Съпоставка Толедо/Пасат Б4/406 съвет преди покупка
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съпоставка Толедо/Пасат Б4/406 съвет преди покупка
Хубав е Пежака ве,никой не спори. Исках да кажа,че за 3 бона тотал,няма как да караш читава кола 

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Една от причините да не си купувам бензинова кола. Ще дам още едно мнение : КОлата ми гори 6/100 лятото Градско 4,5 извън градско (постоянно 150-170 на магистралите) ,Като я карах с 80 км в час Извън градско с 5 човека до Рилския манастир ми даде 3,8-3.9.колкото и нереално да Ви звучи. Така До тук добре. Зимата колата ми дава 7 с подгряването с всичко .Онзи ден сипах за 20 лева нафта и 50 километра дрифтихме на един полигон,в момента съм на 113 км (говорим за градско каране,постоянно на парно) и още имам нафта . Да го смятаме по-преспективно: Зимата: 7.5 100/км по 2.5 (цена литър на нафта)= 18.75 ЛВ .Да сметнем с газ : Нека приеме зимата ,че средния разход ще е 12/100 градско (малко невъзможно ,защото един приятел има 1,8 моно и му дава 14,но това е друга тема) ... Та 12 литра/100 км по 1.4 = 16.8 лв/100 км . Другото което е: Моя багажник е празен (като изключим,че аз съм го напълнил с полезни инструменти и музика).Ако имах да кажем една 40 литрова газова Нямаше да съм кой-знае колко на далавера,еле пък с моята параноя за газовите ! Пък да стигнем и до другото нещо: Преди няколко седмици сипах 30 литра нафта за 60 лева (да рядко е,знам) ,но минах 530 км градско ,да сметнем пак : 12 литра разход газ/100 км 5 по 12=60 литра по 1.4 лв = 84 Лева ! Не забравяйте,че нафта винаги може да се купи на черно,а за газ .... няма как ,същата сметка може да я направим за извън градско и пак ще знам,че колата ми върви като натисна педала на газта и,че ми е сигурно и нямам бутилка в багажника. Знам,че много колеги ще почнат да спорят за газта,ОК може да е сигурно,но аз не бих карал с такова нещо в моята кола ! Да Уточним,че парите за колата съм си ги избил,защото от както я имаме (към 2 години) почти не е влизала на бензиностанция (до преди 2 месеца,когато почнах да работя с нея и да правя по 100-150 км на ден ). Оставете човека да направи своя избор! Да не говорим,за предимството на дизела,че когато бяха дъжодвете в София всички караха с 20 км в час,а мен нямаше какво да ме спре
пп.Моля мнението ми да не се разбира от колегите като с цел заяждане,нямам нищо против автомобилите на пропан бутан !

пп.Моля мнението ми да не се разбира от колегите като с цел заяждане,нямам нищо против автомобилите на пропан бутан !
Последна промяна от eminem94 на Пет 14 дек 2012 21:13, променено общо 1 път.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Matematiks написа:Хубав е Пежака ве,никой не спори. Исках да кажа,че за 3 бона тотал,няма как да караш читава кола
А па за 6-7 бона сигура нищо нема да й бараш, нали?

Глупости на търкалета

Кола/кош около 2000г. от горен нисък или входен среден клас, реалната продажна цена й е макс. 3000лв, другото е "маржа" търгашите и заблудата, че ако дадете 3-4 бона отгоре ще карате нечуплива кошница.

Все едно за моето Поло 91г да ти искам 1500лв, ще ги дадеш ли, като реално струва 400-500лв?
Последна промяна от nosex на Пет 14 дек 2012 20:01, променено общо 1 път.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Бюджета е 3 - купува колата .... И?!?!
Нал се сещаш,че са едни илядо леа още е така за здрасти
Нал се сещаш,че са едни илядо леа още е така за здрасти
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
eminem94 написа:...
Горе-долу съм съгласен, ама имам два въпроса:
1. При скорости 150 до 170 ти гори 4.5 на 100 нафта с този сеат, така ли? При поддържане на такива скорости, а не само за ускоряване за момент?
2. Как си засичаш разхода? Пълно-пълно или по друг начин. Ако да - какъв?
nosex написа:
Кола/кош около 2000г. от горен нисък или входен среден клас, реалната продажна цена й е макс. 3000лв, другото е "маржа" търгашите и заблудата, че ако дадете 3-4 бона отгоре ще карате нечуплива кошница.
Много неправилно разсъждение. При пазарът на коли втора ръка нещата не стоят точно така, както си описал. Сигурно си забелязал, че има 3-4 годишни фордове, които са загубили около 60-70 процента от цената си като нови. Вероятно ти е направило впечатление, че има марки като Шкода, Фолксваген, Мерцедес, БМВ, чиято цена не пада толкова рязко и с такива темпове за същото време. Тия работи не зависят от търгашите, а от ПАЗАРА и ТЪРСЕНЕТО на въпросните автомобили. Или казано по друг начин - от негово величество КЛИЕНТА и по-точно потенциалния такъв. Когато имаме една съвкупност от да речем 10 клиента, 4 от тях биха си купили немски автомобил - ФВ, Ауди, БМВ, Мерцедес и т.н., 2 - френски, 3 - японски, 1 - ФОРД, то какво следва? Кои автомобили е логично да пазят най-добре своята цена на пазара? Надявам се правилно си ме разбрал, опитах се да го обясня без картинки.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя клиента с Фиат-а да не е отпуска за новогодишните празници ве Стефане
Иначе е много хуаа кола Фиатката

Иначе е много хуаа кола Фиатката

- eminem94
- Контакти:
Пълня до горе и като остане съвсем малко пълня пак . Не е при постоянна скорост но да кажем средната е 120-130 (защото пътя по който съм го засичал по-голямата част е с ограничение 90) .На магистралата иначе рядко падам под 130 . Ако подържам 170 рано или късно ще се отлепя от магистралата :д
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Икономична бегачка ще да е това ААZ. 4.5/100 със 170. Евала.
Иначе колко му дават максимална по книга?
Иначе колко му дават максимална по книга?
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
По книга ААЗ харчи 6,8 л нафта при 120км/ч и максимална скорост 165 км/ч 

- pe6kata
- VW експерт
Развали всичко с тия данни... А тъкмо разговора се поосвежи...
- eminem94
- Контакти:
Хора манете ги тия книги ... Аз като я взех Февруари месец и обърнах километража ,вярно,че спирането ми беше много проблемно де :Д Ако вярвате на тия книги ... Имам чувство,че тези данни са дадени за след 1 000 000 км .
- pe6kata
- VW експерт
На истинския рейсър спирачки не му трябват, баце...
Кой вярва на книгите, те са за балъците
Моята не иска да си обърне часовниците, кво да барна, много ме дразни?
Кой вярва на книгите, те са за балъците

Моята не иска да си обърне часовниците, кво да барна, много ме дразни?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
eminem94 написа:Пълня до горе и като остане съвсем малко пълня пак . Не е при постоянна скорост но да кажем средната е 120-130 (защото пътя по който съм го засичал по-голямата част е с ограничение 90) .На магистралата иначе рядко падам под 130 . Ако подържам 170 рано или късно ще се отлепя от магистралата :д
съжалявам за спама, но не можах да се въздържа - на кой път правиш средна скорост 120-130 /само да не е отсечка от 2-5 км., а поне 120 км./
- eminem94
- Контакти:
Много обичате да се ръчкате ЕЙ !!!
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
[quote="eminem94"][/quote]
Е тука не мога да се съгалася...
1-во рядко вече излиза нафта на черно,ако има не всеки може да си купи
2-о разхода на АБФ-а ми зимата е 14 градско с проблемна рейка на газовото(12 преди да се развали)извъндрадско сега е 9 преди беше 7
каквото и да си говорим недей ми сравнява вървежа на 75 със 150 коня-от там идва въпроса за какво се ползва колата...дори и на 150 не ми е проблем да изпреваря някой...а при тебе?Значи ако зареждаш на бензиностанция на мене пак ми идва по-изгодно да карам на газ,нищо че разликата в конете е 2-а
3-о при средна скорост 120-130,при положение,че по-голямата част караш в органиченията(90км) то максималната трябва да е поне 160км/ч
4-о сметни си сам по този разход който съм ти дал колко ми излиза градското и колко извън...а за тоя разход на 1.8моно 14... имал съм и пасат и толедо и голф 3-а и голф 2-а с 1.8 моно и над 12 градско с кофти центровка и скапани кабели и свещи не съм имал...ама както и да е,всеки си има собствена представа за автомобила си,но не подвеждай колегата с тея цифри кадето ги даваш
Е тука не мога да се съгалася...
1-во рядко вече излиза нафта на черно,ако има не всеки може да си купи
2-о разхода на АБФ-а ми зимата е 14 градско с проблемна рейка на газовото(12 преди да се развали)извъндрадско сега е 9 преди беше 7

3-о при средна скорост 120-130,при положение,че по-голямата част караш в органиченията(90км) то максималната трябва да е поне 160км/ч
4-о сметни си сам по този разход който съм ти дал колко ми излиза градското и колко извън...а за тоя разход на 1.8моно 14... имал съм и пасат и толедо и голф 3-а и голф 2-а с 1.8 моно и над 12 градско с кофти центровка и скапани кабели и свещи не съм имал...ама както и да е,всеки си има собствена представа за автомобила си,но не подвеждай колегата с тея цифри кадето ги даваш

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”