Преди 5 дни акумулатора ми навърши три години от както го купих: Банер 12V 55Ah "необслужваем".
До сега проблеми не съм имал с него, мотора е 2000сс 2Е 115к.с. Винаги е въртял добре.
Искам да обясня за понятието необслужваем, капачките на клетките са завити и отгоре е залепена лепенка,да не се изпарява от електролита иначе вътре си е най-обикновен електролит.Генератора ми е Валео 70А.
Напрежението което подържа е 13,8 - 14,2V.
акумулатор марки ?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: акумулатор марки ?
не знам братле ама щом има капачки начи е обслужваем,а ваденки имат сичките 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
vladovelin написа:Преди 5 дни акумулатора ми навърши три години от както го купих: Банер 12V 55Ah "необслужваем".
До сега проблеми не съм имал с него, мотора е 2000сс 2Е 115к.с. Винаги е въртял добре.
Искам да обясня за понятието необслужваем, капачките на клетките са завити и отгоре е залепена лепенка,да не се изпарява от електролита иначе вътре си е най-обикновен електролит.Генератора ми е Валео 70А.
Напрежението което подържа е 13,8 - 14,2V.
За да се води един акумулатор необслужваем трябва при нормална работа да покрива определени норми за консумация на вода. Това няма абсолютно нищо общо с типа на капака на кутията.
Необслужваеми се водят всички акумулатори с оловно-калциеви плочи без значение дали е с нормални вентили, Скрити вентили или капсулован капак.
- kc_3011
- Автомобил: VW Bora Variant
- Двигател: AUS 2000
toshara написа:Колеги,какво мислите за този акумулатор:
http://www.akumulatori.bg/140/Product/8 ... rmula#info
Моят е от този тип, на 5 год. но е на 62Ah. Миналата година се наложи да го заредя веднъж. В момента пак е на зарядното

Аз съм доволен, моя обаче не беше промоционален, не е от интернет магазин, а и това беше преди цели пет години

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз съм с такъв на Аудито, стартера ми е за рециклиране и свещите бяха за смяна, но въпреки това запалих на -13.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
toshara написа:Колеги,какво мислите за този акумулатор:
http://www.akumulatori.bg/140/Product/8 ... rmula#info
Колега, от сега те предупреждавам, че ще получиш колкото положителни, толкова и отрицателни мнения. Аз лично съм доволен от марката, на старата кола (Опел Кадетт) бях с една 55-чка, 5 години никакъв проблем, като последните месеци се палеше веднъж на 2 седмици (вече бях взел Пасата и карах него), сигурно и още щеше да изкара, но разбиха колата и го откраднаха

За тази цена, взимай и карай, м/у другото Януари щях да взимам такъв, но баш тогава бяха изчерпали количества (а бях на зор) та додадох малко и си взех Ексайд (тогава Монбата не беше на промоция и разликата беше малка)

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Здравейте, да попитам и аз нещо:
вчера сутринта запалих колата, че трябваше да я преместя на паркинга пред блока и днес като опитах да запаля нямаше никой.
Та сега евентуално си търся акумулатор - да ми препоръчате:
1. доставчик (магазин) от къде да го купя;
2. марка.
Четох по разни теми добри мнения за Varta. В акумулатори.бг пък дават 40 м. гаранция за Berga и 36 za Exide.

вчера сутринта запалих колата, че трябваше да я преместя на паркинга пред блока и днес като опитах да запаля нямаше никой.
2. марка.
Четох по разни теми добри мнения за Varta. В акумулатори.бг пък дават 40 м. гаранция за Berga и 36 za Exide.

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Exide ги продават доста добре в UK, което навява мисли за качествен продукт. Иначе лично от тези марки нямам наблюдения. бих препоръчал Topla, за купуване от къде, от кой град си или искаш on-line да купуваш?
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Exide доколкото знам са доста добра марка, американски. Въпросът е доколко са оригинални тези, които се продават по нашите магазини.
А Topla от къде могат да се намерят - става въпрос за Сф.
А Topla от къде могат да се намерят - става въпрос за Сф.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Преди пет дни акумулатора за който съм писал в началото на тази страница навърши 6 години безпроблемна работа.Попитах за цената му сега е с 20 лв повече от преди шест години.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
siso_k написа:Здравейте, да попитам и аз нещо:
2. марка.
Здравей колега,
точно над това ти мнение е моето от 2012 г., още съм със същият акумулатор, много съм доволен от него, от Януари 12 г., както го монтираха нов не е свалян от колата и никакви проблеми с паленото, миналата есен при рутинна проверка установих, че всичките ми подгревни свещи са изгоряли (и ги замених), колко съм карал с намален/никакъв брой подгреви не знам, но колата палеше и в доста студено, макар при Т под -10 градуса да се налагаше да въртя малко повечко, но акуто се справяше отлично.
П.П. Купих го от Акумулатори.бг. с 3 г. гаранция.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
siso_k написа:...А Topla от къде могат да се намерят - става въпрос за Сф.
акумулатори.бг, сливница/раковска на 50 метра от светофара по сливница посока сточна.
http://akumulatori.bg/120/Category/Topla
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Четири години вече с Exide Premium 72Ah от акумулатори.бг с три години гаранция и не съм имал никакви ядове. На всеки шест месеца трябва да минаваш през тях на рутинна проверка за да важи гаранцията. Не ми харесва само че е необслужваем.
siso_k написа: В акумулатори.бг пък дават 40 м. гаранция за Berga и 36 za Exide.
Съветвам те да не вярваш на такива дълги гаранционни срокове. Ще ти измислят куп причини за отказ.
Не съм забравил как ме въртяха, като маймуна говедата от уж известната фирма КИТ 93 и въпреки, че отидохме с опитен електротехник и им доказа, че акумулаторът е съхраняван неправилно не последва замяна.

Говорим не за какъв да е а за Banner от премиум серията им.
Такъв акумулатор се нарича "анемичен" и при голям студ върти, но не пали ако колата е дизел. Тоест не се изтощава, но все едно, че е скопен и сякаш няма мощност.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”