Пасат Б5 1,8 125 к.с. моля колега за помощ РЕШЕН ПРОБЛЕМ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 1,8 125 к.с. моля колега за помощ РЕШЕН ПРОБЛЕМ
Колеги насочете ме към решаване на проблема наскоро купих Пасат 1,8 125к/ADR мотор при рязко подаване на газта на тихи обороти мотора заглъхва и след това се изфорсирва ,забелязал съм че преди дросел клапата има някаква пластмасова траба ще я нареча в която влизат 2 маркуча 1 от пластмасата на двигателя за под картерните газове а др.идва от горе между смукателния колектор от разпределител, но при мен на входа за др.клапата са запушени отворите и маркучите висят откачени като чели са скъсани но не знам как не са срязани като разядени,та възможноли е от там да прекъсва на рязкото подаване на газта ,нови свещи даржи обуроти не тепе не прекъсва само при рязко подаване на т обуроти.Благодаря предварително.
Последна промяна от didoo174 на Съб 29 дек 2012 10:58, променено общо 2 пъти.
- Tiboron73
- Автомобил: VW Passat 3B6 1 8T 150HP
- Двигател: AWT 2002
Re: Пасат Б5 1,8 125 к.с. моля колега за помощ
Здрасти колега,и аз имам подобен,да не кажа същият проблем с моят Пасат 1,8 125к/ADR мотор.При подаване на газ на която и да е предавка, дори когато е загрят,забива за 1-2 секунди и после отлепя.Пиши ако си отремонтирал проблема.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Този за картерните газове може да не го закачаш, другия е хубаво да се смени и да се закачи. Почистваш хубаво дросела и дебитомера, запушваш хубаво отвора за маркучите за картернита газове. Проверяваш дали нямаш някой друг макруч, който да е пробит и да смуче въздух. На няколко места има едни тънки маркучи, с текстилна оплетка които също гният и създават проблеми. Провери и тях
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,днес смених и двата маркуча и ги закачих на мястото си но проблема остана на тихи при рязко подаване забива на газ и на бензин но на бензин по слабо се усеща но го има а как се чисти дебитомера разглабя се там дето се закрепва с 4 болчета ли,а дроселовата клапа я гладаха маистори и казаха чее чиста нямаше никакви нагари
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Замери налягането на горивото може да не е достатъчно. Тоя съм го ял със служебната кола. Ефекта 1:1. Бензиновата помпа работи но не с необходимото налягане. Не стига достатъчно гориво и при подаване на газ в първия момент колата забива муцуната и после се наема ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи при диагностика на VAG-COM се установи че температурния датчик с номер < 078 919 501 B с син цвят > работи но показва грешни стойности ,кагато го свалих се указа че е спукан и бърка всичко,сложих нов на EPS 1.830.260 цвят тъмно зелен същия само че на друга фирма и всичко се управи и на гас.