Слънчев панел за зареждане на акумулатор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vihren1
Автомобил:
Двигател:

Слънчев панел за зареждане на акумулатор

Мнениеот vihren1 » Сря 21 ное 2012 2:21

Наскоро си купих слънчев панел за зареждане на акумулатор:

http://www.ebay.com/itm/180774512193?ss ... 1497.l2649

Обаче вместо обещаните 18 волта дава само 7.8 ваолта, а аз милиамперите е съвсем зле 5-10.
Мерил съм го с два уреда и преди седмица на обяд в слънчево време.
Искам да питам ако някой ползва такова нещо да сподели как е, защото ше искам от китайката да ми връша парите които дадох към 34 долара

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Re: Слънчев панел за зареждане на акумулатор

Мнениеот stinbg » Сря 21 ное 2012 10:20

Би трябвало да ти го подменят китайците, евентуално ще си платиш транспорта само. Иначе идеята не е лоша, но ми се струва слабичко това панелче да зарежда акумулатор, пък дори и 42Аh. По-скоро ще поддържа някакво напрежение в него ако е стар и трудно пали, но в такъв случай инвестицията в нов би била по-разумна.
Ако все пак мислиш да зареждаш наистина акумулатора с цел икономии на гориво, вземи поне 30 вата панел, за да имаш 20-25 гарантирани, което би дало 2 А ток и евентуално би "заредило" донякъде акумулатора или поне ще го държи във форма ако не се ползва 3-4 дена.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 21 ное 2012 18:29

Ами питайте бе хора :screwy 34 долара са ти 50+лв...колко български сайта искаш да ти пратя,за да си купиш по-евтино от тук.

Отделно,видимо е че си крайно незапознат с тази материя,което не е проблем.За да се зарежда батерия,оптималния ток,който трябва да се подава е около 10 % от капацитета на батерията (това са по книга нещата,6-8% е достатъчно) та 62 Аh трябва да ти дава 6.2 ампера ток,което е приблизително 80 вата (при 13 волта),значи ти трябва 80 ватов панел.Сещаш ли се,тоя колко слаб е :kissy:

С този,можеш да си заредиш телефон,Ipad и т.н. и НИЩО повече. Този е 0.6А което значи,че можеш да го ползваш единствено да ти компенсира отечка,един вид превенция на батерията да не се скапва.

Отделно тия 18-19 волта ги дават на отворена верига (без товар) ако ти пада толкова много,значи имаш прекъсната верига,защото при товар и слънце не може да падне под 12 волта...трудно де.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пон 17 дек 2012 23:53

Доста от новите автомобили при транспортиране ползват соларни панели . Причината е , че дори колата да е угасена , пак има консумация . Панелът я покрива . Така акумулаторът не се изтощава .

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 18 дек 2012 20:33

Я кажете откъде може да се купи тука в бг слънчев панел на сносна цена,върти ми се една идея да ползвам шибидаха да монтирам под стъклото му един панел така и така не го ползвам.Обаче дали ще има ефективност че стъклото е на една мрежа направено то зимата е ясно че и слънце няма да има мн де .Като размери нещо 30*60см горе долу с колко елемента ще мога да го оплътня това място.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 19 дек 2012 0:07

Да ама няма как да го сложа най отгоре-ще го гепнат,ще се пре*бе от сняг и дъжд,и горе не е плоско а леко извито.

Потребителски аватар
peyu
Автомобил: Passat B7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Сря 19 дек 2012 2:14

fox_vt написа:Да ама няма как да го сложа най отгоре-ще го гепнат,ще се пре*бе от сняг и дъжд,и горе не е плоско а леко извито.

Реално е по-добре да се купи от БГ. Поради много причини една от която е гаранцията. Проблема с местоположението на соларния панел се решава лесно, ако имаш шибедах.
Друг вариант е да сложите 2 на сенниците от външната страна. И в крайна сметка се замислете трябват ли ви изобщо? Аз ползвах такъв това лято като ходих до Испания, акумулатора ми е нов, но имам грешка в инсталацията и ако не запаля колата 4-5 дни няма почти никой в него. Та като кацнах в София (след 15дни), голфчето запали все едно съм го карал от Испания до БГ. Хайде успех!

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 19 дек 2012 12:52

Я покажи какъв имаш колко пари откъде такива неща ме интересуват,аз не ми трябва да зареждам акуто с него,трябва ми да компенсира утечките.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 19 дек 2012 13:13

Дай те цени и възможности от къде може да се закупи такова нещо от БГ,аз мисля да го сложа под стъклото на шибидаха,което е много добър вариант,акумулатора ми е 62Ач. :idea:

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Сря 19 дек 2012 13:58

На Илиенци съм виждал да се продават такива панели

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 19 дек 2012 19:17

Ех това илиенци дайте и нещо за провинцията де mhihi mhihi

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 20 дек 2012 8:21

fox_vt написа:Ех това илиенци дайте и нещо за провинцията де mhihi mhihi

Не е нужно да ходиш:http://elektronikabg.com/form/1/kontakt.html

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 20 дек 2012 10:36

Тука цените са добри.Само не знам как ще прекараш кабелите,как ще го закрепиш и дали няма тоя шибедах да направи така,че да не работи панела,защото съм забелязал,че са доста по-прозрачни отгоре,тия които фабрично са с фв.Но все пак мисля,че ще ти е по-голям проблема със закрепянето.И не очаквай да работи на 100 %.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 20 дек 2012 11:08

feikot написа:Тука цените са добри.Само не знам как ще прекараш кабелите,как ще го закрепиш и дали няма тоя шибедах да направи така,че да не работи панела,защото съм забелязал,че са доста по-прозрачни отгоре,тия които фабрично са с фв.Но все пак мисля,че ще ти е по-голям проблема със закрепянето.И не очаквай да работи на 100 %.

С две думи да не се занимавам :idea:

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 20 дек 2012 12:02

Имаше едни тарикатски , като размер някъде две педи на една педя, слагаш го отпред на таблото и кабела е с букса- мушкаш я в запалката , така се "зарежда" акуто ,макар и бавно .Това решение се ползва масово при олдтаймери ,лодки,каравани и пр. Тока е достатъчен да "възстанови" в + акуто и да държи в кондиция и готовност пр.средство .Ще проверя къде съм го гледал в нета ...
П.п. нещо такова прим. http://www.fritz-berger.de/fbonline/__s ... tnerid=34H
или нещо малко по-мощно и голямо : http://www.solarzellen-shop.de/12v24v-s ... solar.html

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”