Пасат '91 1.8моно с газ Прекъсва на бензин. Дюза, ламбда ?

Техническа и сервизна информация за Passat
perzik
Автомобил:
Двигател:

Пасат '91 1.8моно с газ Прекъсва на бензин. Дюза, ламбда ?

Мнениеот perzik » Нед 09 дек 2012 14:18

Пасата е '91 1.8моно с газово (класика)
когато го взех беше с изгоряла бенз. помпа. Смених я и наблюдавах дюзата как работи: пуска когато си иска, двигателя гасне.
След това 2-3 месеца никакви проблеми на бензин, оправи се от самосебе си. Сега пак почна да го прави.
Някакви идеи? Вече ме дразни защото не мога да подгрявам сутрин на бензин. 1 път работи 5-10 сек друг път няма никой

Потребителски аватар
m0v3r
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: EZ 1988
Контакти:

Re: Прекъсва на бензин. Дюза, ламбда ?

Мнениеот m0v3r » Нед 09 дек 2012 16:35

И аз имам подобен проблем, при по-рязко подаване на газ когато е на бензин колата се задавя и забива предницата...

milenspetkov
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат '91 1.8моно с газ Прекъсва на бензин. Дюза, ламбда ?

Мнениеот milenspetkov » Пон 10 дек 2012 23:34

Здравей колега, ще кажа нещо което на мен ми се случи. Налях от лукоил от скъпия 98.много зор видя колата докато го изгори клюфкане, гаснене, не пали сутрин( може би вода в бензина).след като след като го смених с друг от ОМВ калата "запя". Може би при теб не е същия проблем но не е за подценяване.Естествено ако на газ всичко е наред.
Виж все пак дюзата дали не е запушена , било то от твърди частици или от налепи от гаден бензин. Продухване на дюзата аз лично го правя с високооктанов бензин и добавка и от там на магистралата с 130-140 на 4000 оборота :D

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 11 дек 2012 9:49

При каране на газ дюзата често запича.Това при положение разбира се,че помпа,филтър и бензинов регулатор са изрядни.Идеята за добавка за прочистване на дюзи е добра,защото другия вариант за почистване е ултра звук.

Потребителски аватар
pramatarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pramatarov » Вто 11 дек 2012 10:03

баща ми е с същия пасат и като го кара повече време на газ запушва бензиновата помпа и след това ми я дава да е ръчкам 2-3 дни да я отпуша .. :)

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 11 дек 2012 19:21

Помпа не се запушва.

perzik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perzik » Вто 11 дек 2012 21:40

Чистене с ултра звук никога повече няма да си го причиня. 1 седмица ми мотаха едни дюзи на предишна кола, 1 кофа с пари, и ефект нулев.
Отделно не мисля, че дюзата и има нещо защото 2-3 месеца си вървеше на бензин без грижи. Днес взех ламбда втора, но без да погледна че моята е само с 1 кабел, а тази която купих е с 4. Отделно моята ламбда кабела и скъсан, и не виждам къде да я свържа. Симптомите са ми точно като на ламбда, поне на предишни коли като ми думне ламбда-та правеше така: супер нестабилно, 1 път се форсира с прекъсвания, друг път перфектно. Ще ровя сега форума, а ако някой даде насока ще е още по-добре.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 11 дек 2012 23:17

Ламбда сондата почва да работи при достигането на определена температура. Сутрин при подгряване мисля че не играе роля.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 12 дек 2012 10:52

Именно,по спомен и трябва загряване 270-300 градуса и тогава се включва.
Понеже питаш и ти казваме,но май не ти се чува.Ще го напиша за втори и последен път.
Щом си сигурен,че дюзата" пуска когато си иска" търси проблема около нея.Най-простото ти казах е добавка за отпушване,понеже от газта запича.По-сложното е да стигнеш с диагностика до нея,а именно:
-замерване налягане на бензинова помпа/понеже може проблема да е в налягането/
-проверка и/или смяна на бензинов филтър/понеже може да е запушен и да не пуска налягане/
-проверка на бензинов регулатор/може да е запушен/
Тези манипулации включват и наблюдаване на дебита на обратния бензин.Когато дюзата не пръска но имаме дебит на обратно,със сигурност проблема е в нея или до нея.Ако няма дебит-помпа или филтър.
Ако не ти се дават пари за добавка има вариант да пробваш с плочка от друго читаво моно,или пък с цялото моно.Това е най-евтиния вариант.
Провери си за всеки случай и цялоста на тампона под моното,при палене и каране на бензин всеки неотчетен постъпващ въздух оказва влияние.Не видях да си написал дали на газ пали?Това питам за да не се окажат токовете накрая виновни.Не разбрах и вървенето на бензин как е,проблема само при палене ли го има?

perzik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perzik » Чет 13 дек 2012 23:22

Да, прави сте че ламбдата сработва над определена температура, но не би ли трябвало да помни грешката и да прави мизерии и на студен?
Както и да е, пробвах да изчистя евентуална грешка, без ефект, колата кюфка и гасне като преди. За мен не е нормално единствения кабел на ламбдата да е скъсан и аз да търся причина, че колата се мръщи на бензин в запушена дюза.
Открих тема за датчик за темп. на входящия въздух и ще търся решение около него, защото ми даде ненормални стойности при 5градуса 17 000 Ома при норма 5-7 кило ома
Паралелно търся из форума ел схема да си свържа кабела на ламбдата.
Днес видях явно как колата пуши черно (на богато) да не говорим , че изгрои 35литра бензин само при опити и кюфкане , да не съм минал повече от 50км на бензин (за 1-2 месеца) и издумка такова огромно количество бензин.
На газ колата е добре(малко висок празен ход и около 1-2 литра по-висок разход) но пали от раз и върви нормално. Гумения тампон под моното го смених скоро с нов, преди гаснеше по инерция и не искаше да пали на газ, а на бензин се форсираше сама на импулси но пък на бензин палеше и се движеше перфектно.
Ще отремонтирам с кабелчета датчика за вх. температура.
Ще вържа ламбдата където трябва
Ще прегледам всички кабели и връзки под капака, някой хипер майстор е направил мазало естествено
Дано с ваша помощ го открия, защото ме дразни :beat_butt2

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 14 дек 2012 8:35

Е,вече се появява някаква яснота.Задължително си измери и температурния датчик.Ако е в нормите свали капака на моното и огледай дали е олято с бензин,че другата причина за такъв разход е регулатора.Огледай край него мокро ли е.
Кофтито е,че не проверяваш нещата които пишем!
Ламбда на студено не влияе.За топло е друга работа,но ако караш на газ е безмислено да я правиш.Хората даже и я изключват,а компа си заема средни стойности когато се наложи да се движиш на бензин.Верно,ще има преразход но колко често ще я караш на бензин?Да не говорим а грешките които ще натарупа на газ.Но това е друга тема.
Датчика за температурата на входящия въздух като искаш си го оправи,интересно ми е ефекта.При мен също не работи,но проблем нямам с паленето на бензин и даже с вървенето.Пали на четвърт.
Това е за сега-задължително си виж датчика и регулатора.Друго за такъв преразход не се сещам,освен да намеся и ТПС-а...Даже много ме съмнява и той,едно заради разхода и второ,заради по-високите ти обороти на празен ход....И трето,че си е болка на тези двигатели.Но ще стигнем и до него.
Провери си профилактично и нивото на маслото,много са случаите в които бензина се стича покрай буталата...

Върни се в “Passat”