В общи линии хората употребяващи тревка са в много по-голяма степен склонни да дръпнат една магистралка на парти или пък по едно амфетче... а защо не и ексче?!?
Пътя на дрогата е един и същ за всички употребяващи от кафе и цигари до хероин.
Зависимост (психическа и/или физическа) в една или друга степен.
Когато човек е неспособен да се забавлява, слаб е, не издържа на стреса и се нуждае от помощ за да се отърси от проблемите... тогава се търсят психоактивни "помощници". Напивания до безпаметност петък вечер, напушвания през уикенда, шмъркане на спирита или на поредния метрополис...
Връзката м/у леките наркотици и прехода към по-тежки е реална и доказано съществува, независимо колко много им се ще на поддръжниците на легализацията да не е така. Освен написано в дебелите книги съм го виждал и реалността.
По мое време в квартала бяхме около 60-70 младежи на приблизително еднаква възраст (+/- 3 години). Когато започна бума на тревата пропушаха всички с изключение на най-задръстените зубари (7-8 човека). Три години по-късно около 20% от пафкащите все така си пафкаха, а останалите всички бяхме на хероин. Същото се случи и в други квартали в края на 90-те.
И ако при тази картинка някой ме убеди, че няма връзка м/у тревата и хард дрогата здраве му кажи
Сигурно сега ще изскочи поредния умник с изпушил бушон който ще ме убеждава как познавал много хора пушещи от години и не посегнали на нищо друго. Е... и аз познавам доста такива... Също така обаче НЕ познавам нито един сериозен и успял човек който да пафка за да си прави кефа

Лично за мен марихуаната е нещо временно и откровено пуберско. Пушил съм доволно много докато бях в гимназията. За добро или за лошо не съм употребявал повече от 10 години вече. Просто не изпитвам необходимост да си мътя мозъка за да се отпускам или да се забавлявам

В светлината на темата искам да задам един въпрос:
Колко от вас пушещите в момента, НИКОГА не са опитвали да се надрусат друго? Никога не са пробвали хапчета, амфети, пико, кока, херо, LSD и тн. и тн.?