Дано да не живеете в центъра на София !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 14 ное 2006 10:41

А бре да не е Петък. :roll: Каклко хора ми са се варзали снощи докато пиех и се чудех какво да правя. :lol: :oops:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 14 ное 2006 11:03

Доста изписахте ама ми кажете като има толкова много и хубава работа за всички защо сумати народ бяга по Испания,Италия и прочие да берат зеленчуци или да блъскат по строежи?В България 800 лева е добра заплата обаче реално погледната си е малка.За да живееш като нормалния европеец са ти нужни 1300-1400 лева.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 14 ное 2006 11:05

....ега не ида да мия чинии и да бера домати ....... тука с 1000 лева се живее по добре отколкото там с 1000 евро...... второ хората нямат квалификация и не са свикнали да се борят.... проблема си е техен ... колкото по малко хора тука толкова повече пари за мене :)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 14 ное 2006 11:11

Tyan написа:..... второ хората нямат квалификация и не са свикнали да се борят....
Да не мислиш че там е лесно?Аз не мога да се престраша да замина навън а много пъти съм се замислял.Няма да забравя физиономията на един познат на който му се наложи да се върне в България от Германия,тука не му се седеше и ден.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 14 ное 2006 11:15

абе не ми хвали чужбина бил съм видял съм...такива тапири са че няма накъде повече, глупендари отвсякъде ...... обаче им е уредено и има закони .... никакви други плюсове ...аз имах един съученик дето отиде да учи в Немско ...наложи му се да почне работа ..... и сега се прибра и записа първи курс УНСС ..прецакал 3 години от живота си като общ работник там ...и стигнал с ученето до никъде ...... аз лично се надявам всички хора дето мислят че тука е миризлива яма и нищо не става ..да се изнесат в чужбина, а да останат кадърните ...така ще има повече работа и пари за тези дето наистина им се работи ... :)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 14 ное 2006 11:19

В гадната Германия за моята професия плащат 20 пъти повече от тук,при първа възможност,без да се замислям ще ида да поработя там.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 14 ное 2006 11:27

Сега с Европейския саюз, аз мисля да скокна до някъде да завърша магистратура...

.... не плащат особено на чужденци обаче бъди сигурен.... с редки изключения, дано с ЕС се пооправят тези неща........ и взимай предвид разликата в покупателната способност......
...има хора си бачкат на по 500 - 1000 евро месечно там, което са смешни пари ама като са били тука на сто лева по селата и хвърчат в небесата от кеф .... това че някой не се е оправил тук ...... естествено че има вина държавата ...но главно проблема си е в самия човек ... :) и в университетите дето бълват негодни кадри........

.... еле особено в америка ...ауу америка...елелеееей америка отиват, чистят къщи и гледат стари хора по 20 часа в денонощие и си докарват по 20000 и малко годишно ...там 20000 са толкова смешна и мизерна сума че няма накъде повече :)

за какво говорим като астронавтите взимат около 60 000 долари годишно та до към 100 000 ако имат някакви гигантски научни постижения ......

Последна промяна от Tyan на Вто 14 ное 2006 11:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 14 ное 2006 11:29

Интересно на тия които карат коли по за половин или един милион лева каква ли им е месечната заплата :roll: Шефа на топлофикацията "взимаше" месечна заплата малко над 1000 лв. а в швейцарска банка има 3 милиона :lol: :lol: :lol: да са живи и здрави хората които редовно си плащат парното.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 ное 2006 11:42

апетита идва с яденето, от опит го казвам :)
а покрай вашите спорове, забравих какво щях да кажа по темата, която мен ме вълнува :twisted:

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Вто 14 ное 2006 12:26

Tyan написа:.... еле особено в америка ...ауу америка...елелеееей америка отиват, чистят къщи и гледат стари хора по 20 часа в денонощие и си докарват по 20000 и малко годишно ...там 20000 са толкова смешна и мизерна сума че няма накъде повече :)

за какво говорим като астронавтите взимат около 60 000 долари годишно та до към 100 000 ако имат някакви гигантски научни постижения ......

Не знам откъде си черпиш сведенията за Щатите, ама според мен си мнооого далече от истината! Значи заплата от $20к на година е смешна - това е така, но тия пари там се изкарват за 4-5 месеца и то ниско квалифициран труд(поне аз и още доста мои познати ги изкарахме). А освен това трима от най-близките ми приятели са там, работят квалифицирана работа и изкарват между 100 и 150к $/годишно. И не са астронавти. Това че аз съм тук си е въпрос на личен избор, но това не значи че нямам идея какво мога да изкарам( и съм изкарвал) навън със същата работа.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 14 ное 2006 12:50

dimoboy написа:квалифицирана работа и изкарват между 100 и 150к $/годишно.

Да бруто може... и като минат данъците кво става... 60-90к$
което наистина е висока заплата... за щатите..
и то доста висока...ама много много висока..

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 14 ное 2006 12:57

Може и да ме подхванете и да ме напсувате.. Но най накрая ще мога като се върна вечер от работа с колата, да си паркирам спокойно близо до входа си, а не да оставям колата три преки надолу. Просто паркирането в центъра е ужас и съм съгласен да дам 100 лв на година стига нещата да се пооправят малко.. Но дали ще се оправят това е въпроса.. И отделно както каза някой по горе.. Не може някой гъзари да държат по 4 коли на улицата и да се чудят на коя да се качат., при положение, че в семейството им има 2-ма шофьори.. :evil:

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Вто 14 ное 2006 13:59

wili98 написа:Да бруто може... и като минат данъците кво става... 60-90к$
което наистина е висока заплата... за щатите..
и то доста висока...ама много много висока..

И тука ще стане същото и то много скоро(говоря за данъците), когато започне всеки да се осигурява на реална а не на минимална заплата. Само дето тия 60-90к$ чисти за които говорим тука близките 10 години не можем и да ги сънуваме :idea:
Всичко това разбира се си е мое лично мнение - никого не обвързвам с него. :beer

ПП.Защо всички подчертават "за Щатите" е висока тaя заплата? А за къде не е?

Последна промяна от dimoboy на Вто 14 ное 2006 14:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 ное 2006 14:08

изпуснаха момента в който трябваше да стане :evil: конкретно за центъра отдавна трябваше да задължат всеки, който строи нови жилища или офиси да им осигури парко места /подземно, надземно както си реши/, защото центъра си е проектиран и оразмерен за времето от преди 20 години, тогава си е бил ОК ... а сега мен ще ме гонят от пред дома ми заради нагушвацията на някои архитекти и кметове ... фак оф, ще си укривам точно толкова с колкото ме цакат, още повече, че и без това 75% от мойте данъци/такси отиват да решават проблемите в Сусорлево

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 14 ное 2006 18:38

Пичове, само за паркирането в центъра да ви подсетя какво ще стане - гъзарите с по 4 коли ще купят местата от съседите си за по 1к примерно, вместо за по 100 лева и няма да имат грижа, а останалите ще паркират където намерят.

Обаче, когато се въвеждат такива мерки, трябва предварително общината да си мръдне малко пръста и да попостри малко обществени гаражи :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”