Двигател от GOLF3 на GOLF 4
- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
Двигател от GOLF3 на GOLF 4
Колеги двигател от Голф 3 ТДИ може ли да се сложи на Голф 4 независимо бензин или дизел????
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
Re: Двигател от GOLF3 на GOLF 4
НЕ Е Невъзможно, но е Доста трудоемко, и води със себе си доста главоболия!
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
какво искаш да постигнеш?
- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Като отговор на конкретният въпрос - ДА, може. Преди доста време сменихме от двойка- на единица. Миналата година - пак от двойка, на тройка. При Голф коша е сходен, от единица до четворка и не е инженерно постижение да се смени двигателят, стига да е комплект с кутията и полуоските, за да се избегне излишно лутане и побългаряване.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Захващането няма нищо общо.Двойката и тройката са на практика идентични,но с 4-ките разликата е голяма.А и разбирам обратната интервенция,но тая нещо.......
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
стоянов, не си в час, момко...
това, което си правил е лесно. това, което се пита-не е...
механично има шанс да го прилемезиш, но електрически ще ядеш голяма хурка... Г4 е поставена за пръв път на тотално различна платформа от предните модели. инсталацията е силно интегрирана и ще трябва много време в ориентиране и разплитане и чудеса...
не че няма да го подкараш, но ще ти е адски трудно!

това, което си правил е лесно. това, което се пита-не е...
механично има шанс да го прилемезиш, но електрически ще ядеш голяма хурка... Г4 е поставена за пръв път на тотално различна платформа от предните модели. инсталацията е силно интегрирана и ще трябва много време в ориентиране и разплитане и чудеса...
не че няма да го подкараш, но ще ти е адски трудно!

- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Пиша за втори път в темата, въпреки, че отговорих на колегата, пуснал запитването. В излишни полемики е напълно безсмислено да се влиза, пиша за втори път специално заради колегата, писал преди мен. Ако се познавахме лично би било явно, че невъзможни неща почти няма, с труд и постоянство, като се види какви мотори - къде сме слагали и за учудване - вървят,,,, и то мъжката. А трудност при инсталацията - е има, особено ако слагаш V 8..
УСпех с проекта

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Колегата Стоянов - при Голф 2 и 3 захвата на тампоните е еднакъв и тампоните седят на едно и също място, съответно не е проблем. НО при Голф 4 ако не ти е направило впчеатление - мотора с кутията висят на 2 тампона и има един отдолу да стабилизира люлеенето. Моторите на Голф 4 имат заводски заложени отвори за стойки да се монтират на Голф 3, но по старите поколения нямат за по-новите, ако схващаш какво искам да кажа 

- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Естествено, че те разбрах, колега
Отговорих на въпроса на колегата пуснал темата, неколкократно, без философстване. МОЖЕ
Не е толкова трудно.
А ако накой четящ си няма друга работа, да сложи мазния кат дрехи и да земе да доде да помага/без надник, ше почерпим накрая
/
А колегата най-вероятно пита, защото четворката е с изпушил мотор, а имат наличен 1,9 ТДИ от тройка. Ако всичко по мотора на тройката е налично и купето на четворката е добро, да си струва усилията- нема кво да се мисли. Въпросът е да е на ниски пари четворката, просто да си плати труда, който ще се положи.
На мен ми се случи нещо подобно
, само че при друга марка, пак с малко букви,,, двигателя /редови бензинов шестак/ отиде от петица на тройка.

Отговорих на въпроса на колегата пуснал темата, неколкократно, без философстване. МОЖЕ

А ако накой четящ си няма друга работа, да сложи мазния кат дрехи и да земе да доде да помага/без надник, ше почерпим накрая

А колегата най-вероятно пита, защото четворката е с изпушил мотор, а имат наличен 1,9 ТДИ от тройка. Ако всичко по мотора на тройката е налично и купето на четворката е добро, да си струва усилията- нема кво да се мисли. Въпросът е да е на ниски пари четворката, просто да си плати труда, който ще се положи.
На мен ми се случи нещо подобно

- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stoqnov_ написа: На мен ми се случи нещо подобно, само че при друга марка, пак с малко букви,,, двигателя /редови бензинов шестак/ отиде от петица на тройка.
Там май е доста по лесно. Помагах на един приятел и си стана мотора се едно си беше за там. При Голфа не е точно така според мен поне...
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
стоянов, ако голфа е след 2002, такива ядове ще береш, че няма да знаеш къде да се завреш...
там много по широко е застъпена кан шината и някои неща няма да спрат никога да светят и да не работят...
пич, нямам нищо потив каквото си правил, но това не е от тия неща.
човека си представя колата с всичко както трябва, не с коледна елха по таблото и с неработещи системи, но вървяща мъжката...
не е въпроса да го намъкнеш вътре и да го запалиш и да върви-въпроса е след това колата да прилича на себе си, което ще е много трудно, а в определени случаи-направо невъзможно!
пак ще повторя-платформата е различна!
даунгрейда е по труден от ъпгрейда!
много по лесно е да намъкна мотор от Г5 в Г2, отколкото обратното!
тия В8, дето се вика, боцни си ги на капата...

там много по широко е застъпена кан шината и някои неща няма да спрат никога да светят и да не работят...
пич, нямам нищо потив каквото си правил, но това не е от тия неща.
човека си представя колата с всичко както трябва, не с коледна елха по таблото и с неработещи системи, но вървяща мъжката...
не е въпроса да го намъкнеш вътре и да го запалиш и да върви-въпроса е след това колата да прилича на себе си, което ще е много трудно, а в определени случаи-направо невъзможно!
пак ще повторя-платформата е различна!
даунгрейда е по труден от ъпгрейда!
много по лесно е да намъкна мотор от Г5 в Г2, отколкото обратното!
тия В8, дето се вика, боцни си ги на капата...

- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
ОК. Момчета, разговора тук се удължи прекомерно. Ние правим коли, не пишем само. Май много се отпуснах да пиша и за кой ли път се убеждавам, че тея полемики са излишни, тъй като твърде често пишат хора, които по-малко правят. Ние, малко по-вехтите, не сме по писането, като искаме нещо- хващаме се и го правим. И то като хоби, не е основно занимание. Това е последното ми мнение в темата.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
оо не, ние само пишем.
ключ на живо не сме виждали...
и сме млади и зелени.

ключ на живо не сме виждали...
и сме млади и зелени.

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Stoqnov_ написа:ОК. Момчета, разговора тук се удължи прекомерно. Ние правим коли, не пишем само. Май много се отпуснах да пиша и за кой ли път се убеждавам, че тея полемики са излишни, тъй като твърде често пишат хора, които по-малко правят. Ние, малко по-вехтите, не сме по писането, като искаме нещо- хващаме се и го правим. И то като хоби, не е основно занимание. Това е последното ми мнение в темата.
Добре де, като толкова си правил, обясни на автора на темата как точно ще стане трансплантацията. Не ме разбирай погрешно, в никакъв случай не се заяждам, просто ми стана любопитно. За мотора с цялата предница разбрахме - това е лесната част.
Ама нали моторът има ЕКУ, което освен че управлява цялата електроника по двигателя е свързано и с повечето от останалите контролери. Затова по-интересният въпрос е не как механично ще се сложи двигателят, а как ще направиш колата с работещ ABS, работещи airbag-ове, работещ комфорт модул и (недай си боже колата да има) работещ климатроник.
Ако правиш обратното, както Васил е казал, е по-лесно, защото трансплантираш цели инсталации - взимаш мотор от Г5 барабар с електрониката му и го забучваш в Г2, който няма допълнителни електронни системи. Не че това е лесно, но поне е далеч по-лесно изпълнимо.
Иначе ясно, че нищо невъзможно няма, но дизелов мотор на Г3 в купе на Г4 трудно ще стане, ако колегата иска някакви работещи екстри по колата.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
не търси обяснения... тука кипи здрав, мъжки, понякога и безсмислен (вероятно) труд, защото не е важно да четеме и пишеме насам-натам, важното е да си наумиме нещо и да работиме!
и ще стане всичко! няма значение какво е...

и ще стане всичко! няма значение какво е...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”