лош ЧИП тунинг- НЕВЪРНАТИ пари от JR Tuning www.jrtuning.com

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
niki_3
Автомобил:
Двигател:

Re: лош ЧИП тунинг- НЕВЪРНАТИ пари от JR Tuning www.jrtuning.com

Мнениеот niki_3 » Нед 16 дек 2012 15:19

Drcl написа:Тоя влезе и в бмв форума създаде тема и изчезна

Колега - НЕ аз изчезнах, А МОДЕРАТОРА ми изтри темата, защото "съм накърнявал нечия репутация" !!!
Темата се мъчих 2-ри път да я пусна, но поради същата причина ми я изтриха, а исках да пиша и да отговоря на хората, които не вярваха или бяха отрицателно настроени. Теми се трият не защото някой е писал и изчезнал, а защото на някой не му е изгодно и ЕВАЛА на тукашните модератори и колеги, който предпочетоха да запазят колите- както своите така и тези на колегите си.

П.С. Знам, че нямам мнения, репутация и тн... НО благодаря за търпимоста и факта, че темата ми съществува и се надявам да продулжи ! ;)

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 16 дек 2012 15:22

И твърдението ти е на базата на... ?

Иначе към колегата "Iago"
Всеки сам преценява. Просто е смешен начина по който някои се опитват да прекръстят Брезел на "Исус Христос" за сметка на останалите мапери в страната!!

Това имах предвид с първия си коментар :wink: :beer

niki_3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_3 » Нед 16 дек 2012 15:24

Не за ИНФО непознавам въпросния Бразел или там както му викате, но това което ми напви Тони е добре свършена работа и съм доволен, че сега колата е добре и най-вече ЧЕ ВЪРВИ, защото с въпросния JR Tuning , който е малко съмнително да наричам ТУНИНГ.... малко остана колата да стой в някой гараж с надежда да се оправи след 5-10к ЛВ.. !

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Нед 16 дек 2012 15:36

IvailoOo написа:И твърдението ти е на базата на... ?

Кое точно твърдение те интересува? Това, че сериозните БГ тунинг фирми са си платили на всички производители на коли за фирмен софтуеър, който да им позволи да правят нови "карти/мапове" ли - това го знам от обща култура.
Или твърдението, че конете "идват" от надуването на турбините - това го знам от общи технически познания.
Кое твърдение остана неизяснено?

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Нед 16 дек 2012 20:53

lambo_sl написа:Само да спомена че Богомил си направи сервиз във Годеч със дино стенд

То и кучето гледало касапите като колят ама касапин не станало

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 16 дек 2012 21:05

niki_3 защо не отиде директно при Тони ми е чудно на мен :lol: ? Гледам си и от Варна .....

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Нед 16 дек 2012 22:10

IvailoOo написа:Факт е че Brezel е факир на ЕКУ-тата ,ама има и други доста способни момчета. Иначе относно тази фирма дори и уебсайтът им е с доста липси. Кофти...репутация се гради с време и усилия,но се срива за секунди :wink:

Нямаше нужда от " минути за реклама " .

stinbg написа:Аз не мога да разбера какво се надъхвате толкова с тия тунинги - надали някой от великите "тунери" изобщо е "тунер". В най-общия случай се крадат готови карти от истински фирми занимаващи се на професионално ниво с въпросните "мапове" и после тръгват в мрежата и всеки дето малко отбира от чипове ги препрограмира с последното излязло в мрежата за дадения двигател и чака да види какво ще стане. А колегата дето се оплаква ако е реален, а не част от конкуренцията, просто е попаднал на неправилното "файлче" изтеглено от "ТУНИНГ ФИРМАТА" някъде в нета и са му го сложили и просто нещата се разминават и това е.
Аз разбирам някой да иска 800 лева, но да разполага с дино-стендове и отдел с програмисти и съответното ноу-хау за да "създава" истински чип-тунинги, а то при нас е всеки "специалист" докопал някъде в нета някакви мапове и ги слага където му падне и после хората си плащат скъпо за ремонти, а нашия си плаща единствено достъпа до интернет ...

И не мога да разбера хората как очакват чудеса след като винаги едното е за сметка на другото - при дизелите се изнасилва турбината, което естествено и скъсява живота, а при бензините понеже няма турбина (в по-голямата част от случаите) наливаме повечко бензин, ама резултата е съмнителен. Ясно е че специалистите от фирмите за "чипосване" ще обясняват колко е сложно и комплексно всичко, но нещата опират именно до това - турбо и повечко гориво и скъсен живот на двигатели и турбини (пропуснах да спомена за димната завеса, която трови всички наоколо и ви кара да побързате да си пуснете вътрешната рециркулация, понеже "чипосания" пред вас е решил да ускори с половин секунда по-бързо).
Като искате да "летите", що не сте си взели следващия по големина двигател?

Първата част е голяма глупост . Втората започва по - добре , в средата се подобрява и свършва като първата .

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Нед 16 дек 2012 22:39

Един вид наще мапери са некъв страшен ташак щот нямат супер специален лицензиран софтуер за "пипане" на ЕКУ-та производство на ВАГ, Мак, Уаз и ЗАЗ (за производството на софуера говорим разбир'ш ли).. и САМО барат бууст, гориво, аванс, таблици, карти, сантасе, смесКи, семки и други селскостопански отрасли и си ебало майката. И си купуват дино стендове за тежест.. УЖАС!!

Потребителски аватар
stinbg
Двигател:

Мнениеот stinbg » Пон 17 дек 2012 0:30

yms написа:Първата част е голяма глупост . Втората започва по - добре , в средата се подобрява и свършва като първата .

Винаги ще се намери РАЗБИРАЧ, който да обясни с факти и задълбочени познания същността на нещата ...

Колега Iago - не те карам да вярваш на каквото и да било, но ще се разочароваш ако разбереш колко си прав в действителност ... Колко "тунери" имат стенд и знания освен онези трупани в гаражния фолклор? Колко "тунери" имат права да пипат по колите и гаранцията да се запази? Колко "тунери" ще "чипосат" последен модел двигател за който няма още нищо в нета (примерно на Тата - индийската измислица)? Ти на това ли му викаш тунинг?

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пон 17 дек 2012 1:16

stinbg написа:
Винаги ще се намери РАЗБИРАЧ, който да обясни с факти и задълбочени познания същността на нещата ...

Колега Iago - не те карам да вярваш на каквото и да било, но ще се разочароваш ако разбереш колко си прав в действителност ... Колко "тунери" имат стенд и знания освен онези трупани в гаражния фолклор? Колко "тунери" имат права да пипат по колите и гаранцията да се запази? Колко "тунери" ще "чипосат" последен модел двигател за който няма още нищо в нета (примерно на Тата - индийската измислица)? Ти на това ли му викаш тунинг?

Не съм " разбирач " . Имам изградено мнение , на базата на дългогодишни контакти с хора занимаващи се професионално , точно с това .
Разделът , в който пишеш е " Силов тунинг " , а не " За и против силовият тунинг " . Ако не ти харесва го пропусни . Ако имаш собствени , по - добри стандарти как се прави , направи фирма - докажи ги , вместо да храчиш по другите .
Би ли споделил , кои могат да " тунинговат " гаранционни автомобили без да отпадне гаранцията .
До сега не съм видял Brabus , Carlsson , Gemballa , ABT , ...... да тунинговат TATA , Geely , BYD , ... Следвайки твоята логика ги заплюваме и ги затваряме .
Виждам обаче , че ти си " навътре " в нещата . Би ли споделил с аудиторията , какво е " тунинг " , как се прави и най - вече кой може да го прави .

Последна промяна от yms на Пон 17 дек 2012 1:37, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
GTI_16VT
Автомобил: 1997 Golf mk3 20 Jahre
Двигател: 300+ whp TDI

Мнениеот GTI_16VT » Пон 17 дек 2012 1:19

Ти пък от къде падна,че да ни светваш имало ли било тунери в БГ????
Еми кой мислиш настройва 9,10,11 секундните коли,12,13 сек дизели и т.н,да не би от космоса да им слагат софтуер.Верно ли си мислиш,че за всяка една кола има готови чипове и работата е копи-пейст??? Това,че 80% от пишман маперите работят по този принцип,не значи че и останалите са ламери кат теб.И не ТАТА ами луноход от 2020г като попадне на правилното място ще се чипоса,защото се прави от човек,който разбира ,а не от такъв който копира

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 17 дек 2012 10:31

Брато, преди да коментираш колега погледни гаража му и цвета на никнейма му. Той не случайно е оранжев цвят. Той много добре знае какво е 9 секундна кола и кой ги мапва.

Потребителски аватар
GTI_16VT
Автомобил: 1997 Golf mk3 20 Jahre
Двигател: 300+ whp TDI

Мнениеот GTI_16VT » Пон 17 дек 2012 10:36

Поста не се отнасяше за колегата YMS,а за разбиркото по-горе :да:
Просто сме писали по едно и също време и ме е изпреварил :)

Потребителски аватар
stinbg
Двигател:

Мнениеот stinbg » Пон 17 дек 2012 11:00

yms написа: Разделът , в който пишеш е " Силов тунинг " , а не " За и против силовият тунинг " . Ако не ти харесва го пропусни .

Темата в която пиша е "лош ЧИП тунинг" и съм писал точно по темата и не мога да разбера какво се палите толкова. Като си вярвате - чипосвайте се, никой не ви спира. Аз само изразявам мнение за да може средно-интелигентен човек незапознат с това понятие "чиптунинг" да разбере защо така някаква кола спира да върви и се чупи след тунинг и защо друга върви повече, но не за дълго. За всички останали разбирачи поста ми не се отнася - те си знаят всичко от кухнята и защитават някаква си тяхна позиция предимно с празни приказки, както се вижда. Ако имате нещо аргументирано обяснете на всички за да си преценят желаещите струва ли си това упражнение или не, вместо да обяснявате аз какъв съм и какъв ми бил кода и колата.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пон 17 дек 2012 15:26

Зададох ти прост въпрос , но не отговори .
Този , който трябва да даде аргументирано мнение си ти .
Тези , които четат и пишат в този раздел , са хора правили , правещи или планиращи да правят нещо по колите си и търсещи , споделящи съвети , опит . Ние си вярваме . Дали приказките ни са празни или не , се вижда . Ако не ти харесва си е твой проблем . Можеш да не четеш и пишеш в раздела .

Върни се в “Силов тунинг”