мнение за монтаж на бутилка
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: мнение за монтаж на бутилка
Стените са дебели ама ще изгние от към гърловината и по-точно заварките и.Аз също не бих я монтирал така,още повече щом закона може да ме гони в това отношение.И не виждам кое точно е по-безопасното в случая?
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
закона не забранява подобно нещо
ако чета правилно
Явно всеки сам си преценява, за мен по-безопасно е да е вън, не че не съм карал кола с бутилка вътре, но тук поне ако има изтичане на газ от бутилката ще е навън, а не в колата

Явно всеки сам си преценява, за мен по-безопасно е да е вън, не че не съм карал кола с бутилка вътре, но тук поне ако има изтичане на газ от бутилката ще е навън, а не в колата
- Iezekil
Да,няма да разбереш че има изтичане.А ето да си препрочетеш закона.
Чл. 89. (1) Към резервоара за газ се монтира херметичен кожух с изключение на случаите, когато резервоарът е монтиран от външната страна на автомобила и устройствата му са предпазени по подходящ начин от замърсяване и вода.
Чл. 89. (1) Към резервоара за газ се монтира херметичен кожух с изключение на случаите, когато резервоарът е монтиран от външната страна на автомобила и устройствата му са предпазени по подходящ начин от замърсяване и вода.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Моето Уно 6 години се движеше с пура 25 л на мястото на резервоара, захваната с 2 шини 25х2.5, с обтегачи шпилки М8. Не е проблем статичното натоварване, а динамичното - при скокове по дупки и неравности претоварваниятя са значителни. Между шините и бутилката подлагам стар пистов ремък, за да не се протрива бутилкта и да ръждяса. Проблеми с корозия няма.
- vanko_VW
- Двигател:
Iezekil написа:Да,няма да разбереш че има изтичане.А ето да си препрочетеш закона.
и кое са му устройствата колега?
аз го четох няколко пъти и не разбирам в кое е забраната?
Да устройствата са му предпазени от замърсяване и вода
а за изтичане бъди сигурен, че се разбира, минал съм по-този път, повярвай ми
- Iezekil
Не съм казал,че не си.Всеки има право на избор,аз споделих моя,а ти твоя.
Моята бутилка също е на мястото на резервната гума-вътре в купето под багажника.Ако постигнеш тоя ефект при теб-да я облечеш от всякъде като с леген,ще е същото.Въпреки това при мен има ръждясване точно на "гърловината" така да се каже,при теб би трябвало да е по-зле.
Що се отнася до "устройствата му"/на резервоара/,аз разбирам под това евро клапана,сондата,кранчетата и всичко монтирано на самата бутилка.То и друго няма какво да се разбира.
Моята бутилка също е на мястото на резервната гума-вътре в купето под багажника.Ако постигнеш тоя ефект при теб-да я облечеш от всякъде като с леген,ще е същото.Въпреки това при мен има ръждясване точно на "гърловината" така да се каже,при теб би трябвало да е по-зле.
Що се отнася до "устройствата му"/на резервоара/,аз разбирам под това евро клапана,сондата,кранчетата и всичко монтирано на самата бутилка.То и друго няма какво да се разбира.
- vanko_VW
- Двигател:
Iezekil написа:....
Да така е, всеки си решава сам, и в крайна сметка закона позволява подобно нещо, нали?
- Iezekil
Да,поволява,ако не се явява бутилката най-ниска част от колата,ако при макс. натоварване е на повече от 20см. от асфалта и ако устройствата му са на сухо ....тогава да!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
И къде ще е евросондата ?
Точно за това ти казах, че това си е мое мнение и мое решение, да не си слагам бутилката вън от колата...на ладите като резервоара им е вътре в багажника какво? Ами на аудитата 80ките е пак зад седалката....на голф 3 примерно резервоара видял ли си какъв е....от какъв материал
Точно за това ти казах, че това си е мое мнение и мое решение, да не си слагам бутилката вън от колата...на ладите като резервоара им е вътре в багажника какво? Ами на аудитата 80ките е пак зад седалката....на голф 3 примерно резервоара видял ли си какъв е....от какъв материал
- vanko_VW
- Двигател:
Аз бях да тук, с радиото не ми се спори 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Сменям станцията...виж сега, пичове сме тук и трябва да си помагаме...изразих мнение, наистина аз съм виновен, защото мнението ми е по-остро от на колегите....казвам ти да си я направиш хубаво....сложи ламарина насам натам да я позакриеш по възможност поне от предната част....една ламарина например да се пусне да я пази от въздушната струя и камъчета. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vucata написа:И къде ще е евросондата ?
Да приемем,че ще е на същото място кото при вътрешния монтаж...В т.нар."херметичен кожух"-пластмасовата кутия с капак която се монтира около сондата на газовата бутилка и която не върши никаква работа ако местата за влизане-излизане на тръбичките за газта не са облечени с тръба и изведени извън купето.Щото идеята на въпрос.ното нещо е,ако има изпускане на газ,да я изкарат навън.
При вънщния монтаж,същата кутия пази "устроиствата" от външно влияние.
Колкото,до усилването на захващането на бутилката и евентуална изработка на някакъв щит-определено е добре да се направи.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Със сигурност ще изгние първо колата а после бутилката:)))
КОфти е само като се набие с боклуци сондата и искаш да спреш газта примерно. Шпилка осмица издържа над 200 кг.
ПОдът е тънък според мен, и от там може да дойде проблем. Да играе бутилката и т.н
КОфти е само като се набие с боклуци сондата и искаш да спреш газта примерно. Шпилка осмица издържа над 200 кг.
ПОдът е тънък според мен, и от там може да дойде проблем. Да играе бутилката и т.н
- vanko_VW
- Двигател:
Гергин написа:Със сигурност ще изгние първо колата а после бутилката:)))
Тъкмо мислех да пиша някой по-разбираш да каже колко издържа шпилка 8 или 10мм, Благодаря колега
Сондата ще бъде облечена е някъв кожух който да я предпазва

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
vanko_VW написа:Гергин написа:Със сигурност ще изгние първо колата а после бутилката:)))
Тъкмо мислех да пиша някой по-разбираш да каже колко издържа шпилка 8 или 10мм, Благодаря колега
Сондата ще бъде облечена е някъв кожух който да я предпазва
Занимавах се с вентилация и спокойно бих казал, че издържа и двойно, но да не вземе да пробва някой.
Не слагай кожух, колега горе също те бе посъветвал. Ще събира боклуци, влага и т.н. По добре я остави така и прецени как да завъртиш гърлото, да е максимално на завет, както се казва.
КОлкото до бомбата, за която често се споменава, ще кажа, че ако някой не знае нещо е добре да чете и пита, преди да се изказва крайно.
Последна промяна от Гергин на Сря 19 дек 2012 12:04, променено общо 1 път.
Върни се в “Автогазови уредби”