Съпоставка Толедо/Пасат Б4/406 съвет преди покупка

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Re: Съпоставка Толедо/Пасат Б4/406 съвет преди покупка

Мнениеот rahwin » Съб 15 дек 2012 13:36

Единия удар беше страничен-аз направо,джипа правеше ляв завой и чудно как не ме видя с тая голяма кола.Както и да е,това е безмислен спор и не се вписва точно в темата,а и мисълта ми беше за здравината на ламарините на Толедото,които вие не харесвате.Няма смисъл да продължаваме в тая насока,аз вече направих своя избор-Аудито на колегата или Толедо 1Z,така че темата вече губи смисъл,освен ако някой няма какво друго да каже по въпроса.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 15 дек 2012 13:47

Какво значи здравина на ламарините?!
Реално една броня е много по-здрава от ламарина като калник или капак!
Малко да я натиснеш и се огъва моментално.
Под здравиа се има предвид антикорозионната и устойчивост, а не здравината при удар.

Не е случайно, че предницата се нагъва, дори няма нищо случайно и в това къде и как се нагъва. 60-70тегодини са правили колите да не се нагъват, особено американците... с ония параходи... И действително не са се нагъвали. Някакси обаче се оказало, че идеята не е добра.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 15 дек 2012 15:20

myrshavija написа:Под 3000лв има избор от Пасат Б4, който не е кой-знае колко по-красив, но поне е МНОГО по-удобен и лесно се намира с климатроник, АБС, два еърбега, всичко ел. ...
Ще повторя - едно е Г2 и Джета, друго е нещо подобно, което е в пъти по-грозно.

Май не си имал досег с хубаво Толедо. Ето едно което го ползваме от 7г - 1,8 АДЗ с климатик, ел пакет, 2 еърбега и тн. Няма нищо общо с това което си линкнал. Има го и с AFN на цени около 3-3,5К. :да:

Иначе по темата бих препоръчал Толедото фейслифт 1,8 моно пред 406 не за друго, ами защото поддръжката буквално е на нивото на Г2. Доколкото имам наблюдения за приоритетите на колегата (от много години насам в сеат форума), това е неговата кола. Пежака може да е поносим като разходи, но при този ВАГ всичко си е направо евтиния. Поради същата причина препоръчвам и бензина пред дизел :beer
Прикачени файлове
DSC00077.JPG
DSC00079.JPG

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 15 дек 2012 15:59

Возията на Толедото не може да се сравнява с другите.Като цена,
АДЗ + газ(+екстрите за модела) може да се намери до 2000лв в отлично състояние.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 15 дек 2012 17:32

i.e.i написа:Возията на Толедото не може да се сравнява с другите.Като цена,
АДЗ + газ(+екстрите за модела) може да се намери до 2000лв в отлично състояние.

Е, да не прекаляваме... може да е в приемливо състояние като за 2000лв. mhihi ADZ се намира във фейслифта. :да:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 15 дек 2012 17:59

Бензиновите рядко са над 2К.Лятото търсихме такова за познат и се намират доста добри.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 15 дек 2012 20:35

Отвън е ужасно,за отвътре не ми се говори направо :screwy - тва е най грозната кола от ВАГ наследниците maikomila

Никва ергономия,моята кола е 100 пъти по - комфортна от тва нещо

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 15 дек 2012 23:14

Аз карах 3 години Пасат б4 94г. 1.8 90к. на газ и бензин.В момента карам Сеат Толедо 97г. 1.9 тди 1Z :beer
Смених Пасата заради състоянието му и се натъкнах на това Толедо което е много по запазено и по икономично дори при тези цени на горивата.Карам го от година и дадох 3500лв като го взех от човек и си беше напълно изправно с работещ климатик с 2 комплекта гуми с джанти,такова от 2000лв лично аз няма до си купя scare хубавата кола струва пари.
Като части наистина не са скъпи ролки с ремаци и водна помпа дадох 280лв.Тази година смених подгревни свещи за 40лв.Като возия е като Голф там Пасата бие,но зависи от предпочитанията на всеки,аз направих компромис за някой предимства на Пасата пред Толедото но пък от Сеата съм много по доволен :да: Най добре да пробваш и от двата модела и да прецениш.Друго предимсво специално при дизела на Сеата е че е гори по малко от Пасата защото е доста по леко купето.Успех с избора :beer взимай която е по запазена :да: другото са приказки :dummy:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 16 дек 2012 0:06

pe6kata написа:Моята не иска да си обърне часовниците, кво да барна, много ме дразни?

Циферблатите mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 16 дек 2012 8:28

rahwin написа:Няма смисъл да продължаваме в тая насока,аз вече направих своя избор-Аудито на колегата или Толедо 1Z,така че темата вече губи смисъл,освен ако някой няма какво друго да каже по въпроса.

Освен ако видим някое хубаво Толедо да се продава да ти алармираме своевременно. Да не те подведа, ама топ-оборудваният вариант беше Магнус ако не се лъжа или нещо такова. Да си знаеш като търсиш. :beer
Има едно момче дето сме се засичали на сбирките с точно такова Толедо дизелово 90 коня, та той се смееше като му разправях за разходите, които съм чел в нашия форум (те колегите от нашия град го знаят - Митака, с черното Толедо). Така че не вярвай безрезервно на всичко, което четеш по форумите, има един тип хора, дето казват колко желаят да им гори и си вярват, а не реалното. Дизел зимъска като всяка кола си папка доволно ако се кара студен и то на къси разстояния. С конкретни цифри не искам да се ангажирам, просто те предупреждавам, щото като застудее обърни внимание в дизеловия раздел какви теми се появяват (нищо лично към собствениците на дизелови коли, които се притесняват, че им гори 10 нафта зимата mhihi ).

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Нед 16 дек 2012 14:11

stefan4o написа:Освен ако видим някое хубаво Толедо да се продава да ти алармираме своевременно. Да не те подведа, ама топ-оборудваният вариант беше Магнус ако не се лъжа или нещо такова. Да си знаеш като търсиш. :beer

Бъркаш донякъде,но и донякъде си прав,ето какво е Магнус: http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=9573 ... 1fce31771a и го има само във версиите над 100коня.Иначе съм запознат със Сеатите отблизо и от доста време,всъщност съм един от модераторите във Сеат форума :roll: и знам доста неща оттам.А и това е една от причините да искам да се върна на марката-останал съм с добри спомени от първото Сеатче и марката си ми е слабост.А последните няколко мнения ме разколебаха дали искам дизел на 100%,та може и пак бензинче с газова да взема,ще видим.Каквото изпадне

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 16 дек 2012 14:16

Според мен, което излезе най-запазено и най-напред, гепи него. :wink: Не го гледай дизел,бензин. Това би трябвало да е второстепенен фактор при избор на кола на 20 години и на незнайни километри. :wink:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 16 дек 2012 15:13

Ако се спреш на 406 бензин гледай да е 2.0 16V или 3.0 V6, по-малките 1.6 8V, 1.8 8V и 1.8 16V са слаби за купето особено на газ, а и не харчат много по-малко. 1.8 16V е проблемен ако е с комп на Sagem, но го има с комп на Бош. Ако избереш дизел нека да е 2.0 8V HDI 110кс., това обаче означава че отиваш на кола след фейса (1999г.), а там 3000лв. няма да те оправят. Вариант за тези пари е 2.0 HDI 110кс. преди фейса, но те са доста редки. Според мен 406 води пред Пасата и Толедото с комфорта и возията си; с антикорозионната си обработка; с визията си; със спирачките; със фаровете. Ламарините са по-тънки от тези на Пасата, но поради по-добрата обработка няма проблеми с корозия. А корозията е нещо с което трябва да се съобразяваме според мен когато купуваме 15+ годишна кола и мислим да я караме по-дълго.
Аз избрах 406 защото за парите на един гол като пушка Пасат можеш да вземеш пълно с екстри 406. За мен е важно как изглежда колата и да ти доставя удоволствие като я погледнеш и се возиш с нея. Това че Пасатите са свръх здрави при тези 15 годишни екземпляри мисля всичко е на късмет. Истина е че 406 е един от най-здравите модели на Пежо, но ако не се поддържа и то става каручка. С две думи ако искаш кола за душевна чекия и комфортна возия 406 е твоя модел. Ако не те вълнува как изглежда колата ти, какви екстри има и ще я товариш яко, то тогава Пасата е за теб. Сеата не го намесвам защото не разбирам какво грабва хората в тази кола освен ниския разход и евтините части.
Що се отнася до спора бензин/дизел. Ако имаш пари за дюзи, ГНП, съединител, турбо и т.н. дизела е за теб. При тези стари кошове все едно от тези скъпо струващи неща ще е за смяна рано или късно. Ако искаш прост атмосферен мотор и се примиряваш с непрекъснатите дребни газови проблеми (не е задължително да ги имаш) бензин + ГИ е по-добрия вариант.
Ако нещо те интересува за 406 преди или след фейса питай :да:
Това, чете ли го:
viewtopic.php?f=59&t=321528&hilit=406

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Нед 16 дек 2012 19:36

Сори пич, ама всеки си има предпочитания и на мен Б3 ми харесва повече от 406, като външен вид. Може да е от времето, разбирай ЕГН-то, от навика или просто така, но това е. Когато бях млад исках да имам две коли 190 на мерцедес или БЗ. Взех си БЗ и осъществих детската си мечта. А и съм страшно доволен, че това, което съм харесал като дете през далечната 1990г. напълно оправда очакванията ми.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Нед 16 дек 2012 20:40

CESC написа:
vinixxx написа:аз да попитам,къде гледате HDI 110 за 3 бона,тва ша бъде бахти таралежа в гащи :? :? :?

Колегата е доста прав, за тези пари може да се намери 1.9 и 2.1TD преди фейса. Колега, HDI има и 90к.с, но за читаво HDI, ще трябва да увеличиш малко бюджета. Иначе за бензин 1.8 и 2.0, доста здрави и надеждни двигатели, но с малко висок разход на бензин :)

то4но,за 3 бона ако е хди пежото,то то 6те баде в окаяно састоние,за бензинка и то преди феиса може и да изпадне 4итаво,но с хди са вси4ки пежа и то само феислифта,а там за тези пари просто.....трябва да е с блокирал двигател и о6те куп проблеми :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”