Здравейте колеги
Откакто застудя май темата за акумулаторите става все по актуална.При мен проблема е следния - Пассат б6 2006г. дизел с акумулатор Варта 74ah отдолу пише че е произведен 5 месец 2008 година. Та палех си аз без проблеми и преди седмица паля и усетих че малко по трудно завъртя но си запали , вчера отклучвам сядам давам на контакт дотук всичко ОК трагвам да паля само леко помрадна ел. мотора и това беше. Иначе контролните уреди и плавоните светат вярно малко по слабичко ама все пак има някакви токове по батерията. Както и да е поръчах нов същия но въпросът ми е следния - Умира ли изведнъж акумулатор ???? Оня ден пали днес вече НЕ
Мерси колеги
Дойде времето да поговорим и за акумулаторите
- Ivaylichko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дойде времето да поговорим и за акумулаторите
Колега, има няколко теми за акумулатори. Погледни там.
Защо да е умрял!? Може просто да имаш някаква утечка, скоро да са забравяни фарове, да не е карана дълго колата, да е карана често на къси разстояния, отдавна да не е бил зареждан, да не ти работи алтернатора - един куп причини.
Зареди го напълно /със зарядно/ и тогава виж дали ще падне пак.
Зареди го напълно /със зарядно/ и тогава виж дали ще падне пак.
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
не е имало никакво консуматори , освен ако няма някъде нещо кето да дърпа ток но не ми се вярва според мене просто си му е дошло ремето. Така и така поръчах нов ще видим с него как ще ! Ако до месец време клекне и той тогава ще търся причината но надявам се да не се стига до там ....
А че колата не се кара много чести и то на къси разстояния си е вярно
А че колата не се кара много чести и то на къси разстояния си е вярно
Колега, ако всеки път когато се изтощи акумулаторът се купува нов, защо се продават толкова зарядни устройства?
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Защото си мисля че след 4тата година си му е време вече да започне да сдава багажа.... и има ли смисъл да го реанимирам побългарявам и т.н. за да изкара още 3 4 5 месеца или да си спестя всички мъки и да си вземма нов !
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Поне да беше взел друга марка за проба.
Моя го купих 2006 година и от тогава даже не съм го свалял.Мислех,че ще ме предава вече,ама нейсе.
Ккакто каза колегата,редно беше да му направиш първо една зарядка и да си измериш как ти зарежда алтернатора.След тези действия щяхме да се изкажем по-адекватно.
Моя го купих 2006 година и от тогава даже не съм го свалял.Мислех,че ще ме предава вече,ама нейсе.
Ккакто каза колегата,редно беше да му направиш първо една зарядка и да си измериш как ти зарежда алтернатора.След тези действия щяхме да се изкажем по-адекватно.