Фарове и зумер?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Фарове и зумер?
Колеги и аз искам да си сложа такъв зумер от 3лв. Със два извода.. Червения ако го вържа към бушон 3 (за осветлението на задния номер) А черния на 18 (бензиновата помпа) Ще свири ли на загасен мотор и включени габарити... По принцип помпата ми е изключена като карам на газ...
predat0r написа:Колеги и аз искам да си сложа такъв зумер от 3лв. Със два извода.. Червения ако го вържа към бушон 3 (за осветлението на задния номер) А черния на 18 (бензиновата помпа) Ще свири ли на загасен мотор и включени габарити... По принцип помпата ми е изключена като карам на газ...
Това ми звучи като ако налея дизел в бензиновия резервоар и набия дюзи и подгревни свещи дали ще запали. Взима се плюс от габарит в ключа за фаровете и маса от бутона на вратата.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
vladtod® написа:predat0r написа:Колеги и аз искам да си сложа такъв зумер от 3лв. Със два извода.. Червения ако го вържа към бушон 3 (за осветлението на задния номер) А черния на 18 (бензиновата помпа) Ще свири ли на загасен мотор и включени габарити... По принцип помпата ми е изключена като карам на газ...
Това ми звучи като ако налея дизел в бензиновия резервоар и набия дюзи и подгревни свещи дали ще запали. Взима се плюс от габарит в ключа за фаровете и маса от бутона на вратата.
От самия бутон или от кабела на бутона ??
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
От кабела след бутона...
- tubleron
- Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
- Двигател: AAM 1992
Здравейте Колеги,след като изчетох 400 поста от какви ли не форуми,пак не намерих отговор за поставяне на зумер който да ме устройва а именно : Да писка единствено и само при вкл. Фарове или габарити + отворена врата + ИЗВАДЕН контактен КЛЮЧ. Зумерчето е от Рено с 3 крачета. (Ако има някакво значение Радиото ми свири и без ключа да е в колата) Нека някой разбиращ от тоци да каже аджеба един път завинаги и да се знае,защото така Трябва и така пищи на всички коли с Оригинално поставен Зумер Поздрави
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Намери си VW реле №36

и действай:

и действай:

- tubleron
Не искам с реле 36 защото звука е ужасен,затова взех от Рено. И най после и аз един път да съм доволен. Вече имам зумер който прави "дин-дин" и пищи само при загасен двигател,отворена врата и ИЗВАДЕН контактен ключ
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
tubleron написа:Не искам с реле 36 защото звука е ужасен,затова взех от Рено. И най после и аз един път да съм доволен. Вече имам зумер който прави "дин-дин" и пищи само при загасен двигател,отворена врата и ИЗВАДЕН контактен ключ
Ами има за черпене ......
Сподели как стана

че и ние да си направим че и да имаме повод за черпене ...............
-
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.3
Колеги искам да ви попитам нещо имам си зумер в голф-а (2-ка) Обаче незнам как е свързан като затворя шоф.врата не спира да пищи докъто не изгасне плафона в купето как да го преправя да спира да пищи в момента в който затворя шоф.врата ??
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Най вероятно този които го е слагал го е вързал към крушката на плафона
Намери го къде е
после го вържи на ново като му вържеш единия краи към бушона на габаритите а другия към прекъсвача на плафона (ТОЗИ НА ГРЕДАТА МЕЖДУ ТВОЯТА И ЗАДНАТА ВРАТА).

Намери го къде е
после го вържи на ново като му вържеш единия краи към бушона на габаритите а другия към прекъсвача на плафона (ТОЗИ НА ГРЕДАТА МЕЖДУ ТВОЯТА И ЗАДНАТА ВРАТА).
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Сигурно си с плафон със забавено гасене, при него го има този ефект. Смени плафона с обикновен или сложи на шофьорската врата бутон с две клеми - едната за плафона, другата за зумера.
tubleron написа:Не искам с реле 36 защото звука е ужасен,затова взех от Рено. И най после и аз един път да съм доволен. Вече имам зумер който прави "дин-дин" и пищи само при загасен двигател,отворена врата и ИЗВАДЕН контактен ключ
би ли дал информация като номера на това реле от рено или нещо с което мога да го намеря?
- tubleron
maina написа:tubleron написа:Не искам с реле 36 защото звука е ужасен,затова взех от Рено. И най после и аз един път да съм доволен. Вече имам зумер който прави "дин-дин" и пищи само при загасен двигател,отворена врата и ИЗВАДЕН контактен ключ
би ли дал информация като номера на това реле от рено или нещо с което мога да го намеря?
Колега,купих го човек който саморъчно го е правил по схема на реле от рено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ето малко снимки с релета на позиция номер 9 , които със сигурност не свирят както реле номер 36 . Отварял съм реле 36 , вътре действително е "реле" в смисъл има една бобинка с отворена котва и магнитче на нея , би трябвало като се задейства да вибрира котвата и това всъщност да бъде звука който наистина би бил много гаден предполагам наподобяващ бръмчене на муха, реално зумер вътре няма ... както и да е ето снимки с други модификации фабрични релета които се слагат на позиция 9 без доработки това са номера 292 , 4 , 188 . 
както виждате на тези релета даже се вижда нещо като говорителче и предполагам че звука е доста по приятен , но аз поне незнам какъв

подробност на първото реле нямам снимка "292" затова него не мога да покажа

До колкото ми казаха освен звука на тези релета които съм показал имало разлика и във функциийте може би някаква електроника вътре незнам точно ето отговора на един колега:
"На мен ми трябва за АУДИ В4.Там е с номер 292.Някои VW i SEAT са с същото реле.На други слагат 36 което е със същата функция но е с други крачета и не са взаимно-заменяеми без преработка.
На практика това е малко по-сложен зумер в една кутия с реле за забравени светлини.
Пищи когато не си на контакт с включени фарове и отвориш врата, за да не ги забравиш включени.
292 се задейства и ако не си изгасил касетофона ,ако е вързан правилно.За 36 не знам дали има функция с касетофона.
Твойто не пищи защото или е повредено или не ти прави контакт бутона на вратата." Моя отговор не ми пищи защото ми е стар модела на таблото което е фабрично без реле на позиция номер 9
Колеги нека доизясним темата на по старите модели не работи реле 36 или каквото и да е там на позиция номер 9 , защото таблото не е опроводено за това реле или защото някъде липсват жици до таблото ???? ако някой знае нека пише и ако се смени с табло производство след 96 година или там която вече имат вградени такива релета, проблема били се решил само със смяна на таблото без прокарване на кабели ??? ако знае някой нека пшише .... За щастие аз имам 3 табла от различни години и в най скоро време ще ги проверя и опиша дали са опроводени гнездата на позиция номер 9 , както и съответно кой пин къде отива....
Пак казвам искам да довършим темата докрай , в началото някой започна с това но не го довърши , нека сега разнищим случая докрай , и ако някой го е правил това което аз сега се каня да правя нека пише за резултатите
Ако някой колега има посочените номера релета по горе и ги е чувал как звънят нека опише ако е възможно както и функцийте им

както виждате на тези релета даже се вижда нещо като говорителче и предполагам че звука е доста по приятен , но аз поне незнам какъв

подробност на първото реле нямам снимка "292" затова него не мога да покажа

До колкото ми казаха освен звука на тези релета които съм показал имало разлика и във функциийте може би някаква електроника вътре незнам точно ето отговора на един колега:
"На мен ми трябва за АУДИ В4.Там е с номер 292.Някои VW i SEAT са с същото реле.На други слагат 36 което е със същата функция но е с други крачета и не са взаимно-заменяеми без преработка.
На практика това е малко по-сложен зумер в една кутия с реле за забравени светлини.
Пищи когато не си на контакт с включени фарове и отвориш врата, за да не ги забравиш включени.
292 се задейства и ако не си изгасил касетофона ,ако е вързан правилно.За 36 не знам дали има функция с касетофона.
Твойто не пищи защото или е повредено или не ти прави контакт бутона на вратата." Моя отговор не ми пищи защото ми е стар модела на таблото което е фабрично без реле на позиция номер 9
Колеги нека доизясним темата на по старите модели не работи реле 36 или каквото и да е там на позиция номер 9 , защото таблото не е опроводено за това реле или защото някъде липсват жици до таблото ???? ако някой знае нека пише и ако се смени с табло производство след 96 година или там която вече имат вградени такива релета, проблема били се решил само със смяна на таблото без прокарване на кабели ??? ако знае някой нека пшише .... За щастие аз имам 3 табла от различни години и в най скоро време ще ги проверя и опиша дали са опроводени гнездата на позиция номер 9 , както и съответно кой пин къде отива....
Пак казвам искам да довършим темата докрай , в началото някой започна с това но не го довърши , нека сега разнищим случая докрай , и ако някой го е правил това което аз сега се каня да правя нека пише за резултатите
Ако някой колега има посочените номера релета по горе и ги е чувал как звънят нека опише ако е възможно както и функцийте им