На 7-ма страница се спомена, че който иска да отива да живее в Холандия, което не виждам с какво е лошо.
Ще разнообразя темата и ще споделя, че като посетител на най-голямото VW събитие на Worthersee тази година, по мое мнение, а и на всички други, които бяхме там, ХОЛАНДСКИТЕ VW-та бяха като цяло най-добре подготвените и най-красивите автомобили на това място, където се събират над 120'000 фена от цял свят. До един перфектни.

http://shrani.si/f/2B/fp/1tDs0Gmd/wsee2012rallye016a.jpgПо темата за марихуаната за лечебни цели при тежко болни пациенти мисля, че трябва да се допуска. За тези, които могат да четат на английски - ето едно интересно четиво, което предлага една теория как големите фармацефтични гиганти са в основата на борбата за криминализиране на марихуаната през последния век, тъй като навремето това е било достъпно и ефикасно лекрство за доста болести:
http://www.whiteoutpress.com/articles/q12012/does-marijuana-cure-cancer617/Излизат аргументи, че който пуши марихуана, започва хероин, защото двете са свързани. Връзката каква е? Първо едното, после другото. Ама никой не гледа, че тези които започват хероина пият преди това и алкохол. Връзката марихуана-хероин е същата като алкохол-хероин. Само дето психологически ги възприемаме различно, защото марихуаната е забранена, хероина също, но алкохола не е. Т.е. откъм забрана алкохолът отива в друга група.
Други казаха, че не искат по улиците шофьори под въздействието на марихуана. Според мен шофьорите под въздействието на алкохол са много по-опасни, но алкохол се продава навсякъде и на всеки. Обаче не всеки пие и кара. Защо смятате, че всеки ще пуши и ще лети, както се казваше в една поговорка?
Всичко е въпрос на личен избор. Трябва да се гледа обективно на фактите.
А за тези, които се притесняват за децата си - разбирам ги. Като си помисля аз какъв съм бил. Ама дали е марихуана или алкохол - все тая. Ако детето ти няма достъп до марихуана, то със сигурност има достъп до алкохол. Кое ще го спре да го употребява? Родителите му пият алкохол. Сигурно пушат и цигари. Алкохол и цигри се продават (дори и на малолетни). Значи всички деца пият и пушат? Сигурно.