Колеги, може ли да се сложи 6 степенна скоростна кутия на пасат Б4 и какво трябва да направя?
Благодаря предварително
пасат Б4 как да сложа 6 степенна кутия ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: как да сложа 6 степена кутия на пасат Б4
Моооже!
Трябва да си произведеш 6-степенна скоростна кутия.
Трябва да си произведеш 6-степенна скоростна кутия.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Имам познат с голф3 ABF с 6 степенна кутия от дизелова четворка 

- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колегата GTI_16VT неговата МК3-ка е с 6 степенна която е сложил на 1.9TDI
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Може ама са цифра и аз мисля за 6-та че много бързо свършва оборотомера на 5-та 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б4 как да сложа 6 степенна кутия ?
Винаги съм се чудил, какъв е смисъла от такива занимания?
Търси се ефекта - "шест е по-голямо от пет", или наистина има някакво практично приложение?
Търси се ефекта - "шест е по-голямо от пет", или наистина има някакво практично приложение?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
znainainai написа:Може ама са цифра и аз мисля за 6-та че много бързо свършва оборотомера на 5-та
има 5-степенни кутии, дето оборотомера ти няма да свършва. Помисли за такава от тди- има два вида общо взето , много ще ти се удължат предавките с тях
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lozko81 написа:Колеги, може ли да се сложи 6 степенна скоростна кутия на пасат Б4 и какво трябва да направя?
Благодаря предварително
С какъв мотор е В4. За какво ти е това упражнение.
Ако е с 1.8Ми според мен ще за губиш на 100% въртящия момент. Това се прави на мошни двигатели.
- pe6kata
- VW експерт
И що да губи въртящ момент?!
На бензинов Б4, 6-степенна от бензин ще пасне перфектно като предавателни числа.
В момента правя кутия от 2кутии, 6-степенни, бензинова и дизелова, така че да се получи нещо средно м/у двете като предавателни числа. За пасат б3/б4.
Ако колата не е мощна, и не чупи скорости, няма нужда от 6-степенна. 5-степенната дава голямо разнообразие от предавки и от съчетаването им..
На бензинов Б4, 6-степенна от бензин ще пасне перфектно като предавателни числа.
В момента правя кутия от 2кутии, 6-степенни, бензинова и дизелова, така че да се получи нещо средно м/у двете като предавателни числа. За пасат б3/б4.
Ако колата не е мощна, и не чупи скорости, няма нужда от 6-степенна. 5-степенната дава голямо разнообразие от предавки и от съчетаването им..
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
pe6kata написа: В момента правя кутия от 2кутии, 6-степенни, бензинова и дизелова,
Пешка, може ли малко повече инфо?
Какви са изходните кутии? И те ли са били 6-степенни, или са стандартни 5-ички
И ако са били 6-степенни - от какво са?
Ако са 5-скоростни - как смяташ да реализираш удължаването на валовете и укрепването в края им.
Въпроса живо ме интересува, защото и аз смятам да правя подобна дивотия, ама за сега ме спират едни 27 причини, първата от които е свободен финансов ресурс

- pe6kata
- VW експерт
виждал съм подобно удължаване, но поне в тоя вариант в който го видях, не ми допада.
Говоря за 5-степенна кутия да се преработи така, че да стане 6-степенна.
Не е невъзможно да се направи читаво- мислил съм по този въпрос. Според целите ще се подберат такива скорости и диференциал, така че да се добави още една предавка (а 02А кутиите по отношение разнообразието и възможността за замяна на части са страхотни)
Има няколко типа 5-та предавка (0.836, 0.795, 0.756, 0.743, 0.717). Слага се къса 5-та (0.836, 0.795) и за 6-та се ползва дълга 5-та (0.756, 0.717) Имам идея и как да направя самото монтиране.
Не виждам обаче смисъл от цялата работа. Има 02А кутии, които са максимално възможните стокови както къса, така и дълга, няма смисъл от по-къса или по-дълга, освен ако колата не е някое напомпано зверски тди.
А между тия две крайности има каквито искаш варианти. С пренареждане обаче, стоково няма кутия, която да ми хареса
Аз ще слагам 6-степенна не заради 6-та предавка, а заради здравината и. Носи на много повече нютони.
Едната кутия е от 1.9тди голф4 116 помпа-дюза, другата кутия е от голф 4 вр6 24в, все са си 6-степенни оригинално.
Едната кутия ми идва прекалено дълга, другата - прекалено къса. Ще ползвам диференциала на дизела с предавките на бенизниовата.
кажи какво целиш?
Говоря за 5-степенна кутия да се преработи така, че да стане 6-степенна.
Не е невъзможно да се направи читаво- мислил съм по този въпрос. Според целите ще се подберат такива скорости и диференциал, така че да се добави още една предавка (а 02А кутиите по отношение разнообразието и възможността за замяна на части са страхотни)
Има няколко типа 5-та предавка (0.836, 0.795, 0.756, 0.743, 0.717). Слага се къса 5-та (0.836, 0.795) и за 6-та се ползва дълга 5-та (0.756, 0.717) Имам идея и как да направя самото монтиране.
Не виждам обаче смисъл от цялата работа. Има 02А кутии, които са максимално възможните стокови както къса, така и дълга, няма смисъл от по-къса или по-дълга, освен ако колата не е някое напомпано зверски тди.
А между тия две крайности има каквито искаш варианти. С пренареждане обаче, стоково няма кутия, която да ми хареса

Аз ще слагам 6-степенна не заради 6-та предавка, а заради здравината и. Носи на много повече нютони.
Едната кутия е от 1.9тди голф4 116 помпа-дюза, другата кутия е от голф 4 вр6 24в, все са си 6-степенни оригинално.
Едната кутия ми идва прекалено дълга, другата - прекалено къса. Ще ползвам диференциала на дизела с предавките на бенизниовата.
кажи какво целиш?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата е 1.9 тди 110коня с чипа е около 130коня
- pe6kata
- VW експерт
това не го броя за напомпан дизел.
с кой код на кутията си
обикновено на тди на пасат е CTN и още един дето е на 3.15диф, но на къси скорости.
Ако не ти е АSD кутията, просто си намери такава. Може и леко да качиш височината на гумите
с кой код на кутията си
обикновено на тди на пасат е CTN и още един дето е на 3.15диф, но на къси скорости.
Ако не ти е АSD кутията, просто си намери такава. Може и леко да качиш височината на гумите
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Колко ти харчи колата сега извънградско? И колко мислиш, че ще падне надолу разхода?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата харчи около 6,5 на 100 със скорост 130 км/ч.
не знам с какъв е кода на кутията а що се отнася до цолажа съм с 15-ки 195/60/15
Колега виждам че ги разбираш работите, едни момчета в една борса ми казаха че кутия от Голф4 1.9 тди 116коня става идеално без никакви проблеми и без преправяне свалям моята и слагам новата та се питам истина ли е или не
pe6kata написа:това не го броя за напомпан дизел.
с кой код на кутията си
не знам с какъв е кода на кутията а що се отнася до цолажа съм с 15-ки 195/60/15
Колега виждам че ги разбираш работите, едни момчета в една борса ми казаха че кутия от Голф4 1.9 тди 116коня става идеално без никакви проблеми и без преправяне свалям моята и слагам новата та се питам истина ли е или не