На -1 градуса върти 3-4 пъти преди да запали , на -10 майката си е.ало . Пали и претриса (като на дюза) , пуши бяло . След 30 сек всичко е ОК . Преди месец само да му покажа ключ и пали .
Не съм мерил компресия .Прекалено много тяга има ,че да я меря ( върти гуми на 2-ра и 3-та . Постоянно съм в "седалката" нямам чип ) С чисто нов акумулатор съм 75 Ач . Рециклиран стартер ( проверен на товарна вилка преди обратния монтаж ). Мерих свещите с кабел от акумулатора ( искрят ). После с мултицета 3 ома всяка .
Днес с един приятел мерихме тока към свещите и ИОК . Набивам мултицета в буксата на свеща , другия край на акумулатора , моя авер върти ключа и .. "дядовия" ( в момента на опита тем. беше - 9 градуса ). Отворих реле 109 и то работи перфектно ( проверих го с мултицета , после на акумулатора с кабелчета ) . Достигаше ток до релето ( премерено )
Нямам проблеми с гаснене повреме на движение , просто първия ( студения ) старт е труден. Няма течове от помпата , всички филтри ,масла сменени преди 500 км . Няма въздух в системата ( това вече го отстраних

Вече брада пуснах . Дайта съвет . Това 109 компа ли го управлява ? Утре ще опитам да закъча дюзите на стенд , да не някой разпръсквач да се еб..а .
Предварително Благодаря !