и аз техен клиент нямало да взимат. Нищо, че пак ще внасям по сметка на която не съм титуляр. ЦКБ ми таксуват пък на всяко движение по сметка 10ст. Ама ако съм искал щели да ми издадът кредитна карта със много добри условия. Хайде да не ви изреждам Пощенска и Райфайзен какви ги дробят. Абе не остана читава банка. Всяка си мисли, че като те е навела един път и това ще е вечно. Наща шибана държава пък се загрижила за банките. Горките нямат приходи и за това трябва всичко да се плаща по банков път. :banghead: Иде ми да застрелям някой ама като знам, че трябва за свестен да го лежа...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 29 ное 2012 10:38

Наложи ми се и аз да търся нова (или втора) банка заради малоумниците от ПИБ, който въведоха такса за получаване на пари от пейпал по карта. Ами в 5-6 банки които проверих само в ЦКБ нямаше такса. Мутри, ама ама за това, което ме интересува са без такса.

А пък алфабанк, макар да имат едни от най-изгодните условия за ипотечен кредит, ме изумяват с некомпетентостта си. В едно изречения ми казаха две неверни неща - че виза електрон не била измислена за ползване в интернет и че няма начин да получиш пари от пейпал по нея

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 29 ное 2012 13:00

maxpayne написа:Наложи ми се и аз да търся нова (или втора) банка заради малоумниците от ПИБ, който въведоха такса за получаване на пари от пейпал по карта. Ами в 5-6 банки които проверих само в ЦКБ нямаше такса. Мутри, ама ама за това, което ме интересува са без такса.

А пък алфабанк, макар да имат едни от най-изгодните условия за ипотечен кредит, ме изумяват с некомпетентостта си. В едно изречения ми казаха две неверни неща - че виза електрон не била измислена за ползване в интернет и че няма начин да получиш пари от пейпал по нея

Сега като прочетох проверих дали ми мзимат Райфайзен такава такса. Има , да :banghead: 1% ! От какъв зор ?

P.s А всъщност това е такса "превалутиране" . Тоест ако сметката ви е във валутата, която приемате не би трябвало да има каквато и да е такса при получаване на пари от PayPal.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 29 ное 2012 13:46

Stoi написа:Тоест ако сметката ви е във валутата, която приемате не би трябвало да има каквато и да е такса при получаване на пари от PayPal.

Ами специално ПИБ го водят като:
Получаване на суми по карта чрез терминално устройство
Не споменават превалутиране

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 29 ное 2012 14:37

maxpayne написа:
Stoi написа:Тоест ако сметката ви е във валутата, която приемате не би трябвало да има каквато и да е такса при получаване на пари от PayPal.

Ами специално ПИБ го водят като:
Получаване на суми по карта чрез терминално устройство
Не споменават превалутиране

В такъв случай в момента RBB я нямат тази такса . Според мен освен тази такса за терминално у-во , на 100% са ти слагали и такса превалутиране в БИП .

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 29 ное 2012 14:59

РББ ми отговориха следното по въпроса онзи ден:

По тарифа на банката за дебитна карта Visa Electron таксата за получаване на суми по дебитна карта чрез терминално устройство(credit refund) е 1% от сумата.
Ако получените средства са във валута, различна от лева и евро, има такса за превалутиране 1% от сумата

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 29 ное 2012 15:43

maxpayne написа:РББ ми отговориха следното по въпроса онзи ден:

По тарифа на банката за дебитна карта Visa Electron таксата за получаване на суми по дебитна карта чрез терминално устройство(credit refund) е 1% от сумата.
Ако получените средства са във валута, различна от лева и евро, има такса за превалутиране 1% от сумата

:banghead: никъде не са го отразили това в движенията . Значи 1+1 = 2% total :banghead:
Та освен в ЦКБ може някой да сподели къде другаде я няма тази такса.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 07 дек 2012 13:09

batetony67 написа:Ще се включа и аз с наглед дребен, да не кажа дребнав момент в условията за ....

теглене на пари от гише в пощенска банка.
То вече струва един лев. Боклуци? взимате ми пари, за да получа моите си пари с които и "оперирате", изкарани с труд и гърбене?
Моето, конкретното левче, ще го давате за траурни свещи.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пет 07 дек 2012 13:43

Живот и здраве, днес ми излиза заличаването на ипотеката и приключваме с Пощенска :012: :drunk
Няма да казвам с какви усилия карам тези от централата им да си размърдат задниците и да свършат работа, която отнема 2 минути и за която до тук съм им платил едно Б5 под формата на такси и наказателна лихва :banghead:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 10 дек 2012 14:16

http://dnes.dir.bg/news/mvr-obir-bankov ... 89888?nt=4
:bowdown :bowdown :bowdown
:deal :deal :deal
Еха - кеф голям !!! mhihi
Същия клон в който имахме вземане-даване .....
само да уточня ..... нямам нищо общо с това престъпление :012: mhihi

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пон 10 дек 2012 14:24

GREEN_lADY написа:Бат Веско и наще имат същите ядове, само че при нас е с ипотечни кредити и е доста по-зле. Затова си намират майстора като ги обират през ден :smackbum

:063: :063: :063:

И аз не съм!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”