Колко газ Ви харчат колите:

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Колко газ Ви харчат колите:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 дек 2012 18:00

i.e.i написа:
Нали не вярваш, че автомобилът ти може да гори 8.7 градско и то газ

Май може :да:
В къщи имаме такава и рядко стига до 9.5-10(качествен трафик) ,а на дълго не може да качи до 7/100 ,както и да се кара.

Нека първо да уточним за ГИ ли става въпрос? И второ - как така не може да гори повече от 7? На магистрала с каране 140-150 колко гори?
Иначе методиката с досипването до пълна бутилка съгласен ли си, че е неточно. Щото аз с доливане особено лятото такива фантастични разходи съм засичал, че и сам не си вярвам :lol:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 18 дек 2012 18:11

за ГИ ли става въпрос

Сигурно има ,но аз не съм виждал с друга.Лятото ходих с нея до Гърция на море(100км спазване на ограничение)+останалото колкото може,с климатик-6.9.И върви доволно за това "моторче"

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 18 дек 2012 18:26

писах и аз писал го е и колегата стефанчо
Кола на ГАЗ се засича по-следния начин:
1.Празна бутилка
2.Отиваш и сипваш 40литра газ, при мен е толкова, горе-долу(зависи от газостанцията)
3.Караш до като УГАСНЕШ и да речем, че си изминал 400км
4.Значи колата ти гори 10л./100км.
5.Другото засичане при ГАЗ-та няма, поне за мен

Аз лично какво правя, днес съм сипал 10лв. и до петък ще ги изгоря, което ще рече че ще си изпразня бутилката, в петък ще пътувам и ще напълня до горе(около 40л.), ще карам до като угасна и ще видя какъв разход ще даде, но ще измина около 500км или 8л./100км.

Ако някой не е разбрал пак да пита, а всъщност няма ли колега който работи на бензиностанция или газ....... да внесе малко светлина в темата

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 18 дек 2012 18:35

ivo_555 написа: Точно пълно-празно е правилния термин/начин

Празна бутилка-пълниш-караш-пак празна.
Щото пълното трябва да е от празно,а не от допълвано примерно.
И щото не е необходимо да е пълна като правиш засичането.Слагаш 20лв от празна и става полу пълна или полу празна,за това не е правилно да се казва пълно-празно.

Ванко,за 10лв. винаги гори повече отколкото като сипеш за 20лв.Многократно съм го пробвал.

Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tsapo » Вто 18 дек 2012 18:37

Лично аз не съм седнал да Ви лъжа и баламосвам, че колата ми е супер произведение на изкуството. Но на всяко зареждане нулирам километража и я засичам. Правя го без пропуск. И дали съм зареждал от празно до пълно или от 1/4 до макс. не съм се натъквал на космически разлики в разхода и т.н. С 30лв. за цена на литър 1,35лв. минавам 280км. градско ( + - ) няколко километра. Който иска да вярва :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 дек 2012 18:38

С ГИ ли си, колега?
Въпросът не е във вярата, а в правилното засичане. Наясно съм, че нямаш изгода да лъжеш, понеже ти сам сипваш гориво в колата си.

Последна промяна от stefan4o на Вто 18 дек 2012 18:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tsapo » Вто 18 дек 2012 18:40

stefan4o написа:С ГИ ли си, колега?

Да, съжалявам, че не съм го уточнил.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 дек 2012 18:42

Това е доста съществена подробност. Защото ако например при мен има разход 11-12/100 само на газ, палене и каране на газ, а ти имаш 8.7 газ и още литър и отгоре бензин... нещата са близо 1:1 :beer Една част от времето при ГИ се кара на бензин и то точно тая част, когато колата гори най-много.
Съвсем отделно, че ако се кара на къси разстояния с ГИ може да ти гори и 5/100 газ, тъй като през 70% от времето караш на бензин.Говоря принципно, не че при теб е така. :012:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 18 дек 2012 18:47

Tsapo написа:Лично аз не съм седнал да Ви лъжа и баламосвам, че колата ми е супер произведение на изкуството. Но на всяко зареждане нулирам километража и я засичам. Правя го без пропуск. И дали съм зареждал от празно до пълно или от 1/4 до макс. не съм се натъквал на космически разлики в разхода и т.н. С 30лв. за цена на литър 1,35лв. минавам 280км. градско ( + - ) няколко километра. Който иска да вярва :beer

Разход 7.9 в Сф може да го докараш само с Астра 1.4 - 1.6 нощем по оковръстното. Ако ще и с ГИ да си... Даже ГИ-то трудно ще го накараш да работи с бедна смес...
VW и Seat не са от икономичните коли, бензиновите имам предвид. Ако беше Клио 1.2, по-може да стане, ама пак е трудно под 8.5.
Инак тук е като в рибарски форум! :applause:

Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tsapo » Вто 18 дек 2012 18:48

stefan4o написа:Това е доста съществена подробност. Защото ако например при мен има разход 11-12/100 само на газ, палене и каране на газ, а ти имаш 8.7 газ и още литър и отгоре бензин... нещата са близо 1:1 :beer Една част от времето при ГИ се кара на бензин и то точно тая част, когато колата гори най-много.
Съвсем отделно, че ако се кара на къси разстояния с ГИ може да ти гори и 5/100 газ, тъй като през 70% от времето караш на бензин.Говоря принципно, не че при теб е така. :012:

Сега ще излезе, че споря ( не е така ) Но 90% от случаите чакам да прехвърли на газ и тогава тръгвам. По-скоро по ниския разход може да идва от това, че колата почва да работи на газ при вече позагрял двигател ( над 30 градуса ) Всички знаем, че когато двигателя е студен гори доста.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 18 дек 2012 18:51

Точно това си мислех,че ще напишеш,че чакаш да загрее и километрите ти на газ са реални...Няма да споря,все пак 1,4 двигател сигурно гори 5 извънградско.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 дек 2012 18:52

Tsapo написа:

Сега ще излезе, че споря ( не е така ) Но 90% от случаите чакам да прехвърли на газ и тогава тръгвам. По-скоро по ниския разход може да идва от това, че колата почва да работи на газ при вече позагрял двигател ( над 30 градуса ) Всички знаем, че когато двигателя е студен гори доста.

Не бе, човек, не съм казал, че спориш. 1-во начинът ти на засечка не верен. Второ не беше казал с каква кола караш. Трето с АГУ няма как да направиш такъв разход, освен ако не подгряваш на място на бензин. Идеята ми е, че като си сметнеш и бензина, дето го гориш, хората се цъклят като мен на тая цифра 8.7, а то реално като сложиш литър-литър и половина бензин и то става... пак като при другите, дето караме само на газ mhihi

Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tsapo » Вто 18 дек 2012 19:00

stefan4o написа:
Tsapo написа:

Не бе, човек, не съм казал, че спориш. 1-во начинът ти на засечка не верен. Второ не беше казал с каква кола караш. Трето с АГУ няма как да направиш такъв разход, освен ако не подгряваш на място на бензин. Идеята ми е, че като си сметнеш и бензина, дето го гориш, хората се цъклят като мен на тая цифра 8.7, а то реално като сложиш литър-литър и половина бензин и то става... пак като при другите, дето караме само на газ mhihi

Възможно е да смятам грешно. Човек се учи цял живот.
Само да те попитам с какъв двигател си ?

Важното е да харчат толкова колкото ни устройва.
Споровете са излишни :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 дек 2012 19:44

Tsapo написа:
Важното е да харчат толкова колкото ни устройва.
Споровете са излишни :beer

Съгласен съм с написаното. Аз съм с Джета с 1.6 ABU с карбуратор.

Потребителски аватар
spears
Автомобил: VW VENTO
Двигател: 2.0 16v ABF

Мнениеот spears » Вто 18 дек 2012 22:47

Абе колкото му газ сложа не го връща АБС-а си го яде като закуска особено сутрин студен :screwy :Mr Green Fun

Върни се в “Автогазови уредби”