Чудя се как може да има безмозъчни същества тръгнали с летни галоши, без вериги и без лопата или гребло зимата ???
2 дни то не бяха тегления, бутания, даване на лопата или гребло. Пример днес на гробищата - тръгнал с ниска кола, с летни гуми и заорал. Не мислиш ли като влизаш в пряспа, че си с ниска кола? Затвори пътя на 4-5 коли. Добре, че бях метнал греблото отзад.
Вчера същата работа сняг няма, но заледено с летните гуми въртележка 1.5 км почти час заради таскива без гуми и задно пртедаване, както и хитреци да правят от дясната лента ляв завой към Асп мост от крайезерния път- да ама нагоре тапа
Не 50 лв глоба , ами поне 500 лв и отнемане на книужката за целия зимен период.
Знам ,че е мизерия ,ама като нямаш гуми недей кара в това време. Помисли за другите.

Иде зима, сложи си зимни гуми,вземи си вериги и лопата.
- Лъвчо
- KMETO
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: AFN
Re: Иде зима, сложи си зимни гуми,вземи си вериги и ЛОПАТА !!
Напълно съгласен с теб.Онзи ден в Срядата тръгвам към София та до Драгичево оттам насетне един час адско задръстване заради непочистен участък и господа с летни гуми.Просто нямам думи 

- lisicata
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.9 TD AAZ
Питате ли ги имат ли пари за зимни гуми?
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Колата не е задължителна...ако нямаш пари да я подържаш във вид безопасен за всички,не караш кала а ходиш пеш......мноу ме кефите такива...качил се в мерцедес и немам пари за гуми..а за нафта имаш пари..............абе безумници навсякъде....то за тва става така.......ай чи са нервирах.....
Последна промяна от Espero на Съб 22 дек 2012 12:46, променено общо 1 път.
- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004
lisicata написа:Питате ли ги имат ли пари за зимни гуми?

Да, амааа се случва, че докато правиш опити да се измъкнеш/макар подготвен всеки му се случва/ да те освирят. Сякаш си мислят, че така ще те изпарят от пътя.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
като имат пари да карат ще си купуват и гуми аз съм за глоби щом няма зимни гуми направо спиране от движение и глоба на водача солена
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
elimn написа:
/ да те освирят. Сякаш си мислят, че така ще те изпарят от пътя.
Ехххх, колежке ако всички мислеха като тебе, света ще беше доста спокойно място да за живеене.
Напълно подкрепям темата на колегата, макър да съм със чехли и аз.
Всичко е до съзнанието на човека, всеки отговаря за последствията си и природата не прощава на никой, затова не взимайте всичко при сърце, защото не можем да променим хората!
Вярно, че няма пари, но поне едни вериги за 25-30 лв. може да се сложат (дори и върху летни гуми). И греблото отзад, няма да смаже. Ако се разбуксуваш тези 25-30 лв. си ги изгубил веднага, за гориво, амортизация съединител и т.н. Сега карам с вериги и по неизчистените масово улици ефекта е голям, макар че съм със зимни гуми. Просто веригите за нашите лошо почистени пътища, дори и в града след обикновен такъв сняг, са си необходими зимата. В краен случай не бива да се забравя и буксирно въже, струва не по-вече от 10 лв.
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Re: Иде зима, сложи си зимни гуми,вземи си вериги и лопата.
Зимата......зимни гуми,въже,кабели.Без тва е все едно да копаш дупка с лъжица...
Ще стигнете дет сте тръгнали ама по едно различно време и начин.... 

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Ооооооооо падне ли сняг в Бургас и смеха е голям.Преди два дни се качвам към М.Рудник и точно към светофара нагоре две BMW-ца въртят гуми ама тц, с летни гуми не ставааа, въртят си дупетата един зад друг и до там, посмях се и подминах нагоре, след 50 метра пак на същия път тигра в същото състояние.Вярно че при нас пада много рядко сняг, ама като нямаш гуми си седи на дупето и не мърдай 
Синхрото е уникаално на сняг, същата вечер помогнах на един закъсал колега с бордово бусче, тръгнал с жената и детето, закъсал в една канавка и няма измъкване.Първоначлно пробвах без блокаж, но не стана, включих задния ииии като тапа
Купувайте си машини 4х4, доволни ще останете

Синхрото е уникаално на сняг, същата вечер помогнах на един закъсал колега с бордово бусче, тръгнал с жената и детето, закъсал в една канавка и няма измъкване.Първоначлно пробвах без блокаж, но не стана, включих задния ииии като тапа

Купувайте си машини 4х4, доволни ще останете

Едва издапах двата дена до квартирата по баира пък съм със зимни гуми, а тия с летните как се оправят не знам.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
PACH написа:Купувайте си машини 4х4, доволни ще останете
Лично съм се уверил в думите на Ванката, когато на лятната БУС среща на къмпинг Китен ми помогна да изляза с клубния бус от една пясъчна дюна, в която се окопах.

И за зима и за лято синхрото е

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Vlad777 написа:PACH написа:Купувайте си машини 4х4, доволни ще останете
Лично съм се уверил в думите на Ванката, когато на лятната БУС среща на къмпинг Китен ми помогна да изляза с клубния бус от една пясъчна дюна, в която се окопах.
И за зима и за лято синхрото е
Влади, сега съм спокоен, дори да не съм наблизо, винаги може да ползваш жокера, който ти подарихме

Въжето от драг рейсинга е много полезно, само да возиш поне 4,5 мамуни в буса и като се наложи да го дърпат

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Във Варна наистина стабилен процент от водачите не вярват в зимните гуми
, онази вечер бутах едни момета с летни гуми да запалят, ама нали знаете кога на 5 см слой сняг ще зацепят летните, просто се изумявам колко коли с летни гуми виждам в града...
Луда работа!

Съгласен съм че е хубаво човек да е подготвен зимата /аз самия се старая да го правя, само място за лопата няма че багажник и голф са две различни понятия.../. Но не скачайте така на всеки срещнат с летни гуми. Не му лягате в леглото, не му теглите проблемите. Я си представете че човека няма гуми и не си кара колата, но на комшията му става лошо и тръгва да го кара на доктор. И се появява г-н Гудиър Ултра-Мегагрип15 и почва да мрънка че бави движението... Долавяте ли що не сте прави?
Не казвам че няма такива дето се мислят за тарикати като карат с летните.
Миналата зима на хижа Петрохан бутах едно закъсало и блокирало пътя Х5, човека беше с летни валяци, снега беше над метър, ама ми вика през джама, "брат, оно е 4х4"
Весели празници и карайте разумно!!!
Не казвам че няма такива дето се мислят за тарикати като карат с летните.
Миналата зима на хижа Петрохан бутах едно закъсало и блокирало пътя Х5, човека беше с летни валяци, снега беше над метър, ама ми вика през джама, "брат, оно е 4х4"

Весели празници и карайте разумно!!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”