От къде хубави и евтини подгревни свещи?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Re: От къде хубави и евтини подгревни свещи?

Мнениеот pokimon » Вто 21 дек 2010 19:45

manekena написа:някои кара ли с Lukas и някав коментар за тях

Аз карам с такива от 3 седмици,защото и четерите ми бяха изгорели.Не мога да дам коментар засега.
Ако/като изгори някоя ще пиша.За 12 лв броиката..........колкото изкарат.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 21 дек 2010 19:48

pokimon написа:

Аз карам с такива от 3 седмици,защото и четерите ми бяха изгорели.Не мога да дам коментар засега.

Колега ти сам ли си сменя и 4-те свещи и, ако е така как смени на 4-ти цилиндър свещта, защото там малко е бъкано от кабелчета, даже няма място да се изкара лулата от свещта.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 21 дек 2010 19:51

колата си доиде от италия с подгревни свещи NGK на толедо 1.9тд ААЗ и вече над 80хил км се навъртяха и още е с тях освен първата която е смених няколко пъти понеже пикаеше дюзата и я гореше..

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 24 дек 2010 15:25

Купени и сменени mhihi
БОШ 26лв/бр. при всички дистрибутори на Киров-Бош
Боднах стария датчик на куплунга(щото антифриза беше лекичко загрял)и преди да ги монтирам ги пробвах-светят :banana
С нов датчик съм-щото стария беше записал грешка.
Имам питане-задължително ли трябва да се изчисти грешката от компа,като сменя температурния датчик,защото засега паля колата в топъл гараж на около 8 градуса(нали под 9гр включва) и не ми пуска подгрев на свещите???Знам,ще кажете -"изкарай я на студа за 1 нощ и ще разбереш",но все пак.
Датчика е някакъв испански от Аутоплюс,дв. е AFN.
И приятни празници на всички и да внимавате с :drinking:
:applause:

Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokimon » Пет 24 дек 2010 18:18

Golf_Diesel_ написа:
pokimon написа:

Колега ти сам ли си сменя и 4-те свещи и, ако е така как смени на 4-ти цилиндър свещта, защото там малко е бъкано от кабелчета, даже няма място да се изкара лулата от свещта.

По добре не питаи, начупиха се лулите доста бяха прегорели.Точно този 4ти цилиндър малко зор видях там.С два пръста само съм работил.Обаче там лулата наи се натроши и сега само с пластинките контактува.Иначе ако лулите са си здрави мисля че няма да имаш проблем.Трябва по бавничко да се пипа.Даже може и трабичката на дюзата да се развие.Преди като имах опел развивах дебелостенните трабички от дюзите и така.....

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Пон 27 дек 2010 19:05

Колеги колата в гаража ми е внос от Италия ,но при закупуването и видях че шината която захранва свещите я няма и (+) кабела го няма (беше срязан малко след релето и изолиран).До сега нямах проблеми при паленето докато не доидоха минусовите температури(палеше от 2-3 опита и оборотите падаха доста,но след 1 минута се оправяха).Днес ходих до магазина за авточасти и доста се двоумих дали да купя BERU (20лв) или BOSCH (18лв) броиката.Заложих на BOSCH.Обиколих моргите в раиона,но неможах да намеря шина,но намерих едно парче от бубина на електрожен дълго около метър и мисля да ги монтирам на него с 10 квадрата кабел от релето.А относно старите свещи-само една се оказа че работи.
Утре или другиден ще кача снимки.
Само искам да ви кажа от опит на ел.техник,че е хубаво там където тече ток всичко да бъде стегнато,тоест да няма хлабини защото се получава нагоряване.При подгряването тече наи голямия ток (може би около 37-42 ампера,взависимост от температурата).Добре е,че има 50А реле за точно такива ситуации.А вече точно това реле за което много хора питат колко време подгрява се ръководи от температурен датчик които променя съпротивлението.Пример:
1. Температура на въздуха +20,съпротивлението е около 400 ома например(тогава даже няма подгрев,или има но минимален)
2.Температура на въздуха -10,Съпротивлението е минимално и точно тогава свеща консумира наи много ток.
Малко се отклоних от темата,но мисля че е полезно да се знае!

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 30 дек 2010 11:21

Колеги здравейте :) днес реших да отида на майтор да ми види свещите как са отваря и даваме директен плюс на свещите и се оказва, че 3-те свещи са изгорели и отидох и купих от Ауто+ 4 нови свещи Beru. Та въпрса ми е дали тея свещи са качесвенени и да не е след 1 месец пак да ходя да сменям????

Интересува ме също и колко пари струва този целия кабел дето влиза в тея свещи?? В Ауто+ казаха, че ако го поръчам ще го докарат чак от Германия и може да струва над 100 лева. Колко пари сруват горе долу по авто моргите тея краченца които влизат вътре в свещите, защото едно се беше скъсало и малко го побърларихме и не знам до кога ще изкара так.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 31 дек 2010 13:09

по-добре вземи от някоя морга читав кабел. разбира се ако не се изхвърлят с цената...няма да е 100лв със сигурност. същата рейка за свещите само, че на помпа дюза е към 50лв нова

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 31 дек 2010 13:35

Тук в моя град няма да мога да намеря такова нещо по-моргите 100% и ще трябва да го поръчвам. И най-вероятно ще трябва да ходя до Варна и там по-моригите да търся.

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Нед 02 яну 2011 21:07

И аз доста търсих шина и кабел,но накрая изработих от силиконов кабел 6квадрата мостчета с обувки.Проблема при мене беше че свещите не са с резби,но им посегнах на струга.Нямам никакви проблеми вече.А относно свещите купуваш ги даваш парите и се молиш да не са боклуци.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 03 яну 2011 10:44

Еми 22 лева бройката дадох аз. Би трябвало да не са боклуци. Обаче и при мен инаше проблем с едната резба. На самата свещ и беше изронена резбата, обаче майстора вкара една мечица да оправи резбата и на нея имаше грес да не падна вътре струшките. И имаше и още ч на която пък половината и резба беше заминала и тя се оправи. Ама тея побългарявания нещо не ми харесват с тея кабели.

Потребителски аватар
blagodrago
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blagodrago » Пон 03 яну 2011 21:09

ЧНГ на всички!
Bosh - 26 лв. от Ауто плюс, made in France - старите на колата бяха същите - Бора TDI, PD. Смяната се наложи поради изгорели на 1 и 3 цил. Имат стикери и 1 година гаранция но ако ги монтират в сервиз. Аз си ги монтирах сам, понеже не обичам да ми ровят по колата за елементарни неща.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 12 дек 2012 16:10

w_smith написа:
brum написа:Като чета какво пишете излиза, че тези свещи горят през година. Ако това е така, това е ебаси безумицата. Всяка година ще даваме по 100+лв за свещи ли? Какъв е нормалният живто не една подгревна свещ?

Горят боклуците! Сега започвам трета зима с оригинален Бош и няма никакви ядове. Става дума за ТДИ AHU.

Въпросния бош в началото на шестата зима е сменен с денсо но от извадените четири изгоряла е само една.

Върни се в “Дизелови агрегати”