лош ЧИП тунинг- НЕВЪРНАТИ пари от JR Tuning www.jrtuning.com

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
niki_3
Автомобил:
Двигател:

лош ЧИП тунинг- НЕВЪРНАТИ пари от JR Tuning www.jrtuning.com

Мнениеот niki_3 » Пет 14 дек 2012 19:04

Здравейте!
Реших да си чипосъм колата (Мерцедеса Ц220 ЦДИ 150коня).
Препоръчаха ми http://www.jrtuning.com/ ..., утидох там "направиха ми чипа" (взеха ми 400 лв.. с намаление от 50% иначе е 800, но имаха промоция -50%), колата нямаше никаква разлика със стока, ходих после още 10 пъти. да ми слагат някви глупости, но накрая ефект нямаше(Те ГАРАНТИРАХА, че колата е ПРЕНАДУТА и неможе повече)!
Реших да пробвам на максимална скорост какво ще стане.. и колата при над 200 км/ч започва да влиза в авариен режим! Оплаквах се 6 месеца, но нито ми оправиха колата, нито ПАРИ ми върнаха. Сега колата ми е ДРОБ- Влиза в авариен, постоянно някви грешки, не работи равномерно, трака гори масло, не загрява, гори много и е много зле.. :( :( майстора каза че 100% е от чипа! След това ходих в БОШ сервиз, там ми диагностицираха колата и ми казаха, че всички данни и таблици били така оплетени, нищо не било като хората нито въздух, нито турбо, нито дебитомер, нито един параметур нямало в час !

http://www.jrtuning.com/ ---> ИЗМАМНИЦИ, ИЗМАМНИЦИ, ИЗМАМНИЦИ !!!!

И естествено нямаше как ходих при КАДЪРЕН МАЙСТОР с ДИНО - Тони от Варна. Там напвихме ДИНО JR Tuning преди да ми е сложил СТОК софтуера, а ето и графиката -> http://www.4shared.com/photo/7Noaq3bf/DSCF4042.html
сивото е СТОК, синьото е JR Tuning , а череното е TST Racing (за незнаещите да избегна безмислени спорове и спам -> това е на колелата... тоест (КВ * 1,36)/0,83 и се получава реалната стойност в случая 154hp СТОК 166hp JR Tuning и 194hp TST Racing)

ЗНАМ че колата не е за този форум НО целя да предпазя КОЛЕГИТЕ, който искат да си чипосът автомобила въпросните измамници работят във Варна, София, Стара Загора и други градове!

П.С Целят се в скъпи возила като MERCEDES AUDI BMW VW и тн.. НАДЯВАМ СЕ ДА НЯМА ВЕЧЕ МНОГО ПРЕЦАКАНИ (ако някои е ходил при тях най-добре да иде на кадърна диагностика преди да е стигнал до моето полужение) !!!!

Последна промяна от niki_3 на Пон 17 дек 2012 18:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Re: лош ЧИП тунинг- НЕВЪРНАТИ пари от JR Tuning www.jrtuning.com

Мнениеот Лъвчо » Съб 15 дек 2012 12:32

Не един път съм казвал,че единствения за мен Мапер е Brezel
viewtopic.php?f=45&t=16211&p=3655477#p3655477

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Съб 15 дек 2012 23:18

Човека ти говори за КЕЛЕША(ТОНИ) а ти Брезел та Брезел :D :idea:

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Нед 16 дек 2012 0:00

Е ти как може в града на най добрия мапер да живееш и да си направиш тунинг при някой друг.

Потребителски аватар
petar hristov
Автомобил: Pasat B7 2.0 TDI 140 4motion
Двигател:

Мнениеот petar hristov » Нед 16 дек 2012 3:42

Кога ще дойде времето като искаш да си чипосаш колата да ти предложат оферта и ако не стане да ти върнат парите? В БГ скоро няма да има такава опция.В други страни даже има проба безплатно за 2 часа ти качват новите параметри и пробваш при различни условия ако не ти хареса отказваш услугата и си отиваш.Просто и логично.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 16 дек 2012 8:34

То и в България е вероятно да стане така, че да ти хареса и пак да си отидеш... без да платиш естествено mhihi Сигурен съм, че има и такива лица, които ако могат няма да се поколебаят да го сторят.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Нед 16 дек 2012 8:53

blade84 написа:Е ти как може в града на най добрия мапер да живееш и да си направиш тунинг при някой друг.

мом4ето не е знаело за келе6а,бега4ката и брезел,затова така се е прецакал,колега :drunk

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Нед 16 дек 2012 9:18

Мен ми е слаган чип от колегата Li4o, преди 3 години мисля, който работи с чипове на Berzel, човека умишлено ме накара преди да му платя да покарам да преценя дали съм доволен или да връщаме стария, така че и в България има хора които си ценят работата и парите на хората

Drcl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drcl » Нед 16 дек 2012 10:51

Тоя влезе и в бмв форума създаде тема и изчезна

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Нед 16 дек 2012 12:48

IvailoOo написа:Факт е че Brezel е факир на ЕКУ-тата ,ама има и други доста способни момчета.
Да кажеш че Брезел е факир, а Келеша просто способен е меко казано подигравателно!! Просто не ходете в jr и толкоз. Не превръщайте темата в Брезел срещу всички останали. Всеки сам си носи тиква на раменете и според джоба и изискванията ще отиде някъде си. За теб не е проблем да си поръчаш чип през интернет.. за мен е проблем да не могат директно да се погледнат графиките и да се опитат 3-4 варианта на стенда, докато се стигне максимума.

lambo_sl
Автомобил: Audi A3
Двигател: AHF 2000

Мнениеот lambo_sl » Нед 16 дек 2012 12:50

Само да спомена че Богомил си направи сервиз във Годеч със дино стенд

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Нед 16 дек 2012 12:51

Едно време (да кажем до относително скоро) мисля, че не беше така :wink:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 16 дек 2012 12:57

И к'во..дай с'я да ревем и да се тръшкаме,че Богомил отскоро има дино-стенд за разлика от Келеша facepalm Разбираш само каквото на теб ти изнася.Не съм казал едва ли не,че Келеша ровичка там нещо пък се прави че разбира...не вникваш в думите.Както и да е.Тази тема отдавна трябваше да е заключена преди да се появят сектантите да почнат да спорят кой е по-по-най :012:

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Нед 16 дек 2012 13:12

Сектант!? Ти сериозно ли? В този форум открай време освен Брезел друг мапер не се признава, не наричай мен сектант.. Още повече, че аз не ходя при Келеша, а на друго място. Няма да го споменавам с цел. Искаш ли да ти дам едно примерче.. всъщност две примерчета.

Отивам за настройка на колата след поредната интервенция. Качва я човека Х на стенда и я почва.. градус, по градус аванса.. лека по лека и с бензина. Докато не стигна до там че още градус и колата губеше коне.

Отива мой приятел на същото място само че с дизел. Отново човека Х пипна компа според това което беше преценил че е достатъчно, направи 2-3 ръна, свали компа (понеже все пак това което видя не му хареса) "донапипа" го, направи още 2-3 ръна и човека си тръгна доволен и видял с очите си какво точно е станало с разплода на конете му.

Не казвам че Брезел не разбира. Напротив.. след като има толкова доволни хора и е рискувал да направи цял "център", явно е точно обратното.

Но във времената когато работеше посредством имейли от чужбина тия две сценки които ти дадох за пример нямаше как да се случат, нали? Защото да закачиш вагком и да провериш блока на мотора за грешки не значи кой знае какво.

Сега разбра ли ме и ТИ, каква е мойта позиция. Пак казвам аз ходя там.. ти ходиш онам. Всеки сам преценява. Просто е смешен начина по който някои се опитват да прекръстят Брезел на "Исус Христос" за сметка на останалите мапери в страната!! Приеми че не визирам теб в случая, а говоря общо.

Айде поздрави, със здраве и те така!!

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Нед 16 дек 2012 15:06

Аз не мога да разбера какво се надъхвате толкова с тия тунинги - надали някой от великите "тунери" изобщо е "тунер". В най-общия случай се крадат готови карти от истински фирми занимаващи се на професионално ниво с въпросните "мапове" и после тръгват в мрежата и всеки дето малко отбира от чипове ги препрограмира с последното излязло в мрежата за дадения двигател и чака да види какво ще стане. А колегата дето се оплаква ако е реален, а не част от конкуренцията, просто е попаднал на неправилното "файлче" изтеглено от "ТУНИНГ ФИРМАТА" някъде в нета и са му го сложили и просто нещата се разминават и това е.
Аз разбирам някой да иска 800 лева, но да разполага с дино-стендове и отдел с програмисти и съответното ноу-хау за да "създава" истински чип-тунинги, а то при нас е всеки "специалист" докопал някъде в нета някакви мапове и ги слага където му падне и после хората си плащат скъпо за ремонти, а нашия си плаща единствено достъпа до интернет ...
И не мога да разбера хората как очакват чудеса след като винаги едното е за сметка на другото - при дизелите се изнасилва турбината, което естествено и скъсява живота, а при бензините понеже няма турбина (в по-голямата част от случаите) наливаме повечко бензин, ама резултата е съмнителен. Ясно е че специалистите от фирмите за "чипосване" ще обясняват колко е сложно и комплексно всичко, но нещата опират именно до това - турбо и повечко гориво и скъсен живот на двигатели и турбини (пропуснах да спомена за димната завеса, която трови всички наоколо и ви кара да побързате да си пуснете вътрешната рециркулация, понеже "чипосания" пред вас е решил да ускори с половин секунда по-бързо).
Като искате да "летите", що не сте си взели следващия по големина двигател?

Върни се в “Силов тунинг”