Golf MK2 , '90г. PB - проблем с дебитомера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Nasulov
Автомобил: 1990 Golf PB
Двигател:

Golf MK2 , '90г. PB - проблем с дебитомера

Мнениеот Nasulov » Нед 09 дек 2012 18:23

Здравейте колеги,прегледах няколко пъти в търсачката темите,които намира но не намерих нещо,което да ми помогне!Както става ясно от заглавието имам проблем с дебитомера.Преди два дена както си карах за работа усетих,че нещо стана с колата и след няколко проверки установих че проблема е от дебитомера.Днес реших да видя за какво става въпрос,отворих го и какво да видя :shock пружината дето връща клапата се откачила от тва зъбното колело и клапата седи малко преди максимално отворено положение :shock :shock !Закачих пружината там дето си и е местото и натегнах колелото до такова положение че да държи клапата затворена и да има някакво усилие.Запалих после колата да видя дали съм направил нещо и работеше нормално,както си трябва.Но след около минута две както си работеше взе да притриса мотора все едно се дави и да пуши яко отзад на неизгорял бензин (между другото така работеше на бензин с откачената пружина,а на газ държеше около 1500 до към 2000 оборота на ниски).Викам си я да ... ,гледам всичко си е ОК и както се чудех и угасна колата :( И след това нямаше палене.Мърдах зъбното колело на ляво на дясно после пак го връщах в първоначалното му положение,но така и не можа да запали,че чак ми падна и акумолатора от въртене.Колата я карам всекидневно и си върша работа с нея и не мога да си позволя да я оставя така.За това помагайте,че не знам какво да правя,а е много студ и на газ да запали не може :(

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK2 , '90г. PB - проблем с дебитомера

Мнениеот x15 » Пон 10 дек 2012 0:53

Потребителски аватар
gogo_lv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo_lv » Пон 10 дек 2012 21:24

viewtopic.php?p=2834985#p2834985

Oще карам със същата сменена плочка и няма никакви проблеми :applause:

та пробвай , пожелавам успех :beer

Потребителски аватар
Nasulov
Двигател:

Мнениеот Nasulov » Пон 10 дек 2012 23:07

Мерси колега,ама тази и всичките други теми за дебитомери съм ги изчел по няколко пъти.В моя случай е малко по-кофти,но ще се оправя някак си! :roll:

gogo_lv написа:Oще карам със същата сменена плочка и няма никакви проблеми :applause:

та пробвай , пожелавам успех :beer

А за това и аз съм си поръчал,даже утре трябва да дойде,но дори и да я сменя пак остава проблема с пружината,тя мойта плочка си работеше добре след,като я преместих но уви!Колата въобще не иска да запали та да направя някакви настройки.Утре ше сменя дбитомера с друг,па стария ше го мъдрим :077: и така за сега.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 11 дек 2012 5:08

Да не се е задавила колата? Извади свещите за половин час да изветрее излишният бензин.

Потребителски аватар
Nasulov
Двигател:

Мнениеот Nasulov » Съб 15 дек 2012 17:55

Всичко е точно,не се е била задавила!Точно обратното.Смених дебитомера с работещ такъв и..пак същата работа,не ще да запали и тва си е :shock .Пробвах да врътна на газ и взе,че запали,въпреки студа.Откачих маркуча за бензина дето влиза в рейката, и нищо не изтече при положение,че там трябва да има налягане,дадох на контакт и пак няма бензин :banghead: .Притесних се,че може да е някоя от помпите,обаче като дам на контакт се заслушах и се чува нещо като бръмчене,но нещо не беше,както трябва и днес след работа понеже беше малко по-топло се хванах да търся проблема.Не знам защо,но първото място,което погледнах беше едно реленце дето спира помпата,когато е на газ.Ми не цъка.Измерих и се оказа че въобще не стига ток до релето :? ,иначе самото реле работи.Проверих ключето за газ/бензин-всичко е ОК.Проверих кабелите за релето и те са ОК,пробвах с друго копче за всеки случай пак същата работа.И сега се чудя,защо се получава така :banghead: .Проследих кабелите от копчето до към двигателния отсег,има един предпазител на едно място,който е здрав.Обаче част от тези кабели стига и до едно друго реле и се чудя дали може проблема да е от него.Лошото е,че е забутано под казанчето за чистачките,а и почна да се стъмва да го ..И утре пак ше гледам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”