Избор Polo?!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Избор Polo?!

Мнениеот freestyler911 » Сря 19 дек 2012 0:34

Така и не написа какво стана с конкретния проблем с бобината.

Има ли резултат? Какво се случи?

Помни, че тая тема не ти е личната за всички проблеми с автомбила!

Потребителски аватар
fackir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fackir » Съб 22 дек 2012 1:36

Бубината не съм я сменил. Най-вероятно се е омазнил кабела от маслени изпарения и след неговото почистване искра не излиза. Позволих си сам да направя една ламарина, която изрязах по предварително направен шаблон и сложих за един голям маркуч под бобината. Идеята ми е да видя дали така ще се омазват кабелите и ако е така да търся проблема в маркуча или около него.
Господа не се карайте, наистина не разбирам почти нищо от коли. Който не иска да не отговаря. Никой не карам на сила. На тези, който са ми отговорели, благодаря сърдечно. Ако смятате, че спамя сигнализирайте когото трябва.
Относно защо не съм сменил бобината. Просто в момента върви чудесно от гледна точка на това, че не прекъсва и не хвърля искри. Единственият не разбираем проблем за мен е високият разход. Последно засичане 10 литра - 80 км. градско. За съжаление смених двама майстори, който твърдят, че нищо и няма, но очевидно не е така. Ако някой знае добър майстор във Варна да сподели. А относно последното ми питане за мигача така и никой не можа да ми отговори как ставало смяната, дори човека който продава крушки за това писах тук. Имало различни начини и т.н. А да отида на майстор за една крушка е тъпо, нали? За това питам. Който може да помага. Това е форум. Във форума се пиши, мисля, че това е част от идеята му.
Благодаря за вниманието.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Съб 22 дек 2012 13:13

В това време колега разход не се засича. В тези студове а и ако караш на къси разстояния е нормално да има висок разход. Изчакай да се постопли след 2-3 месеца и тогава засичай...
За мигача на калника нямам идея а съм се чудил какво ли разглобяване ще е ако изгори някоя от тези крушки. Предполагам, че се сваля гумата, след това пластмасата под калника и би трябвало да се види мигача...

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP

Мнениеот refresh4o » Съб 22 дек 2012 13:15

вие нормални ли сте?! как ще свалите калник/подкалник/гума или каквото и да е?!?!? просто с една отверка от единия край леко придърпвате мигача той е на пластина която го държи и излиза целия, не ме карайте да правя снимка как се сменя крушка...
успех и весели празници!

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Съб 22 дек 2012 22:52

refresh4o написа:вие нормални ли сте?! как ще свалите калник/подкалник/гума или каквото и да е?!?!? просто с една отверка от единия край леко придърпвате мигача той е на пластина която го държи и излиза целия, не ме карайте да правя снимка как се сменя крушка...
успех и весели празници!

Еми кой колко е нормален не мога да кажа, всеки си отговаря за него, но аз лично не смея да напъна мигача с отверката, първо, че може да го счупя и второ, че може да повредя боята. Ако гарантираш, че на такова Поло си правил процедурата и излиза лесно може и да ти се доверя...

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Нед 23 дек 2012 1:32

добре колега тогава с някаква пластмаса пробвай гарантирам, че няма да се счупи на 100% ако нещо им стане ще ти подаря кристални

Потребителски аватар
fackir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fackir » Нед 23 дек 2012 11:43

refresh4o виждам, че и ти си поло. Колко ти гори твоето. На бензин ли си? Кажи един свестен майстор на бензинови двигатели във Варна.

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Нед 23 дек 2012 12:54

ами моето каране не е съвсем за сравнение защото аз се възползвам от снега и 3 дена подред го засичам 22/100.
на топло лятото разхода ми е 10/100 зимата 11-12/100 никак не е икономична... при теб как е ? за майстор пиши на лично за какво става на въпрос аз моята сам съм си я цепил до последното болтченце. :)

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Нед 23 дек 2012 13:08

refresh4o написа:добре колега тогава с някаква пластмаса пробвай гарантирам, че няма да се счупи на 100% ако нещо им стане ще ти подаря кристални

Хехе, за момента не ми се налага да ги вадя, но ако се наложи ще ти се доверя и каквото и да стане няма да има нужда да ми подаряваш други! :bowdown

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Нед 23 дек 2012 13:17

гарантирам ти, че няма да се счупят, просто няма какво да ѝм се счупи, пробвай да видиш как става пък ако ти се наложи да си сигурен. поздрави!

Потребителски аватар
fackir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fackir » Пон 24 дек 2012 18:35

Зимата ми гори 12,5. За лятото не знам. Извън градско 5,0-5,5. Явно е нормално за талигата. Повече няма да я барам. Ядосвам се защото тук ми пишат, че трябва да ми гори 10 макс. зимата. Явно не е так. Благодаря ти много. Лятото ако е 10 пак е много. Май съм объркал колата.Исках да ми е по-икономична. Има ли такива, които да горят до 10 макс.градско. Нещо френско май трябваше да си взема.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 дек 2012 18:38

fackir написа:Зимата ми гори 12,5. За лятото не знам. Извън градско 5,0-5,5. Явно е нормално за талигата. Повече няма да я барам. Ядосвам се защото тук ми пишат, че трябва да ми гори 10 макс. зимата. Явно не е так. Благодаря ти много. Лятото ако е 10 пак е много. Май съм объркал колата.Исках да ми е по-икономична. Има ли такива, които да горят до 10 макс.градско. Нещо френско май трябваше да си взема.

Има такива дето горят и по 7 газ градско. Влез във Фиат форума и прочети темата за разхода и газта mhihi Важното е да си повярваш, а не колко ти гори. По-добре вярвай, че ти гори 10, така ще си по-спокоен и няма да се чувстваш прецакан mhihi

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пон 24 дек 2012 19:36

лятото е 10, по-малко ако искаш да гори не излизай през деня, карай само вечер

Потребителски аватар
fackir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fackir » Съб 05 яну 2013 13:24

Колегата беше прав за мигача на калника. Изважда се като леко се повдигне от едната страна с отверка. Трябва да се знае, че само от едната страна има скоба а от другата е на "чоп", така че ако не улучете правилната страна не натискайте със сила, за да не го счупите. При мен скобата се пада от страната с повече надписи.
Благодаря.

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Съб 05 яну 2013 17:47

Живи и здрави!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”