Пасат Б3 Г60 1.8 проблем с оборотите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Пасат Б3 Г60 1.8 проблем с оборотите

Мнениеот pe6kata » Вто 18 дек 2012 11:50

brad4edat написа:Привет :)

Незнам вие как го четете, ама аз няколко пъти го препрочитам и има разминаване в описанията за пинове 1-4.

Незнам ти как го четеш? За мен няма разминаване

Код: Избери всички

м/у 1-4 при отаваряне на клапата от 0% до 25% съпротивлението трябва да е константа,
при отваряне от 25% до пълно отваряне, съпротивлението трябва да се променя

Код: Избери всички

1-4 плавно открьиват заслонку на 1/4 сопротивление постоянное, потом меняется

Ок, хванал си тпс-а , но предвиди, че може и проблема ти да е на друго място

Потребителски аватар
Sah0to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sah0to » Вто 18 дек 2012 18:52

Благодаря за предложенията колеги, ще я погледна като имам време.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 18 дек 2012 19:05

Привет колеги!

Ясен е моя ТПС, че едната ми пътечка е тръгнала да хваща гората на някъде! За се га обаче колата се успа, ще следя тези дни, когато застудее пак да видя дали ще мирува.

Какво мислите за стрития графит и каниколита?
Даже сега ще забъркам и ще пиша дали е проводимо и има ли ефект, когато засъхне.

И аз това си мисля, че е възможно да е оплескан превода от книгата, както и да е:)

Така-така, направих набързо експеримента.
Значи взех някакъв обикновен молив дето ми попадна и стрих на много ситна прах около 3см. от графита му. Намерих и каниколит на Loctite. Капнах 2-3 капчици от лепилото и изсипах и разбърках хубаво и бързо графитната прах. Получената кашичка я намазъх на пистичка върху бакелитов клеморед, за да съм сигурен, че основата е ел. непроводима.
Лошото е че в къщи имам един много Китайски-китайски мултицет, с който е невъзможно да се замери никакъв точен волтаж и съпротивление. Пуснах го на прозвъняване. Лекичко протърках горния слой на изсъхналата пътечка и на разстояние около 6-7 мм. между двете сонди на мултицета са чу прозвъняването.
Според мен обаче този Loctite е прекалено гъст-желиран. Утре мисля в работилницата да експериментирам със течен си каниколит и ще замеря съпротивлението с точен мултицет.
Ясно ми е как точно се отлагат и правят такива пътечки, учил съм го и съм го правил и чудесно знам, че такива самоделни пътечки са бошлафработа и няма да са нито много трайни нито е ясно с какви точно стойности ще се получат. Но си мисля, че за хептен крайни случаи и малки износвания е възможно и да свършат работа. Ще ги продухам и на 100* с пистолет за топъл въздух;)
Може би ще свършат работа и за нагревателите за стъкла.

Утре ще докладвам отново

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 18 дек 2012 20:30

и зашкури с водна шкурка да е гладко,та да не се прецакат четците.Колкото до способа,в темата чийто линк ти дадох има и оправяне на ТПС по съвсем друг и ефикасен метод.
Твоя не беше зле,но аз когато бях на твоето място подходих по друг начин.Първо си купих само плочката на старо,скоро и цяло моно си взех.Но понеже съм суеверен някак си,още си карам със стария :screwy

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 18 дек 2012 23:26

Ама аз нищо не съм оправял по TPS-а, просто само го предлагах тва с забърканата смес, като някакъв авариен вариант :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 19 дек 2012 7:46

Тц,щом си наместил напрежението си карай и си свиркай.Монота се намират лесно.Има една обява за 30лв,ко му плащаш-ТПС-а ли,стъпковото ли,дюзата ли.И 50лв. да е-ще ми продадеш дюзата за 20 и пак си на далавера...

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пет 21 дек 2012 20:14

Направих и опита с каниколит и графит. Получава се пътечка със съпротивление около 250-300ом, което не е хич малко :))) Демек не става :mrgreen:

Върни се в “Passat”