Пасат Б3 1,8 моно АБС работи лошо на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б3 1,8 моно АБС работи лошо на бензин
i.e.i написа:този сензор определя масовия разход на въздух
Мери само t.
колега , маи четеш отгоре отгоре ... написал съм съвсем ясно в комбинация с кое се формира този сигнал , просто опитай да прочетеш изречението от началото а не от средата и ми кажи къде пише че тоя сензор мери разход ??? Температурата е косвен показател за плътността на въздуха , TPS за сечение , обороти за скорост на потока ...хайде да видим дали не можем да сметнем нещо много подобно на масов разход ??

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да точно тая тема четох. И в други теми съм засичал мнения, че с него, без него няма разлика. Ще опитам да намеря инфо в интернет за него.
Изрових малко инфо в нета. Верно, че не е за мотроник, но и там предполагам е почти идентично:
http://vw-passat-mk3-35i.blogspot.com/2 ... nt-ii.html
Ето цитат, в който е описано как точно еку дава предварението:
Ето и още малко:
Определено не е монтиран случайно там
Изрових малко инфо в нета. Верно, че не е за мотроник, но и там предполагам е почти идентично:
http://vw-passat-mk3-35i.blogspot.com/2 ... nt-ii.html
Ето цитат, в който е описано как точно еку дава предварението:
Ignition timing is crucial in this process. Between one spark and the next, the ECU uses data it receives on engine load and speed to determine when the next ignition point will occur. It can also correct the map value, using extra information such as engine coolant temperature, intake air temperature, or throttle position. Putting all of this together, it arrives at the best ignition point for that operating condition.
Ето и още малко:
Fuel Control
Data on engine temperature, engine speed, intake air volume, throttle position, exhaust oxygen content and intake air temperature are used by ECM to determine injection pulse width.
Определено не е монтиран случайно там

Последна промяна от stefan4o на Сря 28 ное 2012 17:08, променено общо 2 пъти.
Ясно е,че не е за украса.При МПИ с дебитомер и мап(дори са в един корпус)е фактор,
но при моното незначителен.
но при моното незначителен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bachest написа:GEORGI_VR написа:Който му се играе с ВАГ-КОМ-а може да види какви интересни работи прави тоя датчик с количеството подавано гориво
Хм? ...нещо се усмихваш под мустак!Караш ме да се замислям ...дай малко насоки да си поиграя?
...май, май усещам на къде биеш!
Ако засичам времето на инжектора, ще мога ли да го хвана какви ги върши датчика?
Определено не. Причината е че този сигнал не се третира мигновено от ECU т.е. не предизвиква агресивна реакция (каквато например предизвиква ламбда контрола) което често води до заблудата че сложен там за украса . Не зная какъв модел е системата за управление на твоя двигател за да ти кажа какво да гледаш , но в случай че е някои от моно-мотрониците - група 000 канал 7 AIR MASS CORRECTION
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Еееее,голяма полемика.Казах,че не бърка нищо,който иска да спори.При мен не работи и оплакваня нямам,имах идея да го оправя но никой не можа да ми каже какво точно ще променя..
Както и да е,в тази тема в която пишем,едва ли този датчик е виновника.С това да приключим спора.
Както и да е,в тази тема в която пишем,едва ли този датчик е виновника.С това да приключим спора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Iezekil написа:Еееее,голяма полемика.Казах,че не бърка нищо,който иска да спори.При мен не работи и оплакваня нямам,имах идея да го оправя но никой не можа да ми каже какво точно ще променя..
Не спорим колега , опитваме се да помогнем кой с каквото може ...мисля това е идеята . До колкото подобен на описания в темата проблем бе разрешен с ремонт на споменатия датчик при три автомобила със система мономотроник смятам за неуместно да бъде игнориран просто така като потенциална причина. Колкото до това че при теб "не работи" конкретизирай какво имаш предвид . От гледна точка ECU прекъснато/късо и невярна стойност са две съвсем различни работи докато за теб това е все "не работи". В първия случай се ползва сервизна средна стойност , докато във втория не е никак изключено да ти "буха" бензин за -20 градуса и да вдига "турло" от ауспуха

но наистина ...нека приключим "спора"

-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно, точно - Mono-Motronic. MA1.2.3
Как да се ориентирам, цифричките какво ми казват? Ползвам народната версия на VAG-COM v311.2
Как да се ориентирам, цифричките какво ми казват? Ползвам народната версия на VAG-COM v311.2

-
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Еееее,голяма полемика.Казах,че не бърка нищо,който иска да спори.При мен не работи и оплакваня нямам,имах идея да го оправя но никой не можа да ми каже какво точно ще променя..
съгласен съм с теб. казвам го от личен опит. след смяна на въпросния датчик нищо не се промени. и изобщо всички датчици в параметри и колата се дави, но ако се подържат оборотите над 3000 всичко е ок.
п.п. аз не познавам човек който да е отстранил този проблем, а познавам доста с такъв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bachest написа:Точно, точно - Mono-Motronic. MA1.2.3
цифрите показват какво е отклонението на измерената температура спрямо референтната такава заложена в ECU респективно колко ще бъде корекцията в коефициента на запълване (съотношение периоди отворено затворено) при управлението на дюзата въведена от тази разлика . Номинални стойности -10 до 6 .Имай предвид че кодирането на стойностите при версии 1.2.1 и 1.2.2 (а предполагам че и при 1.2.3)е беззнаково ...в тоя случай отрицателните стойности -10 до 0 ще го видиш като 245 до 255.
Не съм сигурен в случая на 1.2.3 дали гореспоменатата група 000 канал 7 кореспондира точно с тоя параметър , там мисля бяха вкарани малко повечко достъпни групи ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега проблема решен ли е с работата на бензин?
Колко много датчици и то в моноинжекционен двигател, а причината може би е скапан или стар бензин.