Инфо за фибран!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 14 ное 2006 22:15

Evtoo написа:Ами май това ще е :wink:
Другото нещо, което ме притеснява, е че като наредя целия под с блокчета общия товар на плочата на терасата ще се увеличи, а това не е за подценяване като се има в предвид, че съм иззидал всички стени с 20см блокчета. Но мисля, че няма да има проблеми :wink:

Като сложиш фибран и по-дебела замазка също няма да е много леко.Вярно с ФИБРАНА наистина ще е изолирано ама и цената е друга.А ИТОНГА е изолация спрямо тухлите ама спрямо фибрана е 5-6 пъти по слаб за една и съща дебелина :!: Така че ако искаш нещо по сигурно 8 см. фибран и дебела замазка.Не разбрах колко точно см. е разликата между двата пода?

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Вто 14 ное 2006 22:18

wili98 написа:колега изолирай тавана.. остави пода.. не е толкова важен.,.. и дървен паркет там върши работа...

Колега та аз от тавана започнах:) Блока ми е тухлен и влага почти няма как да ми се образува а и съм си сложил голяма алуминиева козирка, която ме пази от всичко :twisted:

Потребителски аватар
Evtoo
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Вто 14 ное 2006 22:31

Rabbit_TDI написа:
Evtoo написа:Ами май това ще е :wink:
Другото нещо, което ме притеснява, е че като наредя целия под с блокчета общия товар на плочата на терасата ще се увеличи, а това не е за подценяване като се има в предвид, че съм иззидал всички стени с 20см блокчета. Но мисля, че няма да има проблеми :wink:

Като сложиш фибран и по-дебела замазка също няма да е много леко.Вярно с ФИБРАНА наистина ще е изолирано ама и цената е друга.А ИТОНГА е изолация спрямо тухлите ама спрямо фибрана е 5-6 пъти по слаб за една и съща дебелина :!: Така че ако искаш нещо по сигурно 8 см. фибран и дебела замазка.Не разбрах колко точно см. е разликата между двата пода?

Ами вече незнам а случайно да знаеш каква му е цената на този дебелия фибран 8см. Все пак бюджета ми е ограничен :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 14 ное 2006 22:58

Ми варти ми се цифрата 11-12 лв. ама за квадрат ли беше или за едно парче което е половин квадрат ще те излъжа.Иди до някой по-голям склад за стройтелни материали и попитай.Отдоло под тебе остаклена ли е тераста или не?

Потребителски аватар
Evtoo
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Вто 14 ное 2006 23:37

За сега не е остъклена, но и съседите ще я правят пролетта.

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 14 ное 2006 23:39

wili98 написа:колега изолирай тавана.. остави пода.. не е толкова важен.,.. и дървен паркет там върши работа...

А,паркет на терасата :gruebel ми звучи като научна фантастика :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 15 ное 2006 1:41

Ми изчисли колко ще ти излезнат двата варианта и ако Фибрана е осезаемо по-скъп и саседите наистина ще остакляват слагай Итонг-а.Но пак ти казвам ако разликата между двете плочи е 10 см на теб ти трябва 6 см. Фибран или Итонг(тоя вариант вече е зор с Итонг),3-4 см. циментова замазка по вазможност с армировъчна мрежичка и плочки отгоре,а не 10 см Фибран :idea: Успех с ремонта :wink:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Сря 15 ное 2006 10:41

колега Evtoo .. ФИБРАН са на околовръстен път с/у ОМВ Бояна .. на 200м. от мястото на месечните срещи на клуба .. :wink:

Потребителски аватар
Evtoo
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Сря 15 ное 2006 10:44

rado_mit написа:колега Evtoo .. ФИБРАН са на околовръстен път с/у ОМВ Бояна .. на 200м. от мястото на месечните срещи на клуба .. :wink:

Благодаря ще бъде проверено още тази седмица :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 15 ное 2006 13:43

Това че да се изолира пода не е толкова важно, е пълна глупост.
Фибрана както и всички производни се произвеждат и продават от производителите на кубически метър, след което се режат по желание на клиента:) Само информативно да ви кажа че по света за изолация се смята 20 см с характеристики като на на фибрана (Фибран е търговска марка.:)
Колега, просто е задължително да имаш изолация на пода, освен ако врата и прозореца към стаята няма да ти останат. Фибран+мрежа+замазка е добър вариант. С итонга също, самоче той не е толкова добра изолация. Аз много бих си направил - итонг + корк и става амброзия, но корка е скъп :(

Върни се в “ОФФ-Топик - други”