Към настоящите и бъдещи родители

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 15 ное 2006 9:56

One написа:....абе многознайко вируса на хепатит Б и С се
предава по кръвен път и чрез телесните течности...

Е и, кво от това, дай да не се ваксинира ме ли?!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 10:03

yossarian написа:
.....

ПРИМЕР ЗА ТЕБ
1975 година в Япония забраняват всякакви ваксинации на деца под 3 години от 17-то място по смърност при децата , още на следващата година става втора в света по липса на смърност при децата.......

Edited by Bratt

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Сря 15 ное 2006 10:05

Според мен е безсмислено да спорите...
За и против могат да се изтъкнат и за двете тези.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 15 ное 2006 10:08

Господа медицината не е хоби, ако има лекари да споделят мнение ако не просто НЯМА СМИСЪЛ. Замислете се от последствията при неправилни изказвания и т.н.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 10:12

L&R написа:Господа медицината не е хоби, ако има лекари да споделят мнение ако не просто НЯМА СМИСЪЛ.

точно така, но нали се сещаш ,че лекарите на това ги учат - ваксината е здраве , и са много малко тези дето се замислят какво всъщност правят, защо след като посtавят ваксина на детето твърде често има ако не директни то странични усложнения от най-различно естество..
слава богу има и лекари които се замислят и са напрвили съответните изследвания и проучвания, и както казах с началото на темата - ако искате - поинтересувайте се , а не веднага анатема и т.н, а за "умните" изказвания просто no comment

Последна промяна от One на Сря 15 ное 2006 10:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 ное 2006 10:12

yossarian е доста близо до тая област макар и не точно лекар мисля че е много наясно. оттам-> доста съм склонен да му вярвам. а не че не се е подплатил с доста други работи освен само ровене по нета... :roll:

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Сря 15 ное 2006 10:12

Ото Кац написа:Според мен е безсмислено да спорите...
За и против могат да се изтъкнат и за двете тези.

Напълно съгласен! Напоследък доста се спори за и против ваксините. Форумът на БГ Мама е красноречив пример за ескалация на този спор ( което ме подсеща, че винаги съм се чудил защо тук са забранени политическите теми, при положение че например в тази страстите са много по разгорещени :wink: ) Иначе има доста по щадящи ваксини от тези, които здравната каса в момента поема и се използват масово при децата. Например в тази за ДТК, съставката за коклюша провокира доста силно проявяването на алергията към белтъка на кравето мляко. Говоря и от личен опит.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 10:14

vaskoto1 написа:yossarian е доста близо до тая област макар и не точно лекар мисля че е много наясно. оттам-> доста съм склонен да му вярвам. а не че не се е подплатил с доста други работи освен само ровене по нета... :roll:

д да видях как прави разликата за хепатита yossarian от там и от други предимно заядливи негови постове си правя извода , че по добре да си трае

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 ное 2006 10:19

за това че се заяжда постоянно-и аз съм му правил забележки и не ми е приятно като почне да се дърля-но това е друга бира.
дразнили сме се взаимно-както и да е...
но конкретно в случая го подкрепям-One-и аз мисля че говориш глупости-просто много лековерно си приел нещата. задълбай се (ама безпристрастно!) и ще видиш че не си прав.
подпушил си се за тва ама медала винаги има 2 страни. не казвам че ваксинацията е 100% супер, хипер и без каквито и да е лошотии но брат-без нея, повярвай, по зле е... :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 10:28

vaskoto1 написа: но конкретно в случая го подкрепям-One-и аз мисля че говориш глупости-просто много лековерно си приел нещата. задълбай се (ама безпристрастно!) и ще видиш че не си прав.

Васко повярвай ми , проучил съм въпроса в продължение на 10 години и ако това може да е лековерно...ОК
няма да те питам кои точно са глопостите написани от мен , защото те уважавам твърде много за да те излагам по точно тази тема
vaskoto1 написа:не казвам че ваксинацията е 100% супер, хипер и без каквито и да е лошотии но брат-без нея, повярвай, по зле е...

това го кажи на стотиците пострадали родители само в Бг

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 ное 2006 10:30

не можеш да ме изложиш-щото аз от тва не разбирам ама хич... :bleh1
но все пак твърдя че си приел лековерно нещата... :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 10:40

ОК нека да завърша
С тази тема целях не да провокирам спорове или каквото и да било , а просто при желание на който и да е от Вас да види и скритата истина за васкините и да направи това което той смята за правилно.
както казах- сега с интеренет , човек може да прочете и да се информира безкрайно много за разлика отпреди 10 години, защо да си затваряме очите и да не погледнем отвъд това което избират да ни кажат ? Нека което съм написъл е глупост , нека да не е вярно дори, но истината е съвсем друга. Догмите винаги са пречили на човечеството , но не са го спирали ....спомнете си Коперник , Галилей... а не щопа с "те такова животно нема"

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 15 ное 2006 10:55

One написа:ОК нека да завърша...

Глей сега, за разлика от теб, мога да ти обесня конкретно механизма за създаване на ваксина и механизма по който тя създава имунитет в организма. И това не защото съм чел форума нам си каква мама, а защото ми се е случвало да имам професионално отношение. Ако можеш отговори конкретно, какъв е механизма по-който се хомеопатията може да премахне създаден имунитет. Ще можеш -дръжки!

Дори ако ваксините убили хиляди са спасили живота на миларди - предпочитам тях! Ако пептид от ваксина предизвика алергична реакция у някого, то живия причинител на заболяването ще го убие със сигурност.

...
Edited by Bratt

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 15 ное 2006 10:58

yossarian написа:Глей сега, за разлика от теб, мога да ти обесня конкретно механизма за създаване на ваксина и механизма по който тя създава имунитет в организма. И това не защото съм чел форума нам си каква мама, а защото ми се е случвало да имам професионално отношение. Ако можеш отговори конкретно, какъв е механизма по-който се хомеопатията може да премахне създаден имунитет. Ще можеш -дръжки!

Дори ако ваксините убили хиляди са спасили живота на миларди - предпочитам тях! Ако пептид от ваксина предизвика алергична реакция у някого, то живия причинител на заболяването ще го убие със сигурност.

....

браво, браво, въпреки, че съм на мнение, че по принцип лекарите обичат да прекаляват с употребата на лекарства, живот и здраве като си имам дете не бих го лишил от еди коя си ваксина, щото мисля по-иначе, просто риска някак си е неоправдан
Нямам медицинско образование, за да кажа, че мойто мнение е по-добро от това на някой лекар

Edited by Bratt

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 15 ное 2006 11:17

......

да според мен за дадено лекарство не може да се каже вредно ли или не ако не мине някъв период (примерно 10-20 години) след употребата му , и тогава по някъкъв начин да се установи дали е врено или не.

Edited by Bratt

Последна промяна от bobo7 на Сря 15 ное 2006 11:19, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”