Какво е това превозно средство...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво е това превозно средство...

Мнениеот Петър Петров » Вто 18 дек 2012 22:35

Да де, това е ясно, въпроса е, че въобще не е екологично :idea:

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Сря 19 дек 2012 21:13

Ясно ми е че няма екологични батерии.Какво имаш предвид че нещо не ми е ясно.
Идеята е да е изгодно за личния бюджет...

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 19 дек 2012 21:45

Мисълта ми е, че тия коли не са по-екологични от масовите в момента като цяло, защото масовото мнение е, че са екологични. За по-евтино, по-евтино е, ама не много, има още какво да се желае

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Сря 19 дек 2012 22:00

Да така е. То не се знае като се скапят батериите (батерията си има някакъв живот все пак)и колко ще е евтино но то е друга тема. Интересно е устройството и идеята която ще се развива явно.
И все пак не трябва да сме черногледи. Хората се опитват да направят нещо градивно ако и първите опити да не са с гръмовиден ефект :)

Последна промяна от Jovany на Чет 20 дек 2012 21:20, променено общо 1 път.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 19 дек 2012 22:23

Съвсем не съм черноглед, както писах вече, чакаме да ги развият :beer

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 20 дек 2012 0:58

Извинявам се за мнението ми, но кой нормален би тръгнал с тази п*** въшка в София?
С това да излезнеш на Цариградско или България е живо самоубииство!.
scare

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 20 дек 2012 16:26

Докато колите тежат по 2 тона, няма как да говорим за екологичност. С батерии или с петрол, все ще са неекологични. Мисленето ни е сбъркано. Хем искаме да пестим и да сме екологични, хем искаме да сме в мега лукс, комфорт и пространство. С това мислене, сметките няма как да излизат. За мен бъдещето е в малки електрически коли, захранвани не от ТЕЦ, ВЕЦ и прочие, а от АЕЦ. Една 500кг кола, спокойно има начин да превозва до 4 пътника и да изминава около 300-400км на ток на цена около 2-3лв/100км, стига да се лишим от някои екстри и комфорт. Последно в компания коментирахме това развитие на автомобилите и една мацка се изказа: Една кола ако не е голяма и да си тежи на мястото, то това не е кола. Тук идва грешката. Колкото повече килограми имаме, толкова повече енергия отива за движението на колата. Хули, с това автомобилче би било супер безопасно, ако всички се движат с такива малки колички. Иначе наистина си е самоубийство. :да:

Аз искам такова: Изображение

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 20 дек 2012 17:00

Колегата над-мен е много прав! Ако всички се съобразяваме, един с друг, и си правим компромоси и шофираме разумно, няма да има проблем, само в краен случай! В повечето случаи е коплекси, кой е с предимство и защо му е отнето.... но нека не навлизаме в друга тема!
Това автомобилче, лично на мен много ми харесва. Особено зимата, ще си пердаши с добри гуми макър и летни и ще харчи малко, идеален градски автомобил! :applause: Дано това да е бъдещето! А не 2 тона кола, да се чудиш къде да я паркираш, и да ти харчи 30 лева на 100км

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Чет 20 дек 2012 17:03

Спомнете си от физиката, когато две топчета се сблъскат - много повече отскача това с по малка маса. Т.е. такава малка кола с маса 500 кг е много по - опасна от друга тежаща 3 пъти повече

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 20 дек 2012 17:09

sp_konsulov написа:Спомнете си от физиката, когато две топчета се сблъскат - много повече отскача това с по малка маса. Т.е. такава малка кола с маса 500 кг е много по - опасна от друга тежаща 3 пъти повече

Имам предвид, всички коли да са малки. Когато се сблъскат 2 малки коли с приблизително еднаква маса, то пораженията ще са много малки. Силите, които се създават при сблъсък на 2 коли с тегло 1.5 тона всяка, са 3 пъти по-големи предполагам от 2 коли по 500кг. С годините автомобилостроенето е супер развито на вълна безопасност. Ще се имплементират всички знания в новите Ел. коли и жервтите ще се намалят значително.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Чет 20 дек 2012 21:25

hooligans написа:Извинявам се за мнението ми, но кой нормален би тръгнал с тази п*** въшка в София?
С това да излезнеш на Цариградско или България е живо самоубииство!.
scare

Не знам колега ))) Но аз съм го снимал от един доста висок пикап и верно не се виждаше. Особено когато го подминах и погледнах в огледалото ми то го нямаше возилото. И според мен е опасно малко. Не за друго ми много заспали по тея улици ма....у.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Чет 20 дек 2012 21:42

chefito написа:Докато колите тежат по 2 тона, няма как да говорим за екологичност. С батерии или с петрол, все ще са неекологични. Мисленето ни е сбъркано. Хем искаме да пестим и да сме екологични, хем искаме да сме в мега лукс, комфорт и пространство. С това мислене, сметките няма как да излизат. За мен бъдещето е в малки електрически коли, захранвани не от ТЕЦ, ВЕЦ и прочие, а от АЕЦ. Една 500кг кола, спокойно има начин да превозва до 4 пътника и да изминава около 300-400км на ток на цена около 2-3лв/100км, стига да се лишим от някои екстри и комфорт. Последно в компания коментирахме това развитие на автомобилите и една мацка се изказа: Една кола ако не е голяма и да си тежи на мястото, то това не е кола. Тук идва грешката. Колкото повече килограми имаме, толкова повече енергия отива за движението на колата. Хули, с това автомобилче би било супер безопасно, ако всички се движат с такива малки колички. Иначе наистина си е самоубийство. :да:

Аз искам такова: Изображение

Не знаеш колко си прав колега. На това което си описал му се вика грандомания и за жалост трайно е залегнала в много българи та било те богати или бедни. Пример - мой съсед кара BMW 740 IL. Няма лошо. Но какво става в един момент. Апартамента в който живее ремонт не му е правен от татово време-улюзгано всичко не е за разправяне. Естествено лимузината с много екстри и тежашта близо 2.5 тона си няма зимни гуми. Кара я по едно кръгче на заплата. И до морето ходи с автобус.
А като ме видя есента с голфа няма да ви кажа как ми се присмя...И на такова население как да му обясниш кое е прагматично, изгодно, и да ти върши работа. Да можеш да го ползваш не да заема само място пред блока за 3 коли...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 21 дек 2012 0:35

Малко било.. Ама като се разминете с ферари, дето е 3 пъти по-ниско, веднага отбивате от пътя да снимате с телефона за илядо лева :banghead:
Прост народ - слаба държава.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 21 дек 2012 0:40

Ivailo написа:Малко било.. Ама като се разминете с ферари, дето е 3 пъти по-ниско, веднага отбивате от пътя да снимате с телефона за илядо лева :banghead:
Прост народ - слаба държава.

Ти па като си толкова образован, що не се качиш в едно такова?
Ферарито е ниско, не малко. Въпроса е в габаритите, не в височината умнико :012:

Потребителски аватар
chavdar123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavdar123 » Пет 21 дек 2012 0:46

Сега ще наложат глоба на човека дето си го снимал, че кара със стари номера (освен ако не е имало толкова малки нови за него) :офф Иначе щеше да е някак яко ако бяха по достъпни тези колички и да можем да се предвижваме с тях градско, пък големите тучове да си останат за по-далечни предвижвания.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”