зелена карта
- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
зелена карта
здравейте колеги ще пътувам за Дания и искам да попитам трябва ли да си закупя зелена карта,ще минавам през Румъния,Унгария,Австрия,Германия,Дания.дали трябва да си закупя защото съм с ГО на Лев инс на вноски и ми искат 70 лева за зелена карта,допълнително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: зелена карта
Колега аз пътуах нагоре в Норвегия и направих зелена карта но никой и никъде не ми я искаше, но моят съвет е направи си задължително не се знае нищо и за 70 лв да не изгориш 

- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
мерси
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
не е задължителна вече,но по -добре си направи,аз по тази причина си направих за един месец(за толкова ми трябваше)и доплатих 30лв
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Не е задължителна, но трябва да подсигуриш застраховката ти да е валидна и в чужбина (обикновено има отстъпка ако е само за БГ). А обикновено за да важи за чужбина искат плащането на всички вноски плюс допълнителна такса.
Аз за всеки случай си вадя зелена карта - по-добре да я имаш, когато ти потрябва, от колкото тогава да се тюхкаш тепърва.
Аз за всеки случай си вадя зелена карта - по-добре да я имаш, когато ти потрябва, от колкото тогава да се тюхкаш тепърва.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никъде в Европа не я искат при проверка на документите, но при евентуално настъпване на застрахователно събитие е по-добре да я имаш.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
На мен точно така ми влезе в употреба (настъпване на застр. събитие). Не знам дали и как можех да мина без нея, но беше добре, че я имах.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Да ъпна темата малко,защото отговори като:"не задължително,но препоръчително"не ви казват нищо друго освен да доплатите 40 до 70лв.Закона го казва ясно:всяка гражданска отговорност важи за страните от ЕС!!!Това,че компаниите ви лъжат и изнудват за доплащане за прословутата "ЗЕЛЕНА КАРТА"която ви трябва само за страни НЕ членки на ЕС!!!Всяка една застр.компания си е един вид хищник.Ако може да измъкне повече пари,ще може.Те са длъжни когато издават гражд.отговорност тя да важи и в ЕС!На някои компании има написани с едни много малки буквички,че трябва да доплатите,та да важи в ЕС.След това пак с малки буквички е написано още едно условие с което при малко мислене се оказава,че отпада първото!Пълни мошеници
Така,че ако няма да ходите в страна извън ЕС не се подавайте на провокации да доплащате за Зелена карта!За справки,ако това мнение не ви е достатъчно пробвате с тел.029811103
http://www.nbbaz.bg/

http://www.nbbaz.bg/
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Никой не те кара да доплащаш нищо а ти се прави намаление ако декларираш че няма да излизаш от България Зелена карта е необходима за всяка страна извън България
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Пич,правил съм проучване какво ти казват и какво крият!Нищо ново не ми казваш...Точно затова ви извиват ръцета за Зелена карта!
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Просто всеки преди да напусне страната да си погледне полицата, дали от долу пише нещо от рода: "Декларирам че ще управлявам МПС-то само на територията на Р.България и няма да излизам в чужбина. Ако излизам се задължавам да доплатя, направената ми остъпка при сключване на полицата."
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... storystart
следните изводи:
- ГО важи за цялата територия на ЕС (зелена карта е необходима само за останалите 12 страни, кои са те?)
- дори и да има клауза за отстъпка, застраховката е валидна и подлежи на изплащане
- сертификатът "зелена карта" е двуезичен и в стандартен формат, така че всяко ченге в ЕС може да разбере, че имаш ГО. Обикновената полица е само на БГ и може да се загуби известно време, докато те проверят дали имаш или не ГО.
следните изводи:
- ГО важи за цялата територия на ЕС (зелена карта е необходима само за останалите 12 страни, кои са те?)
- дори и да има клауза за отстъпка, застраховката е валидна и подлежи на изплащане
- сертификатът "зелена карта" е двуезичен и в стандартен формат, така че всяко ченге в ЕС може да разбере, че имаш ГО. Обикновената полица е само на БГ и може да се загуби известно време, докато те проверят дали имаш или не ГО.