Голф 4 1999 1.6i 101 коня. Теч на хидравлично масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Golf4love
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1999 1.6i 101 коня. Теч на хидравлично масло

Мнениеот Golf4love » Пет 14 дек 2012 20:33

Здравейте
съжалявам, че първият ми пост в този хубав форум трябва да е свързан с нещо малко по-негативно за мен :)

Преди една седмица си взех колата от боядисване и първите няколко зимни дни не съм я карал. Въпросната кола е Голф 4 1999 1.6i 101 коня. След това обаче, по време на едно пътуване до университета, колата започна да издава много странен звук ( стържене ) scare Спрях веднага, отворих капака и веднага ми направи впечатление, че казанчето за наливане на хидравлична течност цялата се е намазала с масло.. маслото е текнало дори и по кабелите ( разбира се отворих казанчето и видях, че течността вътре е под минимума )

И тук започва интересната част.. понеже преди известно време воланът се беше стегнал много, отидох да проверя защо е така при чичо майстора.. Не знам защо, но когато я сменихме той ми е налял червена течност за хидравликата.... :beat_butt2 Днес разбрах, че на моя голф се слага ЗЕЛЕН :Mr Green Fun Днес пак бях на майстор и той ми каза, че тече от рейката .. и в действителност има теч под колата около тази област. Интересен факт е, че преди 2 години съм сменял рейката .. Но и друго, което ме учуди, защо тогава и казанчето се е нацапало така драстично с масло .. :)

С две думи - Без Думи :applause: Моля Ви, хората с опит да ми кажете къде и какво мога да направя.. :idea: И ако може да ме насочите към по народни майстори .. Че като чух за какви суми ми разправяха.. май ще е по евтино да си продам голфа maikomila

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 4 1999 1.6i 101 коня. Теч на хидравлично масло

Мнениеот Jovany » Съб 15 дек 2012 8:05

Рейката може да е здрава и пак да тече масло. Според мен има някое уплътнение прецакано. Това трябва да го разглоби специалист по хидравлика да го погледне и да си каже думата.
Лично по мое мнение не ти е голям проблема.

Потребителски аватар
lorddark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lorddark » Съб 15 дек 2012 8:41

ами да ти кайа аз се занимавам с коли и имах същия проблем на 1 бора ,в краина сметка се останови че семерингът на реиката откъм шлиците на волана е бил прецакан а за надуването през казанчето не е била обезваздушена и тоя въздух излиза от някаде с част от маслото

Golf4love
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf4love » Съб 15 дек 2012 16:06

Благодаря много за коментарите.. Днес бях на сервиз на VW и те без да я вдигнат без нищо директно насочиха проблема към рейката.. Според тях точно това червено масло ( което ми е било сложено ) е прецакало работата. Но и Вие сте много прави, не е ли специалист по рейки да си я погледне и да каже дали е за смяна или някой семеринг или дори уплътнител се бъзика.. не си е работа :) Случайно да можете да ме насочите към някой такъв? Казаха ми за добър майстор към Окръжна болница.. :?

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Съб 15 дек 2012 19:20

Golf4love написа:Благодаря много за коментарите.. Днес бях на сервиз на VW и те без да я вдигнат без нищо директно насочиха проблема към рейката.. Според тях точно това червено масло ( което ми е било сложено ) е прецакало работата. Но и Вие сте много прави, не е ли специалист по рейки да си я погледне и да каже дали е за смяна или някой семеринг или дори уплътнител се бъзика.. не си е работа :) Случайно да можете да ме насочите към някой такъв? Казаха ми за добър майстор към Окръжна болница.. :?

Да точно в правата посока си. Ходил съм при човека и е много е читав. Другите добри са на Симеоновско шосе и Г.М. Димитров.

Потребителски аватар
lorddark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lorddark » Съб 15 дек 2012 19:35

радвам се че си разрешил проблема :D

Golf4love
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf4love » Нед 16 дек 2012 22:57

Ох още не съм го оправил.... Търся къде да мина на по прилична сума.. А и докато свалят рейката, може да е нещо по малко като проблем.. не да ме преметнат с цяла рейка :kissy: Някакви предложения за народни майстори? :обичам ви

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Чет 20 дек 2012 21:47

Нали съм ти писал бе колега закарай си колата и ги питай долу горе колко пари.Не е толкова сложно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”