Защо ми засичат клиповете във Vbox

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Защо ми засичат клиповете във Vbox

Мнениеот bnick » Пет 12 авг 2011 20:08

Тия неща не е необходимо да ги чета, но ти ги прочети, основно за Video hardware acceleration. Каквото имах да казвам съм го казал, Golf_Diesel_ може да си прецени какво му трябва. Аз му дадох вариантите :beer

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 12 авг 2011 20:46

с извинение колеги, но само гадаете.
проблемния компютър:
1. с каква ОС е? XP или 7
2. с колко RAM памет е.
3. пусни си http://support.microsoft.com/kb/305610
добави counter/брояч за процесор, памет, виртуална памет и physical disk/ avg queue

пусни си да гледаш клипчето и виж кое се натоварва най - много. запази след това във файл резултата и го сподели. с радост ще го анализираме.
ама ей така само на гадаене.. то човека направо целият комп. да сменя, по - евтино ще му излезе отколкото на парчета..

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 12 авг 2011 22:01

vw_golf_4_tdi написа:с извинение колеги, но само гадаете.
проблемния компютър:
1. с каква ОС е? XP или 7
2. с колко RAM памет е.
3. пусни си http://support.microsoft.com/kb/305610
добави counter/брояч за процесор, памет, виртуална памет и physical disk/ avg queue

пусни си да гледаш клипчето и виж кое се натоварва най - много. запази след това във файл резултата и го сподели. с радост ще го анализираме.
ама ей така само на гадаене.. то човека направо целият комп. да сменя, по - евтино ще му излезе отколкото на парчета..

1: XP
2: 1Gb
3: Не можах да разбера тия работи в сайта ли да ги добавя :?:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 13 авг 2011 0:06

slimmer написа:бник, прочети сайта на адобе по-горе и пак си помисли дали второто е вариант. Колегата с проблема-ако ти се дават пари за временно решение взимай най-бързия атлон за 754. Друго няма да се налага. Ако мислиш да сменяш скоро писито, събирай за нов и трай за хубост с текущия.

Най-бързия за s754 е Athlon 3700+ ClawHammer, но той рядко пада под $100 защото има и колекционерска стойност. Аз затова повтарям за 3200+ защото е най-оптималния вариант.

Последна промяна от radi_nrj на Вто 11 дек 2012 10:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Съб 13 авг 2011 16:32

Ради, подкрепям те за избора. Ама пак отбелязвам, че ако колегата има планове за нов комп. по-добре да не си дава парите, понеже резултатът няма да е чак толкова впечатляващ, може би (ще вървят по-нормално но HD-тата ще са голям сечко май...).
Бник, колегата си има видео с ускорение. Процесорът му очевидно е под нужното. Затова ти писах за четенето. Хората ненапразно пишат... :beer
vw_golf4_..., въобще не гадая. При параметрите, които е посочил колегата, минималните изисквания от сайта на адобе и малко личен опит с подобни като параметри компютри си вадя изводите (и не само аз).

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 13 авг 2011 18:06

slimmer написа:Бник, колегата си има видео с ускорение. Процесорът му очевидно е под нужното. Затова ти писах за четенето. Хората ненапразно пишат... :beer
vw_golf4_..., въобще не гадая. При параметрите, които е посочил колегата, минималните изисквания от сайта на адобе и малко личен опит с подобни като параметри компютри си вадя изводите (и не само аз).

mhihi Добре, Video hardware acceleration при Nvidia има от 8-ма серия нагоре mhihi С неговото 6600 леко да го няма. Намери ми едно Семпронче на 1,6 и вземи една каса бира, аз ще подкарам на него и 1080p. Видеото аз ще го осигуря. С подходящо видео и процесор на 1Г ще свърши работа, процесора почти няма значение. Това пък от моя личен опит, а и не само той mhihi :beer

Хората са си го написали доста ясно, ама само с четене не става:
CPU requirements may be much lower using H.264 hardware video acceleration on supported systems. Supported GPUs or media accelerators listed in the section above can significantly decrease processor requirements for optimal viewing of HD video.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Съб 13 авг 2011 21:42

ОК, може и да си прав. Това с малките буквички честно казано не го бях забелязал. Но процесорът също бави (не само флаш-а, а и други работи)... Както колегата си прецени. Ако има пари и за двете най-добре. Ако е само за VBox, може и с видеокартата да се оправят нещата (щом bnick e сигурен в това). :beer

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 13 авг 2011 23:26

И двете най-хубаво, но скоро едва ли ще стане.Предпочитам тия пари, които ги дам за видео и процесор да ги дам по колата. :mrgreen:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 14 авг 2011 15:47

Сега, дъното ти е едно от хубавите най-хубавите на Socket 754. Имаш PCI-Express и може да вземеш много силно видео, което да ползваш на новия си компютър защото все още не мислят да сменят PCI-Express слота с нещо по-бързо. А тия 20лв за процесора според мен си заслужават от всякъде.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Нед 14 авг 2011 15:52

bnick написа:Слаб ти е компа, нормално е :да:
не е толкова слаба на значително по слаб комп имам и не сече

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 14 авг 2011 16:06

Golf`mafia написа:
bnick написа:Слаб ти е компа, нормално е :да:
не е толкова слаба на значително по слаб комп имам и не сече

Vbox има от 240p до 1080p като първите вървят и на пентиум 3 mhihi. Лошото, е че за разлика от youtube във Vbox само в заглавието на клипа може да има подсказка, че е HD...

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 14 авг 2011 16:44

radi_nrj написа:Сега, дъното ти е едно от хубавите най-хубавите на Socket 754. Имаш PCI-Express и може да вземеш много силно видео, което да ползваш на новия си компютър защото все още не мислят да сменят PCI-Express слота с нещо по-бързо. А тия 20лв за процесора според мен си заслужават от всякъде.

Не мисля да рискувам с процесор втора ръка, особено пък ако го купувам от нета. :roll:
Гледам в Аукрото пак има хубави оферти, ама AMD Athlon 3200+ нямаше.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 14 авг 2011 23:02

Аз си купих моя 3200+ за 20лв нов в заводската опаковка. На запад има още залежали количества при прекупвачи ;) . ebay му е майката...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 10 дек 2012 18:28

От няколко дни, че и седмици май, не мога да отворя Вбокса, вие имате ли такъв проблем?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 10 дек 2012 20:56

При тебе е проблема, стандартното е изчистване на бисквитките и кеша на браузъра, изчистване на темп папките на уиндоуса и обновяване или преинсталиране на флаш плеъра. Ако пак не се отваря, пробвай го през прокси сървър и ако и тогава не се отваря .... ще го бориме тоя вебокс

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”