Колеги от вчера ми се появи следния проблем: започна да ми свети (мига) лампата за температура на охлаждащата течност
като термометъра показва нормална температура. Понеже пътувах около 300 км. а и си беше студено термометъра даже клонеше към първото деление а тази проклета лампа си свети когато си иска, много ме изнерви поне 10 пъти съм спирал да проверявам да ли всичко е наред.
Благодаря предварително.
Голф2 1.6 EZ -1990г. свети лампата за тем. на охл. течност
- generala77
- Автомобил:
- Двигател:
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Re: Голф2 1.6 EZ -1990г. свети лампата за тем. на охл. течност
Колега мисля,че ти е заминал датчика който праща информация за лампата. Обаче не помня точно кой беше
те са два датчика единия е за лампата а другия за стрелковия индикатор. Нека някой по запознат колега да изкаже мнение 
П.С Извинявай ,че ще ти ползвам темата, но да попитам същия мотор 1.6 EZ колко литра антифриз събира.

П.С Извинявай ,че ще ти ползвам темата, но да попитам същия мотор 1.6 EZ колко литра антифриз събира.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Случайно да имаш датчик на казанчето за охл.течност?
1. Ако да - провери нивото
2. Ако не - явно имаш кофти връзка или спойка по пътя датчик-табло.
1. Ако да - провери нивото
2. Ако не - явно имаш кофти връзка или спойка по пътя датчик-табло.
- generala77
- Автомобил:
- Двигател:
нямам датчик на нивото на казанчето, въпроса кой и къде се намира този проклет датчик. А по книга дават 6.3л. антифриз за Gazaro_wow.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Датчик за лампата няма. Имаш само датчик за темп. на водата. Когато водата надвиши дадена температура би следвало да светне лампата.
- generala77
- Автомобил:
- Двигател:
Защо тогава термометъра показва първо деление а лампата светва.
Аз имам Голф 2 , 1,3"МН" карбуратор, като проблемът ми е същия. Светва по никое време тази лампа, а се оказва, че температурата е 80 градуса. При смяна на светлини от къси на дълги и обратно светва лампата и след това си изгасва. Казаха ми, че най-вероятната причина е в масата на таблото с уредите. Смятам да го правя чак пролетта. Може и при теб това да е проблема, щом не ти загрява.
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Колега мисля, че някой от тези датчици трябва да е за лампата а другия за стрелковия индикатор. Размърдай ги огледай и ако можеш да вземеш на заем от някой колега да пробваш ще е най-добре
П.С Може и да е от самото табло ако има "студени" или спукани спойки или да е от хлабава маса, но ако е от масата ще има и други мизерии
П.С колега skuter при теб както ти каза мисля, че ти е хлабава масата към таблото. Огледай за прекъсване или окис
П.С колега generala77 благодаря ти за информацията
П.С Може и да е от самото табло ако има "студени" или спукани спойки или да е от хлабава маса, но ако е от масата ще има и други мизерии
П.С колега skuter при теб както ти каза мисля, че ти е хлабава масата към таблото. Огледай за прекъсване или окис
П.С колега generala77 благодаря ти за информацията
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”