То темата е като "Как да си върна километража на колата" или "Как да изклатя държавата"....
Нарушил си, хванали са те... плащаш си. Давност и тн. излагате се!

Въпрос за електронен фиш за превишена скорост
Re: Въпрос за електронен фиш за превишена скорост
Здравейте приятели искам да ви попитам като по запознати ,на един приятел му дойде ел.фиш сниман от мобилна камера след моста на Захарна Фабрика в посока Люлин. Фиша му е на стойност 200лв,а той има още 4 о преди 1-2 години.Скоро си смени книжката в КАТ и му казаха,че няма глоби и си плати само за смяната на книжката. Моя въпрос е като не излизат от КАТ тези глоби къде тогава илизат? Момчето не работи, няма собственост освен колата и няма приходи които да минават през НАП. Моя въпрос е тези фишове имат ли някаква давност? Защото преди години ми бяха написали АКТ без колан ,но тогава си бях забравил контролния талон и така и не го платих миналата година се реших да го платя отидох до КАТ и ми казаха,че нямам невръчени наказателни постановления.
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Здравейте, днес и на мене ми дойде за пръв път в живота глоба от кат с електронен фиш снимали са ме с мотоциклета на Шел на Бояна в посока Драгалевци....
глобата ми е 100 лв. като ако платя в ДВУседмичен срок става 70 лв.
карал съм със 108 км при разрешени 80. Имам златен талон в момента, дайте съвет какво да правя? има ли такъв вариант да ми вземат златния талон и да ми върнат синия и да неплащам глоба? или златния талон не те пази от електронен фиш?

Последна промяна от moreg на Съб 15 дек 2012 19:10, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По новините (БТВ) колкото си спомням, казаха, че златните талони няма да се взимат, само при положение, че имаш леки нарушение, влизане в забранена улица и т.н НО при превишена скорост и ПТП, се взима талона, и се плаща глоба, точки не се взимат! А имаш и 1 път да сгрешиш и не зимат златния талон, но при 2-ро провинение го сменят със синия!
- moreg
- Контакти:
http://www.photoblocker-bg.com/ някой пробвал ли го е този спрей от линка? дали ще има ефект?
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
moreg написа:http://www.photoblocker-bg.com/ някой пробвал ли го е този спрей от линка? дали ще има ефект?
Ако питаш за номера на колата дето ти е в гаража мисля,че няма да ти трябва.Освен,ако не си намислил банка да удариш

- moreg
- Контакти:
Някой може ли да потвърди отива ли към данъците глобата ако фиша не се плати в 14 дневния срок?
- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
moreg написа:Някой може ли да потвърди отива ли към данъците глобата ако фиша не се плати в 14 дневния срок?
Аз потвърждавам.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Поне на мен ми беше включен към данъците, когато отидох да си платя данъка на колата, човека на касата ми каза, "Имате неплатена глоба, която трябва да сложа към данъка на колата" и 100 лева си отидоха!
АКО имаш възможност плащай на време, все пак ще ти намалят глобата!
А относно спрея за номера, НЕ ПРОБВАЙТЕ! Ако ви спипат, може и без кола да останете!

А относно спрея за номера, НЕ ПРОБВАЙТЕ! Ако ви спипат, може и без кола да останете!

Давността на електронните фишове със снимка е 1 година!
През тази 1 година ти пращат писма,а след това те търсят на адрес катаджии...
И ако сте достатъчно тарикати да им се измъквате цяла 1 година пИчелите
През тази 1 година ти пращат писма,а след това те търсят на адрес катаджии...
И ако сте достатъчно тарикати да им се измъквате цяла 1 година пИчелите

my heart iS iCe написа:Поне на мен ми беше включен към данъците, когато отидох да си платя данъка на колата, човека на касата ми каза, "Имате неплатена глоба, която трябва да сложа към данъка на колата" и 100 лева си отидоха!![]()
Добре де и аз имам 200лв от снимка ама понеже колата ми е на инвалид и е освободена от данък като си правих преглед нямаше проблеми

А за спрея действа като работех в бензиностанцията така едни терикати ни изпържика с пълна 45л. бутилка ГАЗ и пълен резервоар, като дойде полицията номера не се виждаше ама се виждаше как един вътре показва среден пръст на камерите.Бяхме вътре с 230лв които ги платихме ние,но номера се отразяваше и не се виждаше на камерата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте
Днес получих електронен фиш за първи път! Снимали са ме,когато се връщах от провинцията при ограничение 50 аз съм карал с 81,тоест 31км превишена и размер на глобата 200лв! Та да питам те бяха в патрулка точно след 1 завой точно където започва населеното място и да питам може да ли да има грешка-как пък точно 31 при положение,че до 30 глобата е 100лв,смисъл възможно ли е да лъжат или не? Има ли смисъл да обжалвам? И другото,което искам да ви попитам разбрах за отстъпката,ако в 14 дневен срок я платиш плащаш 70% от глобата,но ако не платя могат ли да ми направят нещо докато я платя примерно след 1,2,3 месеца? На мое има имам само колата ми,с която са ме снимали и тя е на инвалид(на мое име) Благодаря предварително. Абе най-важния ми въпрос е ако го платя след 1,2,3 месеца дали ще е проблем? А да и да кажа,че книжката ми изтича Лятото на 2013. Поздрави

Ако ти е освободена от данък нищо немогат да ти направат аз лятото получих същата глоба за приблизително същите километри. Не съм платил нищо и няма да платя ще изчакам да мине срока за давност който е 2 години и сама ще се махне.Сега ако колата не е на инвалид има вероятност глобата да се слее с данака за колата,а без данака неможе да мине преглед и работата става навързана.Така,че щом ти е на инвалид колата няма да се плашиш .
Фишовете нямат нищо общо с КАТ, един приятел имаше акт и още два за изтекъл и имаше и 3 фиша в КАТ му излезнаха само актовете без фишовете. Така,че няма да се притесняваш щом не е АКТ значи няма да има проблеми.

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"
Респект към такива съвети, още повече дадени от полицаи!
"
Респект към такива съвети, още повече дадени от полицаи!

"
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”