Мнение за бойлер Аристон и Stielbel eltron

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнение за бойлер Аристон и Stielbel eltron

Мнениеот passatdriver » Чет 19 май 2011 17:52

http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... 100-H-1,8K на това нещо съм се спрял за сега .Надежден ли е според вас има учудваща гаранция нещо което ме впечатли. Гледах българските ел дом но с тази пластмасова тръба за топлата вода никак не ми се ще . Предложете и други варианти изискванията са следните : 80-100 литра хоризонтален , да е монофазен с мощност 3 КВ бих дал и 500-600 лева но да знам за какво ги давам

http://www.balmax.com/rub.php?sr=1&r=26&r1=53 с тези как ви се струват ?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Мнение за бойлер Аристон и Stielbel eltron

Мнениеот fox_vt » Чет 19 май 2011 18:14

Колега първия бойлер е доста интересен особенно с титаниевия водосъдържател но според мен 1,8 кв ще са малко на 100 литра вода.Един 80 литров бойлер от старите се води бавно нагряващ със 2 кв нагревател а бързонагряващите са със 3 кв.Е освен ако не бързаш със затоплянето и.И защо пише че е хоризонтален или може би снимката не е както трябва :roll: .Колкото за вторите аз съм със проточен само че на теси 7 кв ин лайн,лошото при тях е че ти трябва специален дифузьор за мивката (при мен беше включен в комплекта) и специална душ слушалка за проточен бойлер.Което пък освен икономия на ток има и икономия на вода със 50 % но ще трябва да забравиш за слушалките тип тропически дъжд,тези със многото функции и батериите със термо елемент.Аз моя го взех заради неограничената топла вода по всяко време и заради това че квото ползваш това плащаш,щото при обикновенните колкото и да има изолация все има загуби които са излишно харчене на ток.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 19 май 2011 19:59

За по евтините варианти на аристон съм чувал че не са много сполучливи. Специално за този модел нищо не мога да кажа.
Бойлерите на елдом мисля че не са лош вариант. За предвидения бюджет може да си вземеш с неръждаем водосъдържател.
За проточните бойлери на теси - има такива по 9kw които работят под налягане и имаш топла вода навсякъде и не трябват специални смесители :)
Ако ще е проточен препоръчвам трифазен на сименс :да:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 19 май 2011 20:41

Погледни този модел! До колкото знам няма аналог на пазара.
Два каскадни водосъдържателя (титаниево покритие) и два нагревателя.
Еко функция със самообучаващ се програматор, следящ те кога ползваш активно топлата вода и според това управлява бойлера кога и колко да нагрява.
Възможност за вертикален и хоризонтален монтаж.
Както и доста странна за бойлер, но практична форма - плосък е.
http://boileri.zaotoplenie.zora.bg/cata ... velis_100/

http://www.aristonbaltic.com/files/711/ ... d_2010.PDF

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Чет 19 май 2011 22:30

e сега вече тотално се убърках това с този програматор ми звучи добре но де да знам давайте предложения за хубави бойлери

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 20 май 2011 10:06

Този Аристон от първия ти пост също е от ЕСО серията, т.е. с програматора.

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Съб 21 май 2011 19:09

в крайна сметка купих 80 литра немски със учудващите 10 години пълна гаранция дори на всеки 12 месеца от фирмата си идват за тяхна сметка на профилактика http://www.balmax.com/product.php?sr=1&r=31&r1=57&p=230

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Съб 21 май 2011 19:52

не си згрешил с избора.. 10та година ползваме 80л Стиебел Елтрон - без топла вода за минута не сме останали, а за проблеми и дума да не става.. много добър бойлер..

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Чет 20 дек 2012 20:07

Пичове и аз сондирам, какъв бойлер да купя. Двама души ще го ползваме, кухня и баня. Харесъл съм си Аристон: https://www.boileri.bg/productv/197/ariston-obemen-boyler-shape-premium-v-1-8k.html
Теси не ги броиме, за Дипломат разбрах, че вече само името им е останало. Стибе-то 80л. е над 1200лв. Горене-то не ми харесва на външен вид. Гледам Аристон-ката може да се програмира и т.н. + 7г. гаранция, а има и външен вид. Таааа, какво мислите, за въпросния модел ? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 20 дек 2012 20:42

Само да вметна че Дипломат са китайци отвсякъди.Варненските са ЕЛДОМ инвест и няма нищо общо между двете фирми .За Горение само хубави неща съм слушал.Относно ефтините аристон - само лоши.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 20 дек 2012 22:03

mely написа:Само да вметна че Дипломат са китайци отвсякъди.Варненските са ЕЛДОМ инвест и няма нищо общо между двете фирми .За Горение само хубави неща съм слушал.Относно ефтините аристон - само лоши.

Дипломат предлагат и Български бойлери :wink: Елдом са с пластмасова тръба на топлата вода иначе като цяло са добре :да:

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Пет 21 дек 2012 7:50

Хъм, хъм. Значи каквото и да си взема, трябва да се набия 70-100лв за да ми го монтира оторизиран техник, иначе гаранция франция ? Да избирам между Дипломата, Горенето, а Аристонката която съм харесал е среден клас. Въпроса е, че трябва да изглежда и добре, защото няма да е скрит, а ще е на много видно място.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 21 дек 2012 7:53

имам подобен аристон, моделът е Велис обаче, 80 литра
пак е красив, пак е направен в Китай, засега добре се държи и еко функцията е доста икономична...

Потребителски аватар
byi
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AHF

Мнениеот byi » Пет 21 дек 2012 8:23

Според мен най-добрия вариант проточния бойлер. Ако имаш трифазен ток слагай един 18kw stiebel eltron, ако нямаш трифазен мисля, че монофазен може 12kw да се сложи :oops: . Аз вкъщи ползвам 18kw от тази марка и съм супер доволен от него. Много бързо ще забравиш за огромните бойлери 80-120-200л. :beer
Успех,

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 21 дек 2012 9:08

houzeboy написа:Хъм, хъм. Значи каквото и да си взема, трябва да се набия 70-100лв за да ми го монтира оторизиран техник, иначе гаранция франция ? Да избирам между Дипломата, Горенето, а Аристонката която съм харесал е среден клас. Въпроса е, че трябва да изглежда и добре, защото няма да е скрит, а ще е на много видно място.

Абе махни го този дипломат бе.Много добри отзиви има и по формите за бойлерите на Светльо Шишков.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”