Кое е по-здраво - полиестерно въже или колан за теглене?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кое е по-здраво - полиестерно въже или колан за теглене?

Мнениеот icoico » Съб 24 ное 2012 0:01

calidad написа:Абе не знам какво си дърпал, ама тая работа не я разбираш явно ! Я погледни каква снимчица е сложил бобокамаро! Кога стана калайджия ........... !

Калайджия съм от няма двадесетина години и по служба ми се налага да дърпам чат-пат закъсали тирове,не повече от 2-3 на ден, ама може пък ти да я разбираш по- добре работата, знам ли... :dontknow:

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Съб 24 ное 2012 9:47

Дано да не ми се налага да ме дърпаш scare Който каквото иска това да прави. heavy metal zork

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 24 ное 2012 12:22

Момчета, дръжте се прилично!
Има много голямо значение кой кого тегли и как. С опитен партньор тегля винаги със стоманено въже, не много дълго. Имам и твърда връзка, която е за предпочитане при по-дълго разстояние. Направена е от 2 тръби по 2,5 метра.
Ако шофьора на теглената кола е неопитен, по-удобно е с еластично въже, защото обира пулсациите и прощава грешки. Ползвам колани за укрепване на товара на камионите, с монтирани куки от купешки плетени въжета.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Съб 24 ное 2012 17:26

Има едни полиестерни колани /не въжета/, дето се продават на метър в магазина за морски такелаж и доколкото знам служат за укрепване на товари, та те по-здрави ли са от тия боклуци по бензиностанциите? Верно, че нямат монтирани куки, ама...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 24 ное 2012 19:52

Тези колани, вързани с най-обикновен възел, няма как да скъсаш с нашите коли.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 24 ное 2012 20:43

http://www.etkashop.com/vwcp/Pflege-War ... pseil.html

Ако си търсих бих проверил в Порше Изток, Запад, Юг (за София) и да видя каква цена ще обявят тук в БГ.

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Съб 24 ное 2012 23:22

Колана е удобно за градско теглене. Иначе за теглене зимата трябва много яко важе , стоманените са много гадни поне според мен. А дългите растояние си е най приятно с твърда връзка :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 25 ное 2012 0:32

Твърда връзка на тия коли на които куките не са им в центъра си е живо самоубийство за тегленото МПС. Карах теглената кола Ланчия закачена на куката в дясно с твърда връзка. При всяко по- сериозно спиране на автомобила отпред волана едва не ми чупеше ръцете, невъобразимо усилие за да го задържа прав. Може би на теглич отпред и ако има централно на теглената кола къде да се застопори твърдата връзка съм съгласен, но така на една страна, няма удържане при спиране и то не от високи скорости, а от порядъка на 4-50 км/ч.
Иначе със стоманено въже с един колега прибирахме един опел, на него не му работеше километража, но като вдигна 120 почнах да го подпирам със спирачките, че сигурно и повече щеше да ускори и така безпроблемно 30 километрово теглене, до входа на сервиза, понеже е на главна улица, аз без серво на спирачките не успях да запазя опънато до край въжето, получи се удар и куката се изправи :mrgreen:

Потребителски аватар
vasiljas
Автомобил: Golf 2 RP
Двигател: 1988

Мнениеот vasiljas » Нед 25 ное 2012 0:53

Когато си купих колата си взех и колан за теглене издържащ 3 тона,и познайте,при първия опит за ползването му се скъса,вързах го на възел и пак се скъса.При следващото ми ходене в Илиянци обиколих магазините за автоаксесоари и си намерих колан издържащ 7 тона.Самия колан изглеждаше добре,беше жълт и прилича на този от втората снимка,по-дебел от другите и изплетен плътно ,беше направен двоен,тоест два колана бяха зашити като един,съответно беше и по-скъп от обикновените .Реших че си заслужава и го купих,от тогава съм го ползвал няколко пъти.Теглил съм Голфа на баща ми,едно BMW не искаше да запали и го тегли почти километър по черен път,веднъж една кола се беше здраво забила в една канавка и безуспешно пробвах да я изтегля,но колана издържа напъните.Давах го и назаем да теглят закъсал автомобил,а едно Деу колко пъти го теглих да не ви разправям.Този колан вече 4 години ми седи в багажника и освен че вече е по-мръсен не е мръдал,ако имаш ходене до Илиянци обиколи магазините и разгледай,но не знам дали още го има.

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Нед 25 ное 2012 18:49

Я направи една снимка на този колан. Ако можеш и да обясниш горе-долу от кой магазин на Илиенци го взе. :roll:

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 25 ное 2012 19:12

Тук има едни дет' изглеждат прилично : http://overcome-bg.com/?p=pr_1&s=346&lang=BG ; http://overcome-bg.com/?p=pr_1&lang=BG

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Нед 16 дек 2012 17:33

Преди да си взема Голфа имах Корса и на няколко пъти ми се налагаше да дърпам с Корсата Голфа на брат ми със стоманено въже и си спомням какъв кошмар бе доато го издърпам до вкъщи и съм си казал,че повече стоманено въже няма да ползвам за дърпане.Извинете за спама :oops:

kazaka2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazaka2 » Нед 16 дек 2012 20:26

Аз ползвам колан - но не от бензиностанциите, а хубав двоен прешит с куки. Ползвал съм го на 6 тонни бусове и нямам грижи, но все пак трябва да се внимава с тонажите, за по-тежки автомобили ти трябват и по-сериозни колани.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 19 дек 2012 14:47

Аз имам 2 предни колана от БМВ Е36, как ще ми препоръчате да ги превърна във въже за теглене?
Възел посредата между двата колана и два карабинера в двата края на възел или направо възела да го правя на куката на колата при нужда?

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Сря 19 дек 2012 14:49

Наистина колана категорично е по здрав

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”