Пасата е железен и вечен кон и е най-здравата от 3те варианта,но отстъпва като визия и комфорт на другите,особено на 406цата.
Толедото повече ми харесва като визия и интериор,двигателите са същите като на Пасата,имах Сеат и пазя само добри спомени от него.
406цата на книга бие по всички параграфи и двете-и като визия,и като комфорт и екстри,и като технология.Частите също са съпоставими като цени с другите 2 варианта.Има само един голям проблем-не е ВАГ.
Та какво ще ме посъветвате вие,какво бихте избрали на мое място.
П.С. Другия вариант е да си взема 406 за ежедневка и да сбъдна мечтата си да си купя Джета купе,която да човъркам в свободното време,но тук вече опираме и до финанси,които все още нямам толкова излишни

ЕДИТ: Сега се порових за разликите между 1Z и AFN и съм склонен да се насоча повече към 1Z тъй като колата се кара основно градско до работа/градина и обратно (5км в двете посоки) и 2-3пъти месечно извънградско 150км в двете посоки,а малкия дизел бил по-дуракоустойчив за градско каране заради турбината (поне според това viewtopic.php?f=24&t=300940&start=45 ),а и разликата в данъците в Пловдив е 130лв,което също не е за пренебрегване.