Passat B5 1998г проблем с фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
martosac
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 1998г проблем с фарове

Мнениеот martosac » Пон 10 дек 2012 21:22

Привет
След като ми подариха фарчета за пасата(от оня вид с лупите на късите) побързах днес да ги сложа и възникнаха 2 проблема:
- следствие на недоглеждането ми, забелязах че и двата рефлетора се клатят след като ги закрепих и от прочетеното остава да се надявам просто ябълката на лостчета (от машинката за регулиране) да се е извадила от рефлектора и просто да я наместя като извадя крушките и бръкна.
- Буксите които идват от колата ми са на фар -по една кръгла с три пина и една правоъгълна. Съответно така влизаха и в старите фарове(секция къси и секция дълги с халоген). А на новите фарове имам на фар по две кръгли, разбира се свързах по един чифт кръгли и светят и късите и дългите и ангелските. Следва въпроса дали оная правоъгълна букса от колата, дето няма къде да я вкарам сега дали е за ел регулиране та тея фарове нямат такова чудо(което обезсмисля първото тире) или е за халогените т.е. тия фарове няма халогени.
Ще съм благодарен на бърза помощ че вдруги ден ме чака път през цялата мила родина.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Re: Passat B5 1998г проблем с фарове

Мнениеот lusko_vabel » Вто 11 дек 2012 15:01

Колега ако имаш като моите фарове от сега ти казвам, че няма да си доволен от към светене.Може би с ксенон ще светят малко по добре иначе с халогена крушка късите са ужасни.Вярно красиви са но айде за едната хубост да се пребием

Потребителски аватар
martosac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martosac » Вто 11 дек 2012 18:23

е нали за това са лупите, аз специално си махнах хелла-та заради тях, 4е нали ксенон на рефлектор било цигания и много заслепявало, та сега да си върна старите и да сложа на тях ксенона ли

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Вто 11 дек 2012 21:27

Ами нещо такова се получава.Аз за това си взех оригиналните фарове и мисля скоро да ги слагам, но още ми се върти в главата ксенон.Решението е твое ако искаш пробвай с ксенон и сподели мнението може и аз да сложа ксенон по едно време се бях навил обаче все излизат непредвидени работи и не можах. :beer

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 12 дек 2012 15:49

Слагането на ксенон на обикновен рефлекторен фар е меко казано некоректно към останалите шофьори на пътя.
Аз съм с фарове на Депо с лупа и ксенон и трябва да ти кажа, че резултата е добър. Но ако си сложиш нова оригинална Хела с хубава крушка, светенето в никакъв случай няма да е по-лошо.

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Сря 12 дек 2012 16:00

Фар Depo с лупа Ксенон 35 вата на къси,и на дълги Осрам или Филипс обикновена крушка да е бяла светлина и мисля,че си готов.В никакъв случай не купувай Фарове с име Сонар......

Потребителски аватар
martosac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martosac » Чет 13 дек 2012 12:06

Добре всичко е готово утре слагам ксенона има обаче друг проблем,на ангелските очи на единия фар светят 3диода а на другия 4,но някакси ясно обособени като точки без да свети целия ринг
Иначе нещо друго:при акумулатора ми се пълни с вода,откъде трябва да се оттича

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Чет 13 дек 2012 12:44

martosac написа:Иначе нещо друго:при акумулатора ми се пълни с вода,откъде трябва да се оттича

Имаш един канал около акумулатора, вероятно е запушен с боклуци (листа и друга гняс) отпуши го иначе акумулатора ти ще потъне безславно като титаник :Mr Green Fun

Потребителски аватар
martosac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martosac » Пон 17 дек 2012 11:04

добре де сложих и ксенона(вярно от китайския) но пак свети слабо и тва си е. Колега сложи същия на рефлектори и свети 10 пъти по силно. Няма ли вариант нещо с тоците да има проблем, писна ми да пътувам без да виждам нищо пред мене егати.

Върни се в “Passat”