Здравейте.Четох мн.но се пак да питам кое е за смяна.
Колата е Г3 1.9тди 90кс.97г.Пали лесно,малко се зачудва как да ги нареди,но се оправя бързо.След 5 мин.раб.на място започва да пуши.Кат загрее пуши само кат изфорсираш,правил сам опити нанадолнище без газ и после подавам не пуши.След сритване по-нанагорнище пуши малко синьо но веднага след това на тихи обороти на място прави сини кълбета отзаде.Отварях тръбите на турбото за луфтове на мен ми се стори мн.луфт но майсторчето каза,че е добре.Мойто мнение е за турбина.Ви си кажете.За 2 000км. некаде 2 лт.масло аре беше 15в40 ма сеа с 10в40 пак го гори.

И моята пуши и гори масло 1з
- Лъвчо
- KMETO
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: AFN
Re: И моята пуши и гори масло 1з
Може би центровка на помпата 

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
С 10В40 ще гори повече щото е по рядко. Иначе си за ремонт на двигателя това е много дето го посочваш като разход. Моята гори 2 литра на 8/9к и си е вече и тя за ремонт на двигателя.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Моторите на ФВ страдат от опечени маслообирачи. Първо смени тях. Моята гореше почти 2 литра за пробега си и излезе само от там.След смяната им за пробега ми изгаря не повече от 200 грама !
- blade84
ventotdi написа:Моторите на ФВ страдат от опечени маслообирачи. Първо смени тях. Моята гореше почти 2 литра за пробега си и излезе само от там.След смяната им за пробега ми изгаря не повече от 200 грама !
Имаш предвид гумички на клапаните ли?
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
еее старешен се ве баткоти,от тв.уста в божиите уши.Дано,смених опраих и сичко и искам да карам убаво 4х4 но с тва бутане на масло ми е дерт.Така и мислех да почна.До сеа сам имал само дизели и не бутаха и грам масло а уш най-коравата кола било фолксв., а то гори зверски масло.Чао и лека...........
- blade84
vin_d написа:еее старешен се ве баткоти,от тв.уста в божиите уши.Дано,смених опраих и сичко и искам да карам убаво 4х4 но с тва бутане на масло ми е дерт.Така и мислех да почна.До сеа сам имал само дизели и не бутаха и грам масло а уш най-коравата кола било фолксв., а то гори зверски масло.Чао и лека...........
Еийй това има нужда от преводач.

Иначе фолксваген си е най-добрата кола, само дето собствениците от които взимаме колите са мърлячи, като в това число включвам не само българите а и германците над които имам наблюдения.

- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
Колега vin_d незнам дали и Google translate ще успее да разгадае това което си "написал"
ти какво искаш след като колата ти гори 2л. на 2К км. 15в40 и после си налял 10в40 не 2л/2К км.ще изчезват спред мен 15в40 на тоя мотор =
както каза колегата blade84 мн е важно човка преди теб дали е бил мърляч
като си наливал маслото съобразявал ли си спецификациите за масло на ФВ за съответния мотор или си наливал каквото си имал под ръка?
а и колега какво и къде си гледал когато си копувал колата това че някой хора не си потдържат колите не означава че ФВ са "масларници"или "трошки"

ти какво искаш след като колата ти гори 2л. на 2К км. 15в40 и после си налял 10в40 не 2л/2К км.ще изчезват спред мен 15в40 на тоя мотор =

както каза колегата blade84 мн е важно човка преди теб дали е бил мърляч
като си наливал маслото съобразявал ли си спецификациите за масло на ФВ за съответния мотор или си наливал каквото си имал под ръка?
а и колега какво и къде си гледал когато си копувал колата това че някой хора не си потдържат колите не означава че ФВ са "масларници"или "трошки"
Върни се в “Дизелови агрегати”