Golf II 1.8 RP не държи обороти студена
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf II 1.8 RP не държи обороти студена
Здравейте! Тъй като не работеше добре мотора на бензин и газ смених следните неща: датчик за температурата на входящия въздух, стъпково моторче(ново), TPS, ламбда сонда(нова), син и червен датчик на тройника(нови), свещи(нови). Като позагрее малко и всичко е наред, оборотите на бензин и газ са ~900(автоматик е). Изваждайки шлаухката за вакуума от щуцера на делкото не дърпа въздух, както смятам, че трябва да е нормално. Но студена ли е направо гасне, никакви обороти не държи, налага се няколко пъти да запаля и да задържа педала до нормални обороти, докато загрее. Имам чувството, че стъпковото моторче не получава информация и не изважда буталото, за да придържа дросела отворен. Някой, който е имал подобен проблем може ли да ме насочи какво да погледна? Благодаря предварително!
- speedermarto
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Golf II 1.8 RP не държи обороти студена
Колега и аз имам същия проблем, само дето при мен на студено и прекъсва и пуши черно отзад и евентуално гасне. Като загрее нещата се оправят. Сменил съм всичко + кабели, капачка и палец. Днес разгалбях и моното, чистих дросела и проверих датчика вътре дали дава актуални стойности и всичко е супер, а проблем все още има. Нещо се еб*ват тия еку-та и никой не може да разбере от какво 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”