Пасат Б3 не загрява
Пасат Б3 не загрява
Когато пътувах предния път беше около 3-4°С и автомобила ми рядко минаваше границата от 70°С температура на двигателя и парно естествено почти нямаше. Скоро пак се очертава пътуване при доста по-ниски температури. Замислил съм близо половината от черната пластмаса под преднатю броня да я покрия с нещо. Въпросът ми е с какво?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б3 не загрява
Най-добре е да смениш термостата, а иначе за покриването - картон, обвит с найлон, за да не се разпадне от водата, с една идея по-незабележимо ще е - черен найлон, който да залепиш за решетката или го хвани със свински опашки - няма да падне, защото насрещният въздух ще го натиска. 

Колега, виж тези теми свързани с термостата, защото най-вероятно там е проблема:
viewtopic.php?f=5&t=166274&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=1&t=27559&hilit=+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82
Иначе преди да сменя моя термостат този проблем зимата го решавах с картон, чувал и т.н. пред радиатора, тъй като все не ми стигаше времето за смяна на термостата. Попадна ми някакъв Вернет (уж френски) и сега температурата извън града е около 80 градуса, а в града 90. Разбира се това не е перфектно, но на този етап карам така.
viewtopic.php?f=5&t=166274&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82
viewtopic.php?f=1&t=27559&hilit=+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82
Иначе преди да сменя моя термостат този проблем зимата го решавах с картон, чувал и т.н. пред радиатора, тъй като все не ми стигаше времето за смяна на термостата. Попадна ми някакъв Вернет (уж френски) и сега температурата извън града е около 80 градуса, а в града 90. Разбира се това не е перфектно, но на този етап карам така.
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Явно ще се окаже слабо място тази охладителна система на нашите коли.Вече съм се отказал да правя каквото и да било понеже всичко е въпрос на време.Първият път когато ми се скапа термостата и остана отворен го смених с нов и нещата се оправиха за период от 1.5г.Държеше си перфектна температура 90гр. няма лято няма зима.След година и половина като се скапа и този термостат реших да си купя оригинален от представителството на фолксваген в София за скромната сума от 60лв. като си мислех,че ще ми изкара поне 3-4г. да ама не и този термостат след година и половина даде фира.Сега съм с поредният 4-ти поред термостат които вече не е в час и стрелката извън грацко при по студено време си пада до 80гр. а при по продължителни спускания си отива и към 70-те градуса.Уточнявам,че и температурата в казанчето на антифриза съм я мерил с цел да видя дали стрелката не ме лъже с показанията но не ме лъжеше при 90 и малко се включваше перката на първа степен.Профилактично съм сменил и черният датчик които е за стрелката с оригинален пак от фолксваген за скромната сума от 45лв. всички спойки в таблото са презапоени начело със стабилизатора на напражението и всичко си е точно.Просто стигнах до извода,че оригиналните части вече не са такива като преди години защото си пазия още оригиналният термостат с който е излязла колата от завода марка BEHR TOMSON които няма нищо общо с този BEHR TOMSON който се продава по магазините за авточасти за смешни пари начело с другите ментета термостати.Явно,че ще минавам на варианта с картона долу на бронията колкото и да не ми се иска тъй като вече незнам какъв термостат да си купя който да ми изкара поне 5-6г. и да не се занимавам с този проблем.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Ако спускането е по-дълго и се пускаш на скорост с над 1800-2000 оборота, то няма горене и двигателят почти не отделя топлина - само от триенето, което не е нещо съществено. Зимата като си пуснал парното да духа охлаждаш охладителната течност и двигателя. Напълно нормално да спада температурата при спускане.
Ментета много, смени магазина и късмет със следващия! 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Да уточним,че термостат е проблема е ясно.Странното е,че и на 70 градуса трябва да имаш парно.Говоря за бензинов двигател.
При дълго спускане на обороти,за дизел е нормално парното да охлади мотора..но на 70 градуса пак трябва да има парно.Така че освен термостат има и друг проблем- с парното.
Иначе хубави термостати са на късмет.Аз карам от 4 години може би с най-евтиния възможен.
При дълго спускане на обороти,за дизел е нормално парното да охлади мотора..но на 70 градуса пак трябва да има парно.Така че освен термостат има и друг проблем- с парното.
Иначе хубави термостати са на късмет.Аз карам от 4 години може би с най-евтиния възможен.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
За да спасиш временно положението може да ползваш парче опаковъчна хартия за фотографска хартия. От някое фото студио/център би трябвало да ти я подарят. Тя е черна от едната страна и е с добро непромокаемо покритие,а и е достатъчно дебела. Правил съм го преди години, точно в студено време/в една лапавица по Коледа на път за Варна/ и имаше много добър ефект. По спомен бях покрил почти около 2/3 от частта на решетката пред радиатора и това ми осигуряваше около 85 градуса в движение на извън градско. Преди да направя така описаната операция, парното едва даваше някаква слаба топлина.
Иначе е ясно, че термостата е за смяна.
Иначе е ясно, че термостата е за смяна.
Днес ме предаде и задното амортисьорче на багажника. Имаше една тема, че ставали някви други( по спомен от Алеко) ако някой се сеща нека ми прати линк. Искам да си ги сменя и двата.
Колега, по въпроса за амортисьорчето на задната врата, виж тази тема на втора страница. Там се твърди, че амортисьорче от Алеко става за Голф 3, за Пасат не е казано. Ето темата:
viewtopic.php?f=11&t=175158&hilit=%D0%B2%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%B5%D0%BC%D0%B8+%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8
Иначе на моя Голф, пръта на въпросното амортисьорче разпробих с дрелката и сега като вдигна вратата, поставям във въпросния отвор гвоздейче и така застопорявам вратата отворена. За да не го загубя гвоздейчето съм го вързал с връв към вратата. Разбира се така вратата се отваря по-трудно, предвид липсата на подемна сила от амортисьорчетата, но за мен вратата на Голфа не е чак толкова тежка. Голям плюс на тази проста техника, е че при силен вятър и изобщо, вратата с гвоздейчето се фиксира много здраво.
viewtopic.php?f=11&t=175158&hilit=%D0%B2%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%B5%D0%BC%D0%B8+%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8
Иначе на моя Голф, пръта на въпросното амортисьорче разпробих с дрелката и сега като вдигна вратата, поставям във въпросния отвор гвоздейче и така застопорявам вратата отворена. За да не го загубя гвоздейчето съм го вързал с връв към вратата. Разбира се така вратата се отваря по-трудно, предвид липсата на подемна сила от амортисьорчетата, но за мен вратата на Голфа не е чак толкова тежка. Голям плюс на тази проста техника, е че при силен вятър и изобщо, вратата с гвоздейчето се фиксира много здраво.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
От алеко стават,мисля бяха 500нм. но трябва да се сменят горните накрайници,те са на резба.От голф са същия размер но по-слаби-350нм.Обаче мисля,че нямаха голяма разлика в цената,москвичовите са 15лв,пасатски има по 16.