Моторно масло Приста.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Моторно масло Приста.

Мнениеот L&R » Сря 15 ное 2006 11:47

ArturDent написа: Аз съм от Русе и знам как го правят това масло.

Кажи ни как го правят де, тук има един колега кара с такова musura(само че синтетика).

***разделям темата за Приста

Последна промяна от L&R на Сря 15 ное 2006 16:31, променено общо 1 път.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 15 ное 2006 12:29

Съвсем нормално е да се сложи евтино масло след ремонт - така или иначе ще се изхвърли след 500-1000км!
Целта на това масло е да поеме стружките от неизбежната приработка на новите части и те да се изхвърлят с него.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: изхвърли маслото,защо

Мнениеот тръба » Сря 15 ное 2006 12:36

ArturDent написа:
aminohus написа:Маслото го сложих Prista 15W40 ,чисто ново.

Ти луд ли си !? :shock Аз съм от Русе и знам как го правят това масло. Само ще ти кажа че единственият човек, когото познавам в града да кара с това масло е шофьор на един бус Форд, най малко на 30 год. (собственост на фурна Па-Па). Та тоя Форд гори 1л./200 км (един литър масло на двеста километра) :shock :shock :shock . Качеството на маслото можеш да познаеш и по цената.
Аз пък от това най-съм доволен!Пробвал съм арали,валволини,кастроли...нннтц.само ПРИСТА!

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 15 ное 2006 13:24

и аз карам със същото- Приста Супер бензин -15W40 и колата си работи аналогично както с Кастрол, Арал и другите-ми доволен съм

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Сря 15 ное 2006 14:05

L&R написа:
ArturDent написа: Аз съм от Русе и знам как го правят това масло.

Кажи ни как го правят де, тук има един колега кара с такова musura(само че синтетика).

Маслото се прави основно от преработени масла, които се пречистват с т.нар. белилна пръст. Та вземат се разни отработени масла с неизяснен произход и вид (от транспортни фирми, сервизи промишлени предприятия и тем подобни) смесват се, пречистват се и ето ти Prista Super(Турбо, Екстра, XP, :lol: ). Отива търговеца във фабриката и казва трябва ми например "Приста Супер бензин -15W40", "ОК". Слагат се малко присадки и етикет "15W40" и е готово. Ако искаш пълна синтетика "0W40" - малко други присадки и съответния етикет - получаваш пълна синтетика.

По едно време маслото беше Texaco - Prista, но от известно време огромният надпис на Texaco беше махнат от фабриката? Защо ли?

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Сря 15 ное 2006 14:21

тръба написа:Аз пък от това най-съм доволен!Пробвал съм арали,валволини,кастроли...нннтц.само ПРИСТА!

Погледни по-горния ми пост.
Аз лично карам в момента с Мобил/Пълна синтетика за което съм сигурен че е оригинално, Преди карах и Кастрол до като бях сигурен, че е оригинално. Но пазара се наводни с ментета и минах на Мобил.

Когато купувате масло обиколете няколко магазина - цената не трябва да се различава повече от 10%, ако е по-евтино със сигурност е менте. Аз лично в сервиз никога не копувам наливно масло - много често е примесено с нещо евтино. Вземате един варел Кастрол например, отливате половината и допълвате с най-евтиното на Приста да речем и печалбата от 3~4 лв на литър, става 15.
:idea: 150% надценнка

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Сря 15 ное 2006 14:26

.....оопс забравих- щом си я докарал то там да ползваш 15W40, може вече да не ти пука с к'ва марка масло ще караш.

Както гледам колата ти вече е абюторентка, а моета още не е тръгнала на училище :lol:

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Сря 15 ное 2006 15:46

ArturDent написа:
aminohus написа:Маслото го сложих Prista 15W40 ,чисто ново.

Ти луд ли си !? :shock Аз съм от Русе и знам как го правят това масло. Само ще ти кажа че единственият човек, когото познавам в града да кара с това масло е шофьор на един бус Форд, най малко на 30 год. (собственост на фурна Па-Па). Та тоя Форд гори 1л./200 км (един литър масло на двеста километра) :shock :shock :shock . Качеството на маслото можеш да познаеш и по цената.

Напълно подкрепям ArturDent, Приста е възможно най-най-най-лошото масо на пазара и за това се ползва най-вече от хора, на които колите им харчат колкото бензин толкова и масло.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 15 ное 2006 16:11

ArturDent написа:.....оопс забравих- щом си я докарал то там да ползваш 15W40, може вече да не ти пука с к'ва марка масло ще караш.

Както гледам колата ти вече е абюторентка, а моета още не е тръгнала на училище :lol:

хехехе това беше добре стига да не избиваш комплекси :wink: Кой за каквото е имал възможност :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 15 ное 2006 16:46

Лично познавам няколко човека които си прецакаха двигателите със масло Приста преди няколко години. По-голяма част от тях са със руски коли и са купували от най-евтиното, та може и на менте да са случили,но е факт
ПС те сега със тексако джиджи биджи нещо, та сигурно са вдигнали качеството предполагам...

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 15 ное 2006 17:48

На старата ми кола сипвах Приста - 2-3литра на 1000км. Е верно че и потекваше малко ама маслото май не беше много читаво.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 15 ное 2006 18:19

В Русе главно таксиджиите ползват маслата на Приста, защото са най-евтините на пазара и отиват с литрите, едно средностатистическо такси гори литър масло до всяко ново зареждане с метан :lol:
Колкото до спирачната течност, не съм чул някой да е налял такава и да не е сменял гумички на помпата....скоро чух една история, не знам доколко измислена, как от някаква фирма закупили за всичките си машини спирачна/хидравлична течност като последвал апокалиптичен ефект

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 15 ное 2006 18:44

еми аз два пъти съм слагал 5w50 и немога да намеря разлика със сегашниq Castrol 0w60 за 120 кинта, не че няма, но при мен не се усеща. На някоя нова резачка на 10к км. сигурно ще има значение, но за парите си маслата на Приста са но.1

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 15 ное 2006 19:00

musura написа:за парите си маслата на Приста са но.1

:да:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 15 ное 2006 19:52

еми и аз карам с приста и не виждам нищо лошо в което. масло като масло и кастрол да сложа се тая, няма тази кола да си я вземам горе я. дали ще караш с приста 400 000 км или с кастрол 430 000 се ми е тая/дори и така да е, а не го вярвам/ най-малкото няма фалшификати на приста. имам около 50 000 км с приста- никога от това не съм има проблеми. нито пък със спир. им течност. еди коя си марак препоръчва еди ко е си масло и народа юрюш това е маслото за фауве. и някои някъде се черпи с паричките от вашата :wink: всеки да си слага каквото иска масло, но не виждам някой да е посочил защо кастрол например е по-добро от приста- някой реален довод, а не "щото е по-скъпо"

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”